Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зазимяване на джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зазимяване на джип?

Като чета тази налудничава тема, единственото разумно обяснение, което си давам е, че колегата Paladin мисли да спести някой лев. Но сметката в такива ситуации винаги излиза крива. Защо ли? Една кола като не се кара се разваля повече отколкото когато е в движение. Но ако все пак решиш да го правиш, задължително свали гумите, не е вярно, че за 4 месеца престой нищо няма да им има и го припалвай на 10-тина дена, две седмици. Успех...

Коментар

Няколко съвета и от мен.

1. Резервоара пълен до горе.
      2. Казанчето на стъкломиещото празно или пълно със зимна течност. По добре е да се напълни със зимна течности и да се попръска за да се напълнят и маркучите със зимна течност.
      3. За предпазване от деформация на гумите се препоръчва повишаване на налягането с един бар за леки коли. За джип предполагам пак ще свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
        ...
        3. За предпазване от деформация на гумите се препоръчва повишаване на налягането с един бар за леки коли. За джип предполагам пак ще свърши работа.
        Защо давате съвети на хората, от които те ще изгорят със сигурност???...
        Някой от вас наистина пробвал ли да остави гума (31-33") на джипа в покой за 4 месеца (независимо от налягането) и след това да я подкара пак тази гума?

Коментар

Не знам за джип, ама има едни агрегати на УРАЛско шаси в БНТто, дето след седмица престой, като тръгне към Бургас, чак след Пловдив понамаляваха подскоците!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Някой от вас наистина пробвал ли да остави гума (31-33") на джипа в покой за 4 месеца (независимо от налягането) и след това да я подкара пак тази гума?
            Какво имаш предвид колега? Аргументирай се, че ми стана любопитно. Иначе това, което съм дал е практикувано на лека кола, която 5 месеца зимата не се е карала и винаги е била оставяна така.

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
              Какво имаш предвид колега? Аргументирай се, че ми стана любопитно. Иначе това, което съм дал е практикувано на лека кола, която 5 месеца зимата не се е карала и винаги е била оставяна така.
              На лека кола са други килограмите.
              При джипките, ако гумата престои месеци на колата, колкото и да е, се деформира. Най-често притриса в последстие.
              Та, ще си причиниш ли подобно нещо, ако си дал 1000-1300лв. за гуми?

Коментар

Аз оставях.....31-ци. За около половин година. През лятото. Няма проблеми с тези гуми. Още са в движение.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Аз оставях.....31-ци. За около половин година. През лятото. Няма проблеми с тези гуми. Още са в движение.
                  Възможно е.
                  Един приятел си прецака 32" BFG AT, почти чисто нови. Тресат в момента.
                  Затова го и споменах.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    .... Кое да е 4х4 е по-добро от чисто предно или задно задвижване.
                    Ако е с кофти гуми, дали е по-добре от съвременна лека кола с предно и хубави гуми? Съмнявам се... Все пак явно в случая не говорим за офроуд...

От друга страна, не знам кое по окачването на патрол може така да се счупи, че да не можеш да се прибереш... Има хора карат със счупени ресьори или пружини по една седмица докато разберат какво им е

Идеалното зазимяване включва измиване и хубаво подсушаване, смяна на маслата и антифриза, впръскване на масло през отворите на свещите /при бензиновите модели/, демонтиране на акумулатора, вдигане на трупчета и т.н.
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

сега се сетих, че в Германия зимата съм виждал "зазимено" Порше, което беше качено на стереопорови подложки Сигурно да им е по-меко на гумите Явно човека не знае, че стереопорът ще се залепи за гумите...

Една кола като не се кара се скапва повече - аз бих "зазимил" кола само, ако замина в чужбина и няма на кой да я оставя...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ето малко на заем от колеги. Мисля, да е програма максимум:http://mercedes-bulgaria.com/polezno...vtomobila.html

Коментар

...
                          Един приятел си прецака 32" BFG AT, почти чисто нови. Тресат в момента.
                          Затова го и споменах.
                          Задължително става този проблем ,поне една от гумите или се изкривявя така че не става за нищо или всичките тресат ...при камионите е достатъчно една вечер да стои натоварен и на другия ден до обед подскачаш като пиян
                          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Имахме камиони, които стояха паркирани с месеци та даже и с години. Ненатоварени. Проблем с гумите не е имало. Явно си зависи от самите гуми. В Камор, всички коли, са с гуми напомпани на 4 атмосфери. Точно с тази цел.

Но колегите са прави. Съвременните автомобили страдат от стоене. Колкото повече стои на едно място, толкова повече агрегати се скапват. Имаме 2-3 летни коли, които се прибират по гаражите за зимата и не мога да ти опиша каква драматична картинка са напролет. То е легнало окачване, то е светлинна еферия откъм таблото, стържене, скърцане и прочие. Трябват им по една, две седмици за да се осаферят. Ако се осаферят въобще. Най-смешен е един от автомобилите, който е с по-усъвършенствано въздушно окачване, та той редовно се събужда с една напълно спаднала възглавница, например предна лява и една надута до край, например задна дясна. Както се шегуваме, тоя пак е почнал с акробатичните номера, белким привлече малко внимание и някой го позапали и покара.

Коментар

Аз бих препоръчал да си налееш преди да го спреш и една добавка в горивото. Има такива на лики-моли точно за консервиране. Спиид Дизел мисля, че беше 1-та с такова предназначение а другата която съм ползвал е Добавка за защита от бактерии. По описание я дават :

Приложение:
                              Използва се с превантивна цел при изведени от експлоатация дизелови транспортни средства като каравани, леки автомобили, строителни машини и т.н. Употребява се и за стерилизиране на замърсени резервоари.
                              Дозировка – 1 : 1000.
                              25 мл са достатъчни за 25 л дизелово гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                                Кажете как да си зазимя джипа (Nissan Patrol GR Y60)
                                Става въпрос за следното. Да го вкарам (джипа) в гараж без отопление т.е. темпетатурата ще е както на вън, само дето няма да го вали дъжд и сняг и няма след това да замръзва водата (от дъждът и снягът) по него.
                                Искам да го вкарам в гаража средата на ноември и да го изкарам март или април (зависи от времето)
                                Дали да му спусна гумите и да го сложа на трупчета, дали да му източвам някакви течности, дали да му откачам акумулатора, или е по-добре да го припалвам през две-три седмици.
                                Моля дайте съвети.
                                В казармата така ме учеха за консервиране:резервоара пълен до горе,вдига се на трупчета но самото купе,не на мостовете, акумулатора на топло и зареден,в твоя случай не е нужно друго,за по дълго се слага намаслена хартия на смукателните колектори и на ауспуха,да не влиза влажен въздух през тези отвори до буталата.На пролет ако има възможност завърти първо двигареля на ръка и после на стартер.А ако е за по дълго време престоя трябва да се пръсне масло в цилиндрите и да се развърти на ръка.За сега това се сещам
                                Ако има нещо питай пак.
                                Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X