Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно надежност на пожарогасителите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно надежност на пожарогасителите

Колег,днес на прибиране от Благоевград за Добринище,точно в началото на "Баба Цвета" от към страна на Градево.Един бус,който превозва сурово мляко,по думите на водача нещо е гръмнало и буса се е самозапалил.След като спрях аз,вече имаше една кола притекла се на помощ на водача на бусчето.Реагирах веднага,спрях извадих си пожарогасителя и се притекох да помагам за съжаление,неможахме да спасим бусчето.Събраха се около 7-8пожарогасителя в различни големини.Моят беше един такъв малък и "тумбест",продължителноста на струята,която издаваше беше точно 3секунди.Пълна скъб и аз си мисля,че имам "надежден"пожарогасител.Един друг колега с пожарогасител тип флакон(много прилична на флакон против насекоми),неговата струя продължи малко повече,но без ефект.Дойде 3ти човек с доста по-голям и масивен от наште пожарогасителчета,с него почти имаше ефект в сравнение с останалите малчовци.Колеги от това,което видях днес поражогасител в малък вариант,няма да ви помогне даже да си изгасите и клечка кибрит.

П.С:отивам да си търся нещо по надеждно.

От: Относно надежност на пожарогасителите

Въгледвуокисен с манометър е истината.

Коментар

Не случайно е желателно да се проверява всяка година.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
        Не случайно е желателно да се проверява всяка година.
        Аз,го нося на проверка всяка година,но колегата казва,че са малки а не,че не са били годни.
        Та и аз сега се замислям за по-голям.
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
          Аз,го нося на проверка всяка година,но колегата казва,че са малки а не,че не са били годни.
          Та и аз сега се замислям за по-голям.
          Не става дума за "малки", а че малко време работят. За сега поне 6 пъти ми е влизал в работа гасителя. Не и по мое МПС.
          И бензиностанция гасих - Петрол на Илиянци, сега е ОМВ. По-горе съм написал какво върши работа, освен да студи бира, какъвто май беше случая в Илиянци - дотътриха количка с 2 бутилки високи над метър и фъш....-нищо нема вътре!

Е, поне отнесох един резервоар безплатен. За нещастие само 30 литра - на дзверо от аватара.

Коментар

На практика - Ятрусите с манометърче. Останалото е от лукаваго. И колкото по-голям, но не повече от 6 кг - толкова по-добре.
            Има разбира се и по-добри технологии, но няма как да станат масови - скъпи са. Или са вече забранени.
            Прочее, ако някой може да внесе нещо от Русия, но на нормална цена, то техническия избор е направен.

Коментар

Моят пожарогасител,както и на останалите притекли се на помощ на колегата в беда,бяха изправни.Просто искам да кажа,че ефективноста им беше нулева,почти нищо.Смея да кажа,че съм стриктен човек относно тези работи и гледам всичко да ми е изрядно,но от днешната случка останах доста разочарован.Ориентирам се за по-голям пожарогасител защото не се знае кога може да влезне в употреба.

Коментар

Казах ти - абсолютния минимум е Ятрус-2, по-добре с манометърче.
                Той не е хубав - целия балон постоянно е под налягане. При приличен удар ще избухне, като всеки съд под налягане. Тия без манометърчето са без налягане - капсулата с газа е малка, и вътре в балона. Техния проблем е може би и по-страшен. Всяка година някъв дебил в няква будка до някъв местен КАТ, натиска с отверката вентила, чува съскането, взема парите, и слага етикет. Че с годините там вече всъщност няма газ, само съскане, и че праха е станал на камък - майната му.
                Пиропатроните, както и руските, съдържащи пиропатрон, ги забраниха. Някви буклуци се научиха да ги използват не само за пожарогасене.
                Чисто въгледвуокисните балони са крайно опасни, в случай че в гасения обем има още живи хора.
                Водопенните са чисти, много ефективни, но не могат да стоят в колата през зимата - замръзват.
                И общо взето е това.
                Стационарните инсталации са отделна история. Макар че и тя е кратка. Единственото смислено нещо е руския Допинг - 2. Има евросертификат, обаче единствения вносител иска нещо към 150 долара на парче, а те са еднократни. Там струва пет пъти по-малко. Честни търговци не познавам.
                Последно редактирано от Стефан; 19-11-10, 01:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                  Моят пожарогасител,както и на останалите притекли се на помощ на колегата в беда,бяха изправни.Просто искам да кажа,че ефективноста им беше нулева,почти нищо.Смея да кажа,че съм стриктен човек относно тези работи и гледам всичко да ми е изрядно,но от днешната случка останах доста разочарован.Ориентирам се за по-голям пожарогасител защото не се знае кога може да влезне в употреба.
                  Гасенето с подръчен пожарогасител на автомобилен пожар е възможно само в първите десетки секунди от възникването му. Необходима е бърза, точна и навременна реакция. Оттук насетне, ръчните малки пожарогасители, нямат никаква функция...
                  VPetrov.photography

Коментар

Да ви дам едни пресен случай, правехме една кола на газ в един сервиз след което последва тест драив и по едно време колата загуби мощност но ни дим ни пушак излизаше.Аз спрях и отворих капака и какво да видя, гумата на дебитомера си гореше , грабнах пожарогасителя който представляваше един флакон с размерите на шпрей против комари и като го натиснах сигурно и 2 секунди не можа да изпраска.Добре че срещу нас имаше магазин, изтарчах и грабнах едно безалкохолно от три литра и това нещо огаси пожара , лошото е че после коша миришеше на бонбони.
                    0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X