Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво един джип НЕ трябва да има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво един джип НЕ трябва да има?

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
    ако се спука гума - носете си фитили за тая работа...
    Искам да видя фитила, който ще спаси обичайната повреда на гума в офроуда - 15см срез.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Искам да видя фитила, който ще спаси обичайната повреда на гума в офроуда - 15см срез.
      Хахахаха! Това ми хареса...

Коментар

Сетих се още нещо много важно! В една истинска офроуд машина не трябва да има жена на която и се ходи до тоалета през 10 минути и държи наистина да посети тоалетна (с клекало, биде, течаща топла и студена вода, ароматизатор, списание "Всичко за жената" и т.н.)...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-08-10, 17:47.

Коментар

Основното е да си се научил да караш. Докато тече този процес ненужните неща отпадат едно по едно самички, като са индивидуални за всеки
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Допълнително монтирани отстрани стъпенки.
            Баш "степенките" не стават.
            Виж обаче тази тема:
            Защита на праговете - заварка или болтове?
            Където степенките са изработени като защити и вършат работа. Отделно, на тях може да се запъва джек.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Георгиев (turbo d) Преглед на мнение
              А без гума забрави в гората ... поне 5 пъти съм се прибирал с резервна гума а на 2 пъти гумата беше тоталка няма фитил за 10см цепка.
              Всъщност неволята е голямо нещо Миналата пролет спуках гума в гората, имах резервна, ама... първо се оказа, че понеже ме беше домързяло, да проверявам дали ключа за гуми, който бях поръчал да ми купят е правилния (пък и имах доверие в човека), този който беше в мен не ставаше , второ понеже принципно не бях тръгнал към гората, бях зарязал и гедорето и компресора в другата кола (не че е оправдание)... Та от опит мога да кажа, че макар и бавно и с повишено внимание, човек може да се прибере над 15 километра среднотежък офроуд със спукан 30" BFG AT, при това без да си унищожи джантата, а и по гумата нямаше видими балони и пукнатини При по-голяма и по-твърда, би трябвало да е още по-добре. Което въобще не означава, че не добре винаги да можеш да я смениш... но ето още нещо, което не е добре да има в джипа:

Непроверен лично дали върши работа инструмент, на който иначе се разчита при проблем.

П.П.: Което включва и сравнително нов не проверен ПРИ ВСЯКАКВИ допустими и възможни натоварвания джек... много каръшки ден беше...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Като сме тръгнали да говорим за спукани гуми, добре е да нямаме и алуминиеви джанти... Имат навика така хубаво да се "савозаваряват", че после без много бой не пада... а на криво място с несигурна почва, последното което искаме, е да блъсаме яко по вдигнатия на джека джип...
                Както и модерните "големи джанти с косъм гума по тях"... но това се подразбира от всеки и тук издребняваме

Коментар

За да е съвсем както трябва за калта и снега, един джип не трябва да има автоматични хъбове.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Допълнително монтирани отстрани стъпенки.
                    Моите са от Ф45 с колена и тапи в двата си края, + като окантаря(дълга база) което е по не 2 пъти на преход, ми служат като шейна и място на което да подпра Чичо Джак, минуса е в това, че при цивилно каране, трябва да предупреждавам всеки пасажер по отделно с -Внимавай степенката цапа зад коляното...

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Много излишни се явяват пластмасовите брони, стърчащите като на Мики Маус халогени на покрива,булбар закрепен с 8мм. болтове, висящ като плуг теглич,халогени стърчащи пред бронята,багажник за покрива с грешно изработени захвати. А като гледам 95% от багажниците които се правят са такива.
                    Това е така донякъде, аз си имам такива халогени и не са проблем в храстите и клоните, просто ако се вчупят си купувам нови .До сега ми се е случвало веднъж, единия на муцуната се вчупи- 20 лв. мисля беше, но при тези цени на другите части и консумативи, тези 20 лв са ми последния дерт.Теглича е точката на която съм ползвал най много Джака

Едно от нещата които не са на мястото си е аупуха и крайното гърне, особенно при дългата база.
                    Веднъж реших да заходя отново, и да превзема проклетия байр, да ама не докато давах назад съм загребал достатъчно количество тиня в тръбата, от температурата бързо се превърна в керамична тапа.
                    Последва копане около 1 куб. за отводняване, 2 куб.м. за да вляза под жипката и естественно клеясалите болтове не пожелаха да се развият, последваха едни майки, сестри, в крайна сметка стана с ножовка за желязо и "кози" крак.
                    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Е, айде де. Това за къде е обичайното? Ти правил си такъв срез? Бая хора около мен са пукали гуми на разходки и в 90% от случаите комплекта за лепене на гуми работи.

Гумата под багажника не е никакъв проблем, стига да не си с оригиналните гуми на колата и 15+ годишно окачване. Много и сериозни модели са така.
                      Ако е отзад, то да е на стойка и на дълга база. Иначе вътре.

Коментар

Лично не съм пукал гума извън пътя, но колкото пъти съм вдигал нещо с джека, все е било за съдрани гуми. Не знам, може късмет да е.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                          Бих добавил и предния регистрационен номер, ако няма как и къде да го сложиш - освен на предвиденото от производителя място...
                          За идиоти като мен - и задния След едно съвсем невинно отбиване встрани от асфалта в района на връх Шипка, задния ми номер беше останал да виси на магия. Добре, че някакви добри хора ми сигнализираха, като се върнах на асфалта, иначе все го бях загубил. Извод: никаква вяра на катаджийското закрепване! Два 6мм болта с големи шайби и контрагайка, иначе не се знае в коя локва ще остане.

Андро, вдигането хубаво, но не се знае в какво състояние ще е гумата. Нито е ясно дали въпросния болт ще е склонен да се отвие. От как плаках и псувах веднъж, за резервна гума под купето не ща и да чуя.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ха;ха това с номерата ми хареса.Вярно е че не ги закрепват гадовете както трябва. Два пъти съм губил номер; един преден и един заден. И двата пъти си ги намерих. С Дефендъра минах през една млада горичка; дръвчетата бяха дебели колкото бирено шише.На другата сутрин ( защото се прибрах по тъмно ) гледм предния номер липсва. Веднага се сетих къде е; просто трябваше да се мине пак през горичката. Да ама не преди това трядваше да мина през ченгетата на магистралата. Друг път не ми обръщаха внимание но този път веднага ми фокусираха. Даже ме заплашиха със спиране от движение. Е разминами се. Миналата есен вече с Хайлукса минавам през една локва в която може да се скрие трабанче; и при излизане задира задната броня и пада номера. Свършихме си работата на обекта и се връщаме и нещо лъска в локвата. Викам си някои сие загубил номера. Слязох да го прибера обаче нещо познат ми се струва. Поглеждам отпред Тойотата номера сие там; отивам отзад - празно. Късмет защото отдолу идваше един човек с магаре и ако ме беше изпреварил щеше да го прибере. Долу на асвалта вече на чисто спряхме да го монтираме; и пак отнякъде се появи ченге. Какво правите- ами обяснявам аз; а той добре че сте го намерили защото глобата е сериозна. Връзвайте си здраво номерата да не ги загубите.
                            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Като сме тръгнали да говорим за спукани гуми, добре е да нямаме и алуминиеви джанти... Имат навика така хубаво да се "савозаваряват", че после без много бой не пада...
                              Е такова чудо не съм виждал. За сметка на това поне 3 пъти ми се е случвало гума да слиза несанкционирано в движение ...

Въпросът каква е "обичайната повреда" на гума при офроуда е, както се казва, дискусионен и е въпрос на късмет. Може да се среже, може да се пробие, може да се разбордира. При всички положения няма лошо човек да има фитили със съответните инструменти за използването им. Могат да помогнат дори и при по-малки срязвания.

В колата обаче НЕ ти трябва кръстачка, купена от "Бриколаж" или др. подобни места. Защото опитът за развиване на дори само една яко затегната от гумаджия гайка може да я усуче като макарон и да ти усложни здраво живота. Особено, ако си сам в гората ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

А какво не трябва да има в джипа- определено много ми пречи АБСа. Преди години имахме един стабилен шеф на транспорта ; та той като поръчвал Дефендрите е искал да са без АБС. Сега Хайлукса има АБС и на черен път само пречи.
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X