Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво предавателно число на диф-а? (Промяна и с колко?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво предавателно число на диф-а? (Промяна и с колко?)

След като смених оригиналните гуми 235/75/15 с по-големи 265/75/16 динамиката на колата падна чувствително. Замислил съм смяна на предавателното число на дифовете. Искам да чуя вашите мнения за/против и евентуални размисли относно идеята. Предлагат се следните варианти 2,41 - 2,73 - 3,08 - 3,23 - 3,33 - 3,42 - 3,73 - 4,10 - 4,11 и 5,56. Познайте кое ми е фабричното

Re: Какво предавателно число на диф-а?

ако искаш резултата да е чувствителен трябва промяната да е драстична, примерно ако си с 3.42 отиваш на 4.56 и разцепваш мрака

проблемите от това са доста по - голям разход на гориво, окъсяване на скоростите, пълно побъркване на километража и разни други електроники ако имаш такива ....

освен това монтажа на новите корони и пииньони е трън в гъза, както казват американците
    drive alive

Коментар

Севдо,заслужава ли си,ако всичко е здраво?
      Иначе,ако правиш нещо такова,трябва да се изчисли,каква е разликата при поставянето на по-големите гуми и да се сложи подходящия,по-къс диф.Има програма за това.Тогава километража ще си работи точно.Аз съм го направил и по случайност се уцели... .Сега съм с 31х10,5х15 Кобри(При 205х70х15 оригинално) и отчита парвилно.Проверено!
      Не мисля че има система по колата,която да се обърка в последствие...
      А ти трябва да си с най-дългия.2,41 ПЧ.Нали?
      Ако е така,то според мен 3,08 е най-близкото да оптималното,ама...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

не мога да се ориентирам в тези размери, пълен мрак са ми но мисля че 4.10 ще ти се отрази доста добре. иначе просто си го изчисли и виж кое е най близо. километража ти е електронен така че иска прекалиброване.хипертека ще свърши тази работа.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Савата ме кефи макс! От раз позна сегашното предавателно число - 3,42. Относно побъркването на електрониката се лекува с това http://www.hypertech.com/programmer.html

Коментар

Re: Какво предавателно число на диф-а? (Промяна и с колко?)

нали съм потрошил сумати време да се занимавам с диференциали

ако ще сленяш короните и пиньоните, защо не сложиш и блокажи ?
            drive alive

Коментар

И аз смених гумите на Патриота от 245/70/16 на 265/70/16 и сега мисля да сменя дифовете от 4.11 на 4.625. Тая някакви надежди, че разхода ще се запази, тъй като двигателя ще работи в по-добри обороти (под 2000 изобщо го няма), но да видим.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                След като смених оригиналните гуми 235/75/15 с по-големи 265/75/16 динамиката на колата падна чувствително. Замислил съм смяна на предавателното число на дифовете...
                Това ме изненадва (чувствителната разлика) при твоя трък. На ТЛК-то минах от 31" на 33", не мога да кажа, че няма разлика, но не и толкова чувствителна.

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
                ...освен това монтажа на новите корони и пииньони е трън в гъза, както казват американците
                Американците по-скоро казват пейн ин ди ес.. Тръна е local wording.

Коментар

Тази смяна вече е правена и от Веско и от Иван Алексиев и има писано доста по въпроса. Ще е много по-добре ако я направиш.
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Тази смяна вече е правена и от Веско и от Иван Алексиев и има писано доста по въпроса. Ще е много по-добре ако я направиш.
                    Дай линк с писанията!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Това ме изненадва (чувствителната разлика) при твоя трък. На ТЛК-то минах от 31" на 33", не мога да кажа, че няма разлика, но не и толкова чувствителна.
                      Ами преди се изстрелваше зверски и при по невнимателно натискане на газта в завой задницата тръгваше да те изпреварва Сега пак набира, но по-плавно и с повече натискане на газта. Иначе работи по-спокойно в крайцерска скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                        Дай линк с писанията!
                        Ето го линка:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...C7+HUNTER+2.7i
                        VPetrov.photography

Коментар

аз ще правя подобно нещо много скоро най вероятно след две седмици сега съм с 3.4:1 и минавам на 4.3:1 но гумите са два размера по нагоре от оригиналните от сега знам че няма да карам повече от 100км но поне ше карам джипка не лека кола..
                          поздрави...

Коментар

за сравнение мога да кажа че аз смених предавателните числа на вранглера от 3.07 на 4.11 и му сложих още 100 коня на двигателя. гумите порастнаха от 29'' на 33'' и работата заспа. ако не бях пипал двигателя трябваше да отида на 4.88 диф.
                            drive alive

Коментар

и аз качих 3" та обмислям смяна на пред. ч.

това ще рече нови 1/2 оски и още какво. преполагам пиньон, корона? не става ли солено ?

за ЛР как стоя т нещата някой знае ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X