Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракери. Как работят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тракери. Как работят?

Много се рекламират малки тракери за коли, кучета, котки и пр.
    Интересува ме как работят. По-точно през къде е обратната връзка. Има ли различни системи? Какви?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Обратната връзка е през СИМ карта.Някои тракери са с вградена СИМ карта.Единия вариант е картата в тракера да има интернет и чрез него да се свързва с приложението през което го следиш.Другия вариант е чрез СМС да го следиш,но не е удобен варианта,виждаш тракера къде е само в момента на изпращане на СМСа, а не виждаш маршрута по който се е движил.

Коментар

СИМ карта с какъв договор? Ни интернета, ни СМС са безплатни, поне за сега.
      Аертаг същото ли е?
      Ако няма ГСМ мрежа?

По всички реклами пише: "слагаш и готово.'
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Незнам как работят, но са страшно удобни за домашни любимци. Имам котка тук в Германия, която се скитосва по цял ден. Сина взе някакъв на Ейпал, и стига котката да е близо до айфон веднага показва каде е. Можеш да следиш трака каде е ходила цял ден. През айфона активираш звуков и светлинен сигнал, като решиш да я търсиш. Но с времето животното се научава да се прибира само, при активиране на сигнала. Чипа се сваля вечер и се зарежда като телефон.
        Сигурно има много и различни като цени, аз го купих за 120евро, и абонамента за 2 години е 180евро.

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Кога го купи? Абонамента къде го плащаш? На мобилен оператор или на някой друг?

• vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          Купих го миналата година през юни. Не е през мобилен оператор, през нещо друго е, но никога не съм се интересувал конкретно. Утре сина ще идва ще го питам, и ще отговоря. Знам само че се свързва само с Ейпъл продукти, с андроид нестава.

Ето как работят . Нямат сим карта , а са на принципа bluetooth връзка . Нужно е някой с iphone да мине близо до тага и той получава данни по криптирана връзка за местоположението . В града е добре , но ако загубиш нещо в гората и никой не мине около него няма как да го намериш . Ще имаш само последната локация .

https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0...BB-457972.html

Коментар

• nikolas3
          nikolas3 коментира
          Редактиране на коментар
          Да, това е принципа на най-разпространените. Чрез блутуут на близко минаващ телефон. Има и за Андроид. Имам такъв. Излезе 5 лв / примерно от китайците / . Метнах го в колата и я гледам горе-долу къде я карат. Децата си гледат багажите по летищата и т.н. Със сменяеми батерии е моя.

Различните тракери работят по различен начин, затова се пита Гуги за конкретно устройство. Той знае и ще разкаже.
        Всичко друго е ЕЖК...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Подозирам, че имаш предвид изначало таг-овете, които всъщност не са точно тракери.
          Нищо, че се използват масово като такива.
          Въпреки мерките на производителите да ограничат точно тракването с тях.
          Е тук ставаше въпрос и не само - сума инфо навсякъде!

За да е баш тракер трябва да има собствен ГПС и независим комуникационен канал - най-често сим карта.
          Абонамента или се поема от този, който продава тракера като изделие или пък е грижа да потребителя.
          Зависи от устройството.

Комуникационният канал може да бъде и Iridium мрежата вместо GSM.
          Спот тракерите работят така но абонамента им се плаща от потребителя отделно от самият тракер.

Наистина принципите са различни и работят по различен начин.
          Трябва да ограничиш търсенето към нещо по-конкретно
          Враг усраине

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Трябва да потърся от къде взех моите но да - по-добре пакет от 4 броя отколкото просто един.
            Мисля от преебалник, някакво магазинче на Симеон в ГДУ.
            За последното - къде хваща.... Ами зависи колко съвместими телефона има в обхвата му.
            Което и да е от такъв тип ако го метмеш насред някоя поляна в гората все едно си го хвърлил в нужника.
            Ако е в градска среда където щъкат много маймини с телефони - всяко ще "хваща" точно.

Само по себе си тези устройства са нищо.
            Всичко зависи колко хора със смартфони циркулират около тях.

Както казах това не са точно тракери!

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            "За последното - къде хваща.... Ами зависи колко съвместими телефона има в обхвата му"

Пак се обърках... Имаш във впредвид телефони изобщо или самсунг телефони...

Защото ако е само самсунги - едва ли ще има особен смисъл?? Или бъркам?

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Не бъркаш.
            Самсунг телефонии.
            Пак същото се отнася и за епълските.
            Зависи какво циркулира наоколо и дали изобщо има нещо.

За "обхват" наблюденията ми са, че епълските излизат по-често.
            Като функционалност - самсунг.
            Но всичко е доста индивидуално както може да се досетиш!

Ето пример с епълски таг - съвсем редовно има актуална локация.
          При положение, че там са 3 часа напред а мястото е на кучето в гъза.
          Демек е далеч от сериозен поток от хора.

На същото место Самсунг се обновяваше значително по-рядко.

И пак - всичко е много индивидуално с тия глупни.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5222.jpeg
Прегледи:170
Размер:709.4 КБ
ID:7009388
          Враг усраине

Коментар

Излиза, че правилно съм питал. Ако е в гората, (наоколо няма телефони) за нищо не става, без значение от модела Така ли е?
            Тогава по-добре детски часовник. Не са скъпи и работи ако има мрежа.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Ако си имал предвид този тип “тракери” - така е.
              Без телефони в обхват и то “правилният” вид са безполезни.
              Вече ако собственият телефон е в обхвата им на теория могат да се търсят с него.
              В апа показва посоката в която са намират, разстояние и може да се активира зумер.
              И на практика често работи така

Това само в обхвата на блутут връзката.
              И разбира се само към собствен таг могат да си приложат тези действия.
              Ако има чужди наоколо в общият случай са невидими.

В урбанизирана среда вършат страхотна работа, на полето са почти безполезни.
              И предназначението им не е за последявате а за намиране на джаджи.

Истинските устройства за проследяване на обекти работят самостоятелно.
              Нямат абсолютно нищо общо с таговете и с телефоните на ората!
              Враг усраине

Коментар

Истинските ги знам как са. Имах сателитен преди 10тина години. Голям, скъп и с мноооого скъпа поддръжка. Дадох го на Руси когато тръгнаха за Дакар. Даже не съм си го търсил. Не е моето.
                Реших, че са измислили нещо по-достъпно. ама ...реклама.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

За мен са гениално хрумване!
                  Използват хитро глобална инфраструктура на чиста аванта.
                  Накрая е станал много практичен и евтин гаджет с минимална поддръжка в ню-ню размер.

Стига човек да не очаква от него чудеса, разбира се.
                  Враг усраине

Коментар

Трябва ми за кучето и колата. Кучето е голямо и послушно. Ако е на един вик разстояние, се вижда и ще дойде и без тракер. Ако се е загубил в гората, няма да има телефони наоколо. Колата е същото. Тия които крадът също не за хванати с капан на Витоша.

Ще търся друго.

Благодаря за участието.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
                      Ето как работят . Нямат сим карта , а са на принципа bluetooth връзка . Нужно е някой с iphone да мине близо до тага и той получава данни по криптирана връзка за местоположението . В града е добре , но ако загубиш нещо в гората и никой не мине около него няма как да го намериш . Ще имаш само последната локация .

https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0...BB-457972.html

От тази статия ми подхвърли тази: По-лошо от AirTag: Защо скритите GPS тракери са много по-опасни, отколкото изглеждат

Зa paзлиĸa oт АіrТаg, тeзи пpocлeдявaщи ycтpoйcтвa нe излъчвaт cигнaли и нe пpeдyпpeждaвaт coбcтвeниĸa нa іРhоnе, пoдчepтaвaт пpoдaвaчитe. Уcтpoйcтвaтa paбoтят cъc ЅІМ ĸapтa и paбoтят нeзaвиcимo oт Wі-Fі или Вluеtооth, ĸoeтo ги пpaви дocтъпни зa диcтaнциoннo пpocлeдявaнe.
                      На нас не ни трябва култура, а свинарници! (© Вълко Червенков)

Коментар

Попадал съм на тракери за кучета.
                        Не зная на какъв принцип работят, може да провериш.

За кола има автономни но лошото е, че няма тракер който да не подлежи на заглушаване и то сравнително лесно.
                        Това след като изглежда, че те интересува срещу кражба.
                        Според мен в точно този случай тракер за стотици левове няма да помогне с нищо повече от един таг за 30лв.
                        Еднакво уязвими са за игнориране!

Мой съвет е да взимаш един таг за предпочитаната платформа и сам да прецениш резултата.
                        И на животинки ги закачат и на консерви.
                        Струва колкото кило кашкавал, струва си накрая да го туриш на ключовете ако за нищо друго не ти свърши работа.
                        Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X