Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиано = измама и некачествен радиатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Радиано = измама и некачествен радиатор

Познавам тази фирма от създаването и,както и съответната г-жа. Създадена е с комерсиална цел и не е вложена изженерна мисъл. До скоро радиаторите пътуваха с рейсове до местата,където произвеждат геометричният аналог на питата.Не даваха добри резултати,явно не дават и сега.Не си представям да са изградили собствена производствена база.

Коментар

Много кофти случка, която със сигурност ще се отрази на въпросната фирма по-негативно отколкото да ти бяха върнали парите, от които едва ли повече от 1/4 са реални разходи за тях... Аз лично си купих нов радиатор за партола от тях преди 3 години и бях изключително доволен. Радиатора беше същия който ми предлагаха няколко други фирми в София (май Нисенс) но с около 30% по ниска цена... Доставиха ми го за 2 часа и нямам никакви забележки. Затова съм ги препоръчвал на няколко колеги след това. Естествено повече едва ли бих го направил...
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Веднага пускам тема в моя сайт (автомобилен,за фенове на прохождащ стайлинг осмиващ "тЮнинга"). И на мен ми писна да ни правят на балъци и да ни губят времето и парите измислени "майстори", "магазинери' , "вносители" и т.н.... Дано "усетят" силата на информацията. В думите и познанията на Чавдар съмнения нямам. Дано ти върнат парите, а загубеното време,нерви и изпуснати забавления са невъзвратими. Писна ми от егоистични печалбари неуважаващи дори клиентите си.
        висете отпуснато

Коментар

То един алуминиев радиатор за парно с подходящ размер сигурно щеше да върши повече работа от тоз боклук!!Още като си видял че е от два разнородни метала е трябвало да те накара да ги млатиш с тоз кютюк по главите!
          Мошенници които имат претенции че са академици!
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Доколкото мога да преценя нещо от снимките, ламелите са сложени само за украса.
            Има един стар лаф "Тия жички не са за всички", май важи не само за жичките...

П.П. Прави ми впечатление и друго - никой от упоменатата фирма не се обади да каже и думичка. Доста красноречиво...
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              То и при нормалната технология ламелите не се запояват май ...
              Запояват се. Днес ми обясниха как. Тръбичките са предварително калайдисани. Радиаторът се поставял в пещ, като при загряването ламелите се запояват.

... П.П. Прави ми впечатление и друго - никой от упоменатата фирма не се обади да каже и думичка. Доста красноречиво...
              Не ми се вярва и да кажат, макар че преди години се бяха обадили тук за да се хвалят какви качествени радиатори правели, които щели да надживеят автомобила. Дали не са имали предвид, че радиаторът ще надживее автомобила, защото ще го убие с прегряване на двигателя ...

Днес се поразрових повече из нет-а и а кратко време намерих информация от още опарени (от форума на Рено)

РАДИАНО са измамници !!!!!!!
              « -: 02 януари 2009, 19:12 »

През февруари 2008 г. си купих авторадиатор от "Радиано". Всичко изглеждаше нормално, докато не го монтираха. Оказа се, че тече. От "Радиано" изкаха да се свали и да им се занесе радиатора, за да го "пробват". Мотаха ме няколко дни, за да ми кажат, че радиатора е редовен, но след като го поставиха на колата за втори път, той продължи да тече. Всеки знае, че на Пежо 405, 1,8 свалянето и поставянето на радиатора е цяло мъчение. Отидох втори път до "Радиано", за да ми обяснява "много вещата по въпроса служителка" как ту капачката била причината, ту двигателя не бил наред!!!!!!!!!! Препраща ме отново към сервиз, а това са още време и пари. Всичко при условие, че радиаторът е в гаранция и очевадно не е в ред. Нямам нито време, нито нерви да се разправям повече. НЕ КУПУАЙТЕ ОТ РАДИАНО. ТЕ СА НЕКОРЕКТНИ, ГРУБИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ. ПЪЛНИ МЪРЛЯЧИ И ИЗМАМНИЦИ !!!!!!!

Re: РАДИАНО - големите мошеници !
              « Отговор #3 -: 24 септември 2009, 14:30 »

И аз се опарих.За съжаление прочетох коментара твърде късно.И така,свъзах се с въпросната личност по телефона и се уговорихме за ремонт на радиатор на парно който е за стар опел.На въпроса какво да донеса ми бе отговорено " само радиаторчето".Отнесох същото на място но в последствие се разбра че е необходима и пласмасовата кутия и след доста кандърми изпрати човек да я вземе.Изрично подчертах че държа да получа остатъка от парното и бях успокоен че ще си го получа.В крайна сметка срока за ремонта се удължи с четири дни,кутията не се затваряше с около сантиметър заради прецизната работа и се наложи да я топя в определени участъци,липсваше лостче за клапа,парите от 82 скочиха на 99 заради ДДС а остатъка от радиаторчето ще си го получа срещу 10лв. за куриер защота при плащането то не бе доставено въпреки уговорката.Това било боклук. За гаранция няма да говориме защото такава не ми беше дадена.Няма на кого да се оплачеш тъй като стила и метода на работа е от началото на 90-те години и въобще не и пукало че ще пишеш в интернет. Вие си направете извода защото за мен е късно...
              Мдааа, някой не си е написал домашното ...

Доколкото мога да преценя нещо от снимките, ламелите са сложени само за украса ...
              Между другото, когато дадох поръчката, очаквах радиаторът да изглежда ето така:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1190975.jpg
Прегледи:2
Размер:173.0 КБ
ID:5232631

а не да е сделан като на по-горните снимки.
              Но явно това могат и го правят хора, които гледат произведеното от тях да отговаря не само по размери ...
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-12-10, 01:31.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Някой по-нагоре спомена за Господари на ефира...
                Имаме участник във форума който е част от екипа им-може да направи доста ако преценят, че ситуацията заслужава вниманието им.
                Чавдаре-ако си заинтересуван, и не знаеш кой е колегата-питай на лично. Но би трябвало да го знаеш мисля.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Някой по-нагоре спомена за Господари на ефира...
                  Имаме участник във форума който е част от екипа им-може да направи доста ако преценят, че ситуацията заслужава вниманието им.
                  Чавдаре-ако си заинтересуван, и не знаеш кой е колегата-питай на лично. Но би трябвало да го знаеш мисля.
                  Моите уважения към въпросното предаване, но, честно казано, не смятам, че е негова работа да оправя всички кривици на държавата. За тази работа има създадени съответни органи и назначени хора, които получават заплата от държавния бюджет.
                  Прибягването към помощта на медиите е по-скоро някаква крайна мярка, когато друго не е помогнало.
                  Както вече споменах, предоставил съм всички материали по случая на Комисията за защита на потребителите. Това е държавният орган, който има за задача да контролира спазването на закона. Надявам се, че хората ще си свършат работата, както трябва. Нека да им дадем шанс.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Моите уважения към въпросното предаване, но, честно казано, не смятам, че е негова работа да оправя всички кривици на държавата. За тази работа има създадени съответни органи и назначени хора, които получават заплата от държавния бюджет.
                    Прибягването към помощта на медиите е по-скоро някаква крайна мярка, когато друго не е помогнало.
                    Както вече споменах, предоставил съм всички материали по случая на Комисията за защита на потребителите. Това е държавният орган, който има за задача да контролира спазването на закона. Надявам се, че хората ще си свършат работата, както трябва. Нека да им дадем шанс.

Едно към едно същите премеждия имах преди 2 години,с един радиатор за мерцедес-същата нагла госпожа и същите увъртания.Поне си взех парите.
                    Натискай ги и не се отказвай.

Коментар

Преди години ги коментирахме тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...E8%E0%F2%EE%F0 , само дето са сменили сайта.

Явно Венци има шесто чувство. Как разбра, че не ги бива тез радиатори, само с един поглед. Или пък е много пекан . Доста ядове си е спестил в последствие. А благодарение на него, май и аз.

Търсачката Чавдаре, търсачката. Иначе евала за усилията, които полагаш да си търсиш правата, и така подробно и нагледно да представяш фактите. Малко са хората, като теб в България.

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1
                        Обявявам те за карък на форума !!!
                        Подкрепям твоето мнение напълно!
                        Последно редактирано от vladi333; 01-12-10, 23:06. Причина: Ами...
                        LZ1HKW
                        Реглаж на преден и заден мост
                        My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                          Преди години ги коментирахме тук ...
                          За съжаление, тази тема я бях позабравил. Беше ми останал някакъв спомен, че спорът тогава беше за разстоянието между ламелите. В същност, това им е май по-малкият кусур. Защото с тази конструкция на радиатора колата по-скоро ще прегрее преди радиаторът да е успял да се задръсти.

Обаче и тогава са лъгали на поразия ...

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          ... По телефона любезно ни обясниха всичко което попитахме и ни увериха че ще стане точно като оригиналния без разлика. Отидохме на място със стария радиатор да направим поръчката и отново ни увериха че ще е еднакъв с оригинала и даже с по-високо качество защото е изцяло от мед. ...

П.П. Между другото, такива измамници виреят толкова дълго време не на последно място и поради това, че все още малко хора си търсят правата. Размахваше ми онази госпожа книгата за рекламации, че от 2009 насам били имали само 4 броя, без моята. Като им гледам начина на работа и стоката, едва ли недоволните клиенти са били толкова малко. Но вероятно повечето са решили, че няма смисъл да се занимават. В това отношение има много какво да научим от западняците.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-12-10, 01:02.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Питата на радиатора който са ти изработили е точно копие на външно тяло за домашен климатик.
                            П.С. Запояват се ламели на радиатори от еднородни метали.(Ал-Ал и мед-мед),може би ако бяха сложили повече на брой и по малки тръбички щеше да е по-добре.Явно наистина тази фирма не иска да се развива а само да хване който може и да вземе парите.Което пък го правят и доста други.
                            П.П.С. Надявам се че няма да оцелеят ако продължават така.(което е правилно )
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Интересно ми е друго - по начало, заводските радиатори са сериозно преоразмерени. Чак се чудя колко калпаво трябва да е направена новата пита, за да се държи по този начин?
                              Все пак, дори само защото е нова, би трябвало да означава, че няма налепи от всякаква гнус вътре по тръбите, че няма запушени и смачкани тръби, че няма нарушен контакт между тръбите и ламелите от деформации и така нататък.

Тестовете за топлоотдаване не са нито сложни, нито кой знае колко скъпи. Хайде, за сертификат се искат едни пари, които може и да са спествени. Не казвам, че е правилно, но е реално. Но поне за собствена информация, вътрешни тестове наистина се правят лесно... А тя, термодинамиката, не е секретна наука. Обтичане на тръби се учи 2ри курс в техникума.

От всичко до тук, стигам до извода, че или в упоменатата фирма имат нула инженери и две машини на кръст и правят все едно и също, без значение дали върши работа или не, или че въобще не им пука какво правят, важното е да се отчита дейност и да се въртят едни пари.
                              Ако греша, поправете ме.
                              Не знам за тестове за топлоотдаване, но това до някаква степен не е ли съд под налягане (макар да не е тип ресивер за сгъстен в-х с препазен клапан и т.н.)? Без сертификат е немислимо да работят. Представи си...навел си се да си замериш акумулатора например и да избие!
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

представям си ... хич не ми е трудно даже. Не знам колко е на Нисана, но май все са от 0.8 бара и нагоре, плюс "интересна" температура.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X