Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

Наближава зимата, но кое според вас е по-удачното решение?

Чистачки с подгряване:
    http://www.youtube.com/watch?v=xMEYWIh7kGY

или

Система за подгряване на течността за измиване но стъклото:
    http://www.youtube.com/watch?v=W8VPr...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=zzgHU...eature=related

Двете са на една и съща цена около 100$

Re: Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

Ако залееш замръзнало стъкло с вряла вода няма ли да се спука?

Коментар

От: Отопляеми чистачки или подгряване на течността?

Здравейте колеги не е ли по ефтино да си вземе човек един спрей или няколко за размразяване на стъклата отколкото да рискува да си направи стъклото на парчета. Все пак сумата за тези неща си е големичка

Коментар

Подгряване на течността и топьл преден прозорец,много топьл.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Тая тема е коментирана доста..

На Мерседеса ми се отопля течността за чистачките - чрез една серпентина, през която минава антифриза, отоплява се маркуча от казанчето за течността до дюзите - електрически, и накрая, се отопляват и самите дюзи - също електрически.

Досега стъклото ми не се е пръснало, а и не съм чул на някой от колегите да му се е случило такова нещо..

Коментар

Под 5 градуса забрави да кажеш,като почнат да му пушат ушите.Не си ли е пьлно с течност която не замрьзва обаче и не е ли Мерцедес или подобна схема АЗ поне не виждам голям смисьл да се топлят чистачките.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Болният момент е сигурно сутрин, когато се дотътреш до колата и всичко е на буца лед.
              След като е затоплена вече е лесно при всяка.
              И, BENZBOSS, при нас говорим за 5°, но по Фаренхайт

Коментар

На 5 Целзии се включват топлите цици на Мерца,тогава почва да си подгрява и огледалата.....................ма как да е,той Вени ме разбра,едно поколение машинки караме с него.

Аз знам за какво говорите,за кьсмет сьм живял известно време в покрайнините на София и имам 3 пьлни сезона на Боровец та се сещам какво е зима.

Има една гад,РЕЙН ЕКС и е името.Сьщата тая гад не позволява обледеняването на предния прозорец,остава ти само снега да махнеш.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Болният момент е сигурно сутрин, когато се дотътреш до колата и всичко е на буца лед.
                  Това си има елементарно решение - печка (при мен е Вебасто).

Аз си сложих на Джипа, сутрин, докато си пия кафето и навън е страшен студ и всичко се е сковало от лед и сняг (проверявам колко е в купето: минус 7), цъкам дистанционното и след 30 минути антифриза е на 60-70 градуса, в купето е около 14-15 градуса и стъклата са сухи, а ако е имало навалял сняг, той се е свлякъл от топлата каросерия

Проверка на температурата в купето

След половин час

Последно редактирано от Carburettor; 23-10-10, 18:58.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Босс, за Рейн Екс-а не съм се сетил, макар, че негова алтернатива - на Търтъл Вакс - ползвам отдавна.
                    Не, че си отговаря на рекламата - без чистачки не може да се кара, ама джама стои по друг начин и се чисти тоже по друг начин.

И да, прав си, джама след третиране с тая течност, дори и с лед по него, се чисти до сухо след първия мах на чистачката..

Но инак, обогрева си работи перфектно, и е приятна гледка да видиш как пушат огледалата

Коментар

В зависимост от скороста и валежа и РЕЙНЕКСА вьрши работа,аз го карам и без чистачки като рекорда ми е близо 2 часа.Иска се чиста магистрала обаче,на околомрьсното зад ТИР нищо не помага.

Сьседен форум на тоя в момента обсьждаме тема за нагревател на блока,но си трябва гараж или поне ток до колата.Дьрпа едни 400 вата и ако трябва да се смята тока никьде не излиза сметката,но пьк палиш,трьгваш и е топло.

Бях гледал едно време как руснаците завиват Москвич мотор с гьбина та ако някой му трябва извратена идея може и това да ползва.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        ...На Мерседеса ми се отопля течността за чистачките - чрез една серпентина, през която минава антифриза...
                        Тая система я има май още от 123. Това което не съм се заглеждал - има ли някакъв локален термостат който да регулира температурата на течността за да не стига 90 градуса? Ако не, какво регулира температурата?
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          ...Сьседен форум на тоя в момента обсьждаме тема за нагревател на блока,но си трябва гараж или поне ток до колата.Дьрпа едни 400 вата и ако трябва да се смята тока никьде не излиза сметката,но пьк палиш,трьгваш и е топло....
                          И тука в някоя тема беше обсъждано това. При нас тази отоплителна система е задължителна иначе оставяш колата на края на септември на паркинга и си я взимаш на края на май.
                          Ето http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=25779&p=978136#post978136

Обикновено се слага нагревател на мястото на едната тапа на блока а вътре в колата обикновена духалка на 220V.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Не че им разбирам на Мерцедесите,ама доколкото помня при разглобяването на таблото на една 190-ка(W201 ли се водеше),намерих и нещо като електрически нагревател за въздуха подаван към купето(стъклото).Дори въпросния нагревател още го пази един приятел,(чийто беше и разглобявания автомобил).В Ауди–Фолксваген има подгревни свещи в тръбата за охлажащата течност към радиатора на парното.Имат и подгряване на пръскалките(както и един куп автомобили)
                            Темата към която е линка от горната публикация е достатъчно информативна като отговор на въпроса в тази.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

С отопляеми чистачки е добре, но като излезеш сутринта може да ги няма, освен ако не си държиш колата в гараж.
                              То пък тогава за какво са ти отопляеми чистачки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X