Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабели за ел.инсталацията на кола в София.Къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кабели за ел.инсталацията на кола в София.Къде?

Здравейте, колеги.
    Имам следната болежка. Понеже съм се наел с нелеката задача да подменя изцяло инсталацията на лек автомобил, бих искал да попитам откъде мога да си набавя кабели с подходящото сечение и да има достатъчно голям избор на разноцветни изолации.
    Също така искам съвет какви да са. Многожилни ясно! По-точни сечения?
    Силовите(тези които излизат от ключовия стартер, минусите, и за по големите консуматори) с какво сечение да са?
    Нормалните (за фарове, стопове, осветлението в купето и т.н.)?
    Други?

Към момента не се сещам за друго. Ако има нещо допълвайте ме!
    Благодаря предварително!

П.П. Ако темата ми не е за тук, моля да бъде преместена в правилния раздел.
    Here is a test to find
    Whether your mission on earth is finished;
    If you are alive, it isn't.

От: Кабели за ел.инсталацията на кола в София.Къде?

Започни от Конрад Електроник.Хан Аспарух 1 ТЕЛ- 2/952 51 44 и 2/852 70 03. Има доста интересни неща виждал съм и кабели.

Коментар

Чакай да види Стефан темата и ще ти обясни с какво си се захванал. А отговорът на твоя въпрос е: намери си автомобили, от които да скубеш.

Коментар

Шушни марка и модел,че едно е Самурай 1.0 и сьвсем друго 24 волтов Нисан
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Абе нали си имаш инсталация?! Гледай от нея. А жици - имаше по-дебели в Практикер.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Шушни марка и модел,че едно е Самурай 1.0 и сьвсем друго 24 волтов Нисан
            Еднакво няма да намери каквото му трябва. И еднакви са проблемите, като се изключат спецификите по двигателя. От марката и модела зависят само жиците до стартера, всички други - по каналния ред.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Абе нали си имаш инсталация?! Гледай от нея. А жици - имаше по-дебели в Практикер.
            Поне в Ташев да го беше пратил. Все едно, 4 дебелини по 20 разцветки няма да намери.

Коментар

Така де,сьгласен сьм,но едни модели на една марка са им обьркали кабелите и току нагори нещо което не трябва та ако ще дьрпа нова инсталация да сложи една идея по-дебел кабел там.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Главната ти задача е да не се докараш до там, че да се обесиш.
                Върви по моргите, и търси коли, които са дълги колкото твоята. После се разправяй да ти дадат сам да свалиш инсталацията, бе за я налехат където потъва в разни греди и минава през лоши места.
                Гледай колите да не са немски, че тяхната изолация бързо старее и се чупи.
                Колкото по-нова колата - толкова по-хилава инсталацията.

Коментар

Немски между 93 и средата на 96 ако трябва да сме точни,после и преди това проблеми няма.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Louis Преглед на мнение
                    Други?.... Ако има нещо допълвайте ме!....
                    Стефан го е каза, да внимаваш да не се обесиш накрая...другите са ти отговорили за източника на кабели....аз ще допълня да си подготвиш поне 500лв. бюджет, гараж добре осветен,, минимум 3х6м. за един месец (ако ще работиш всеки ден) и най-накрая да ми се дотъркаляш, понеже съм с безумно бавен и стар компютър и немога да качвам от него снимки на технологични операции...а и е по-лесно да ти показвам на място, пък ти да си пишеш...
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички за мнениеята!
                      И почвам да отговарям на въпросите:
                      Колата е БМВ набор '89 с 6 цилиндров мотор. Тук тънкоста идва, че има чек контрол над средното огледало.
                      Ще внимавам да не се стига до злополуки.
                      Разбира се, че ще гледам от старата. Идеята е да я направя 1:1 със старата, но с нови кабели.
                      Идеята е да се ползват нови кабели, защото все пак...са нови. Знам, че не е гаранция да издържат по-дълго от оригиналната, но все пак...
                      Да разбирам ли, че няма магазин откъдето да купя 20-30 вида разноцветни кабели?
                      Here is a test to find
                      Whether your mission on earth is finished;
                      If you are alive, it isn't.

Коментар

Първоначално публикуван от Louis Преглед на мнение
                        Да разбирам ли, че няма магазин откъдето да купя 20-30 вида разноцветни кабели?
                        Почваш да влизаш в същността на проблема.

Коментар

Не може ли да подмениш частично инсталацията( тези снопове които са горели или накъсани или какъвто
                          им е проблема )?Мисля че цяла инсталация от морга няма да е в кой-знае по-добро състояние.А пък да купуваш
                          кабели и да оплетеш цяла инсталация наново си е ужасен труд и много пари.
                          Това лято възстанових за два дни Мерцедес190 яден от мишки.Наложи се подмяна на 4 снопа изцяло
                          и отделни единични наядени кабели.Засега работи всичко без забележки.Съединенията трябва да са качествено запоени и перфектно изолирани.
                          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Добре! Стигнахме същността на проблема.
                            В "Конрад" има многожични кабели 1 квадрат в поне 10 разцветки. 1кв. е достатъчен за повечето консуматори. До контактен ключ, ключ за фарове, алтернатор...трябва поне 10кв. Такъв съм взимал от Практикер.
                            Казах да гледаш дебелините на кабелите от старата. Може да са и по-тънки. Абе, усет. Щом се хващаш на тази работа, трябва да го имаш.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ако колата е нещо по-сложно от стар УАЗ, 10 разцветки не стигат доникъде.

1 кв. мм е абсолютен минимум в 24-волтов джип. За 12-волтова инсталация в не много дълга машина, минимумът е 1.5 кв. мм и се определя от способността му при късо съединение да изгори СЛЕД бушона. Изобщо, в автомобила дебелините на кабелите се определят по малко по-различни правила от тези в домашната инсталация.

А за двуцветни кабели с труднозапалима изолация просто финишираме в точка 1 - намиране на автомобил-донор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X