Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направим нашият GPSmap60 да не изключва от вибрациите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да направим нашият GPSmap60 да не изключва от вибрациите

Написаното е главно за мотористи и АТВ-висти, които карат едно-цилиндрови машини със монтиран GPS от 60-та серия на Гармин на машината.

Повечето от вас сблъскали се с този проблем знаят колко е неприятно когато GPS-а ти изключва през 5 мин, та и по-често поради лош контакт на батериите. Най дуракоустойчивото решение е кабел към акумулатора (през бушон) и включен към голямата букса за захранване. За тези обаче които не ползват този метод ще обясня как да се преборите с проблема.

Преди да продължа искам да ви предупредя, че частичното разглобяването на GPS-a ви може да ви анулира гаранцията (ако разберат от сервиза на гармин)!

Главният проблем който възниква е в това че задният капак на GPS-а има 2 контактора които лягат на платката, която е закрепена на предният капак. Тези контактори от вибрациите се трият в платката и се получава някакъв слой които почва да не дава контакт и GPS-а да прекъсва. Първоначално дори стягане на задните винтчета върши работа, но това е за кратко. За да отстраним проблема за половин сезон каране (за мен) трябва да се развият задните 6 винта:

след което много внимателно да се отвори долната чат на GPS-а около 1 пръст - не повече, защото може да разлепите гумата на антената. Ползвайки този шпрей:

или друг който да остава мазничко след себе си, пръскате леко на една малка отверка или клечка за зъби и чрез нея допирате малка капчица на 2-та контактора на платката:

десният не се вижда от този ъгъл. За тези без карта, могат да ги достигнат от страни през цепката.

Също може да изправите малко 2-та контактора които натискат на платката, но не прекалявайте защото може да ги счупите. Ако се отлепят от белият силикон не се шашкайте не е проблем.

ВАЖНО: преди да затегнете обратно винтовете внимателно огледайте дали уплътнението е легнало навсякъде правилно! Отделно ако някой винт не ви харесва как влиза, огледайте да не би уплътнението да е застанало на пряко през дупката.

Ако всичко това ви се вижда много сложно или нямате нужните инструменти, изпратете ми GPS-а и ще го направя безплатно на всички закупили си GPS или карта от мен.

Поздрави,
    Събин

Чудесен материал за този проблем
    Наистина, тези които нямат възможност да си вземат хубвата стойка на Touratech за този GPS, ще имат проблеми без външно захранване, а аз още не съм си направил такова, тъй като новият 60 СХ много бавно консумира тока в батериите и това ме устройва!

Дори забелязах, че ако се ползва демпфера по средата на кормилото и стойка е от скоч , проблемът с изключването е доста по-малък! Там и GPS-ът е най-защитен.

Сега мисля вариант да си направя модифицирана стойка за това място и ще кажа след малък тест (+) и (-).
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Аз в Дъскотна вече бях откачил от постоянното изключване (и включване след 30-ия опит) и Събин ми обясни по телефона, че и на Touratech стойката пак ги има тези вибрации. Да кажем, че си пусна захранване от мотора и сложа тампони на стойката за обиране на част от вибрациите, то тогава колко време ще издържи GPS-a без тази профилактика?
      Ride to arrive.

Коментар

И моя "покет ПС" прави същия проблем! Само дето не открих никакви контактни пластини, а батерията е с кабел с куплонг! Може ли в него нещо да прекъсва, щот другия вариант вече остава да е спукана платка или друга подобна гадост!
        Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
        0884837709
        0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR
          Аз в Дъскотна вече бях откачил от постоянното изключване (и включване след 30-ия опит) и Събин ми обясни по телефона, че и на Touratech стойката пак ги има тези вибрации. Да кажем, че си пусна захранване от мотора и сложа тампони на стойката за обиране на част от вибрациите, то тогава колко време ще издържи GPS-a без тази профилактика?
          С външно захранване няма да го прави тоя номер
          Най-добре е така, ама мен ме мързи да му направя такова опроводяване.
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR
            без проблем 1 година, защото когато не минава ток от там където връзката не е качествена, не се образува толкова много този нагар.

Коментар

Първоначално публикуван от ves1
              И моя "покет ПС" прави същия проблем! Само дето не открих никакви контактни пластини, а батерията е с кабел с куплонг! Може ли в него нещо да прекъсва, щот другия вариант вече остава да е спукана платка или друга подобна гадост!
              Ами в работещ вариaнт мърдай разни части и като загасне ще разбереш от къде е.

Коментар

пробвах, гасне само когато съм в гората или имам нужда от него!
                Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                0884837709
                0878383528

Коментар

Мен ако питаш, това е временно решение.

Не съм отварял моя ГПС да видя как точно е направено (не ми е правил проблеми още), но си мисля че най подходящото решение би било поялник и жица.

Коментар

Първоначално публикуван от ves1

И върви че го търси какво е....

Такъв дефект се открива изключително трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho
                      Мен ако питаш, това е временно решение.

Не съм отварял моя ГПС да видя как точно е направено (не ми е правил проблеми още), но си мисля че най подходящото решение би било поялник и жица.
                      И гаранцията е чао.

Най добре е външно захранване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X