Трябва ми морска карта на Гармин за българското краибрежие. Разбрах че в Геотрейд продават такава за 290 лв. , но не мога да намеря в интернет информация за нея колко е подробна , явно е нова. Интересува ме дали пристанищата са дадени подробно или са само точки на картата. Примерно :Созопол , Несебър ,Царево. Ако някой е попадал на тази карта моля да пише колко е подробна , защото искам да си я купя но преди това трябва да знам дали върши работа
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Карта на Българското черноморие
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
-
До: Морски карти за Garmin ?
Картата се прави от мен. За момента картата е с вярна краибрежна линия, верни дълбочини, банки и рифове (това което го има на картата е тествано многократно) но без детаилно изобразяване на пристанищата и съоръженията в тях. Предвижда се нейното развитие но доколкото това изисква влагането на доста времеви и финансови ресурси, а потребителският интерес е сравнително слаб не мога да кажа засега кога ще излезе нова по-подробна версия. Разбира се бих могъл да ползвам и данни от доброволци които съответно ще получават картата на едни съвсем други цени (на принципа на Off-Road Map) но както се спомена по-горе грешките могат да костват много и ми е трудно да се доверя лесно и без проверка на външни източници на данни. Решил съм картата макар и по-бедна откъм "пудри" да съдържа възможно най-достоверната достъпна информация. Ще се радвам на всякакви съвети и помощ и ще се стърая да добавя всичко с доказана достоверност. Доколкото предназначението на картата е за ползване от хора плаващи с малки съдове рибари и водолази в нея е обхваната акваторията на нашето крайбрежие с дълбочина до 100 метра като е наблегнато на плитчините и крайбрежието. По надолу съм иложил някои извадки от МапСорса.
Коментар
-
Благодаря за снимките от картата , точно такава информация търсех. Когато питах за пристанищата имах предвид поне подхода и вълнолома на по малките пристанища да са изобразени точно , защото напоследък се появиха много яхти и още повече пишман капитани които си мислят че карат кола в моретоАко мога да си позволя един коментар: Много внимателно разгледах района на Созопол и тъй като работя от няколко години там и работата ми е свързана с морска навигация имам някой забележки. Вълнолома на остров св. Кирик (военната база в Созопол ) не се вижда на картата и мидената плантация до западния край на о-в св.Иван също не се вижда . А това са две много невралгични точки около Созопол от които многократно се е налагало да "вадя" яхти нощно време особенно от както входните фарове на Созопол не светят.
Ще монтирам плотер на една яхта която ще обикаля тези малки пристанища и за това се интересувам до колко е подробна картата
Коментар
-
РАзгледах набързо картата която получих от Геотрейд и не съм очарован.Цялата брегова линия е от изрезки от сателитни снимки което щеше да бъде чудесно ако не ги бяха рязали със затворени очи и тъпа ножица. Тази карта е от Каспийско море до Мраморно море. Определено снимките които бяха побликувани по рано са от друга карта доста по добра в очертанията на бреговата линия. Не мога да разбера защо се получава така
Коментар
-
Човече, ти след като инсталира картата отключи ли я ??? Когато картата не ти е отключена изглежда така (защитна функция). Прочети книжката как да се регистрираш и как да си получиш кода. Тя не напразно книжката (челната обложка на CD то) започва с "Регистрация".
Коментар
-
Картата си доиде отключена с код за плотера. (Поръчах ги заедно) Но като разглеждам сайта гармин бг имам големи съмнения че твоята карта и картата която ни пратиха са коренно различни и нямат нищо общо. Твоята ако не греша е само за българското черноморие, а тази която ми пратиха е на района от мраморно море до каспийско море. И още нещо Плотера който си купих е гпсмап 420с със сонар,а твоята карта пише че става за модели от серията 3000 които са само плотери.
Коментар
-
И още едно уточнение картата пристигна инсталирана на СД карта с вкаран код за плотера. Нямаше кутия , компакт диск , книжка , само една СД карта (микро СД 2ГБ с приставка да става на стандартен СД слот) без надписи. Когато звъннах в геотрейд и питах инате ли карта на Черно море те им отговориха имаме и аз си я поръчах като си мислех че е твоята карта но уви. Вероятно е част от Блучарт атлантик което и аз можех да си направя без да давам 290 лв. Обърни внимание и на цената защото в сайта видях друга цена за твоята карта. Идеята да си поръчам карта беше че твоята ми хареса повече от Блучарт. После защо имало нелегален софтуер, искаш да си купиш нещо а ти пробутват друго. Добре е да провериш какво точно става в Геотрейд защото май в случая и ти си прекаран донякаде
Коментар
-
ГПС приемника с ехолот ГПСМАП 420с не работи с карти Блучарт Атлантик. Когато сложих СД картата в ГПСМАП 420с , плотера се опита да прочете фаиловете но накрая ми изписа че не подържа такъв тип фаилове . След това за проба същата СД карта ( със сменен код) я сложих в НЮВИ 660 и тя си тръгна без проблем.
Коментар
-
Продава се, ето линк:
http://www.garmin.bg/?s=7&i=6
По скъпата цена е заедно с чип (специален гармински), а другата е на CD и си я качвате където искате.
Ако те интересува обади ми се.
Това са според гармин съвместимите уреди с картата на Иван Алексиев:
Astro
eTrex Legend Cx
eTrex Legend Cx
eTrex Legend HCx
eTrex LegendC
eTrex Venture Cx
eTrex Venture Cx
eTrex Venture HC
eTrex Vista Cx
eTrex Vista HCx
eTrex VistaC
GPSMAP 162
GPSMAP 168 Sounder
GPSMAP 172
GPSMAP 172C
GPSMAP 172C
GPSMAP 176
GPSMAP 176C
GPSMAP 178 Sounder
GPSMAP 178C Sounder
GPSMAP 182/182C
GPSMAP 188/188C Sounder
GPSMAP 192C
GPSMAP 196
GPSMAP 198C Sounder
GPSMAP 2006/2006C
GPSMAP 2010/2010C
GPSMAP 232
GPSMAP 238 Sounder
GPSMAP 276C
GPSMAP 278
GPSMAP 292
GPSMAP 296
GPSMAP 298 Sounder
GPSMAP 3005C
GPSMAP 3006C/3010C
GPSMAP 376C
GPSMAP 378
GPSMAP 396
GPSMAP 478
GPSMAP 496
GPSMAP 60
GPSMAP 60C
GPSMAP 60CS
GPSMAP 60CSx
GPSMAP 60Cx
GPSMAP 76C
GPSMAP 76CS
GPSMAP 76CSx
GPSMAP 76Cx
GPSMAP 96
GPSMAP 96C
Rino 520HCx
Rino 530HCx
cf Que 1620*
eTrex Legend*
eTrex Summit HC*
eTrex Vista*
Garmin Mobile PC*
GPS 18 Automotive Bundles*
GPS V*
GPSMAP 76*
GPSMAP 76S*
iQue 3200*
iQue 3600*
iQue 3600a*
iQue M5*
Quest*
Quest 2*
Rino 120*
Rino 130*
Rino 520*
Rino 530*
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар