Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изчезват картите в Garmin GPSmap 60cx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• изчезват картите в Garmin GPSmap 60cx

Здравейте
    Случавало ли ви се е, когато пуснете gps-а и да са ви изчезнали картите ?

При мен взе да става често и сега последно въобще не иска да покаже това, което ми трябва

Става дума за Garmin GPSmap 60cx

Когато го пуснах днес ми казва че в него има само International Marine Map....

И друг път ми се е случвало това но като го спра и отново го пусна всичко си е ок

Днес обаче каквото и да правя друга карта не излиза

Това настроийка ли е или проблем на gps-a?

Моля ви помагайте че в събота ще ми е адски нужен

Забравих да спомена че му сложиш микро сд карта кингстън (ако има значение...)

Предварително ви благодаря!
    EnduroX Alba-Damascena 2019

До: изчезват картите в Garmin GPSmap 60cx

Ако имаш карти които да се повтарят в уреда и ес-дито най-вероятно ще изчезнат. Махни ес-дито и рестартирай уреда и виж какво се показва от картите.
    [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

Коментар

пробвах но проблема си остава

Коментар

а възможно ли е това да се случва, ако сд картата не прави хубав контакт в у-твото ?

сега с моят "аналитичен" ум се усетих, че тези проблеми ги прави, когато сменям батериите

картите не са в сд-то но ако у-твото не намира сд-то може ли да прави този проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение
          а възможно ли е това да се случва, ако сд картата не прави хубав контакт в у-твото ?
          Напълно е възможно. Преди време имаше подобно оплакване от колега с 60 csx. След наместване на SD картата, картите се появиха.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение

сега с моят "аналитичен" ум се усетих, че тези проблеми ги прави, когато сменям батериите

картите не са в сд-то но ако у-твото не намира сд-то може ли да прави този проблем?
            Едва ли е от това ако всички карти са в уреда и не ги открива винаги "работата не е на добре"......
            Пробвай да ги обединиш всички карти в един файл/с джи-мап-тул/, пък дано да ги открива винаги
            [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от ml500 Преглед на мнение
              Едва ли е от това ако всички карти са в уреда

На 60-ката картите се съхраняват на SD-картата във файл gmapsupp.img в папка Garmin.

Map Storage: Dependant on the capacity of the microSD card.
              В момента на моя му е извадена картата и показва точно това, което казва и колегата - има само International Marine Point Base Map
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Хайде да се намеся и аз .

1во 60Cx няма вътрешна памет (доколкото ми е известно), така че няма как да има припокриване на карти, понеже SDто приема само gmapsupp.img

2ро Едно предложение от мен - значи като пуснеш ГПСа и имаш само базова карта го включи пак към PCto и пробвой да качиш карта ако няма карта няма да стане. Ако стане обаче значи си се прецакал като мен - бях си взел microSD от неизвестната до този момент за мен марка PNY. Тя сложена на МП3то си бачкаше, сложена на ДВДто задължително забиваше малко след началото на филма, а при ГПСа си правеше каквото си иска и когато си иска - веднъж има карта веднъж не, като при по големи карти задължително се прецакваше. Моя съвет е пробвай с друга карта, пъ дано така се оправи проблема.

Успех

ПП е с парвото Чавдар ме е изпреварил

Коментар

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
                  Моя съвет е пробвай с друга карта
                  Колегата пише, че е с Kingston. И аз съм с такава и досега проблем не съм имал.

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
                  1во 60Cx няма вътрешна памет
                  Има си вътрешна памет 60-ката, но в нея се съхраняват waypoints, маршрути и тракове (траковете може освен това да се записват и на картата).
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

благодаря на всички за отговорите и желанието да помогнат

мисля че е от картата
                    сега си поиграх малко повече и видях че има луфт на държача и ако не внимавам при вкарването й, тя застава на една страна или излиза леко навън и вероятно не прави добър контакт

след като си поиграх с възможните варианти картата проработи и мисля че е от нея

ако пак се появи проблем ще питам за решение

отново - благодаря на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Колегата пише, че е с Kingston. И аз съм с такава и досега проблем не съм имал.
                      Може, пробвал съм с A-Data, SanDisk, Apacer и спомената вече от мен PNY, но с Kingston не съм. Просто от опит казах какво ми се случи при мен.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Има си вътрешна памет 60-ката, но в нея се съхраняват waypoints, маршрути и тракове (траковете може освен това да се записват и на картата).
                      Знам аз съм с 60ЦСх. Имах впредвид, че няма как да сложи на нея *.img и проблема неноже да е от припокриване на карти разположени в 2 (или повече) файла.

А сега едно друго предложение - сега видях че може ВНИМАТЕНО с пинсета или игла да повдигнеш леко пиновете (или както се наричат пластинките правещи контакт SDто) и тога те ще притискат SDто и ще правят по добър контакт.
                      Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X