Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

По възможност и двете

Коментар

Подгравяне на колата и стъклата и има добър вариант-колегата по горе беше постнал 3 снимки с дистанционно на шечка Вебасто...много добър вариант,но изискващ средства(един лаик продаде печка от БМВ е34 за 100лв,нафтова,но...)
      Това което аз и други от моето Москвич-обкръжение мислим е ползуването на подгревни свещи(за течност,не за горивна камера).Много коли имат фабрично подобни варианти за парното.На нас ни трябва повече за топлене на водната риза на двг(при 412-10,5 л.).Оттам ни трябва ел. водна помпа (при ГАЗела ги има фабрично,в съюза се харчат по 10 лв наши пари,тук искаха 120 при официалния вносител,почему меня не стало ясно).С такава помпа стоплената вода циркулира,достихайки до затопляне и на радиаторчето на парното.Така бедния колхозник би могъл да седне на температура около и над 0 градуса Целзий.Проблема е в акумулатора(той обикновено е на над 3-4 години,има в себе си предимно вода,и е падал не по-малко от 10 пъти)и тази отоплителна система би му взела душата отдавна преди да съм си пил кафето.Има решение с 2,3 акумулатора,но за закупуването на такива нямаме сили.Иначе има варианти за времево реле,за температурен датчик и смесица между двете,това можем и със собствени сили да постигнем.Докато се случи това,обаче,аз и много други слизаме с бутилка топла вода и започваме да наливаме по ветрово стъкло,изпарител и т.н.Варианта с химийте против замръзване не решават въпроса за карането без ушанка и ватенка.Отплеснах се,трябва май да спра да си представям че съм в Камчатка,но понякога,като седна в танка,много бързо се пренасям ,,на север''

Коментар

Повечето Фордове имат Отопляемо предно стъкло
        Едни малки реотанчета, невидими при обикновенни условия.
        Влизаш, палиш колата и тях и след максимум минута буташ леда с чистачките.
        Ако е много - хубаво е да помогнеш малко с ръка.
        Имаше един тест на АУТОБилд - за 10 мин. работа на колата на място до 70 процента се размръзваше стъклото.
        Тъй като в България още се крадат чистачки - аз съм за подгряване на течността за чистачки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X