Решил съм да боядисам черен плата на тавана ,който сега е бял, но нямям идея с каква боя да го направя. Хубаво ще е ако мога да си спестя свалянето и боята да е такава, че да не започне да се бели иил да цапа. 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Боядисване на кората на тавана.
Свий
X
-
От: Боядисване на кората на тавана.
Ами незнам, дали ще ти помогна много.. един приятел боядисва бежав плат-в сив и се получи (със спрей), но не беше голяма площ."Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."
-
Баща ми боядиса със спрей кората отзад на хечбека и стана без ядове. нито цапа нито се люци. Тя самата кора е една такава мъхава, ако тавана ти е от мъхест плат няма да имаш ядове, обаче ако е гладък, незнам дали в последствие няма да се лющи. Доано съм помогнал малко, със съвет.-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
Здравей
На моята стара кола плата на тавана се беше отлепил. Аз сам си го направих и ми излезе около 30лв. с плата и лепилото. Така тавана ми стана на цветчета и няма грам намерение да пада. Относно боядисването не знам каква материя е и да го разяде боята от флакона. Варията е да си смениш плата с такъв какъвто ти харесва, само трябва да гледапш да е малко еластичен и плътен за да не пропие лепилото.
Коментар
-
Сакън! Дано вече не си я свършил тая простотия! Първо, гарантирано ще увисне, защото над плата има слой дунапрен и второ, с тоя таван в черно ще имаш чувството, че си погребан жив...."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ааа, за каква кола говорим?Аз преди 10тина дни свалих тавана на Хълк-ТЛК95, шест дръжки, два сенника и две видии на плафоните.Сега е облечен с черен плат срещу 80лв(понеже нямаше кой да го тапицира с черна кожа), и стана като нов, по нищо не си личи че е лежал на таван.Не се сетих да снимам демонтажите, но ще се постарая да снимам монтажите в т.ч. и на претапицираните седалки.А на есен ще си направя от ПВЦ и кожа таван
Оффф, пак се отплеснах.Та мисълта ми е че повечето тавани са от пресовани изкуственни влакна, които както споменака колегите по-назад ще се разпаднат при намокряне.
Абе нее точно така, доста по уютно и комфортно е, а и помага на черните джамовеПървоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеСакън! .....ще имаш чувството, че си погребан жив....Око за око и светът ще ослепее
- 1 like
Коментар
-
Това с усещанията наистина си е много субективно, но на мен лично ми действа подтискащо черен таван. Все едно съм в кутия и гледам през някаква дупка."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Тавана вече е боядисан(боя за памучни тъкани, 1лв. броя, десет пъти по-концентрирана от предписаното).
Целия салон беше тъмен без предните две колонки и тавана. Ще пусна и снимки.
п.п. демонтажа отнема 10 мин.
Коментар
-
Сетих се и още нещо след свалянето на тавана установих причината за едно дразнещо потропване при преминаване през по-големи дупки, разлепена хина на тавана. След залепване отново се наслаждавам на тихината.
Коментар
-
Здравейте колеги намерих един магазин за автотекстил полезен за нашите нужди: http://biznes-bulgaria.com/firma/266...til-ood-sofiya
Надявам се да не звучи , като реклама ако модераторите решат могат да я махнат. Според мен е полезна , защото аз на старата кола си взех нормален плат за дамаски а той е проблемен малко на сгъвките на тавана.
Коментар
-
колега а с какво залепи шината, че и при мен потропва гадно...Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнениеСетих се и още нещо след свалянето на тавана установих причината за едно дразнещо потропване при преминаване през по-големи дупки, разлепена хина на тавана. След залепване отново се наслаждавам на тихината.
Извинявам се че не е по темата въпроса ми.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Аko още не е боядисан тавана (май вече е като гледам датата) , но за информация на колегите които са решили да го направят става с боя за велур или набук тя е на спиртна основа и не реагира с лепилата ползвани за залепване на плата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар