Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin 60C по-зле от Etrex Legend?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Garmin 60C по-зле от Etrex Legend?

    Здравейте на всички!!
    От доста време ви идвам на гости да "открадна" туй-онуй за GPS-ите и картите, а напоследък ми се случи нещо доста любопитно, та реших да се регистрирам тук, за да мога да го споделя с вас.


    ТУК:

    http://www.offroad-bulgaria.com/albu...p?user_id=1574

  • #2
    Имайте в предвид че опресняването на информацията какво точно приема и силата му не винаги е в реално време. За да може такава снимка да е меродавна трябва много време да се наблюдават и тогава да се правят изводи...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #3
      Denislav, могат да се хванат и такива моменти, зависи от много неща.
      Но не е вярно това, че е по-добър. Няма място за сравневние.

      Може да си въобразявам, но ми се струва, че тук PhotoShop има нещо общо
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

      Коментар


      • #4
        Двата ГПС-а различни чипсети ли са?

        Коментар


        • #5
          Да, монтаж е, ама кой го е правил незнам. Тревата около eTrex както и да е, личи си, но броя на спътниците и сенките върху приемниците са доста различни.
          "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
          http://ftp.domainbg.com/tuono

          Коментар


          • #6
            Първоначално публикуван от Tuono
            Да, монтаж е, ама кой го е правил незнам. Тревата около eTrex както и да е, личи си, но броя на спътниците и сенките върху приемниците са доста различни.
            Болни мозъци с много свободно време...

            Коментар


            • #7
              абе, добри хора, к'ви монтажи к'ви фотошопове бе.... тука (http://www.offroad-bulgaria.com/album_personal.php) са 6 (шест) такива снимки, правени собственоръчно от мене с Pentax Optio 33l между 12.44 и 13.09 на 09.11.2005, като и двата уреда са забучени на таблото на колата, тъй както ги виждате.
              И изобщо не се опитвам да доказвам, че legend е по-добър от map 60, (щото и аз не мисля така), а просто споделям нещо, което ми се струва интересно и доста необичайно и не знам как да си го обясня.
              Та очаквах някакво рационално обяснение и дискусия, а не веднага убреее дебреее фотошоп и пр. и то пък баш от тебе, Tuono

              Коментар


              • #8
                Спора май тръгна в грешна посока, заглавието на темата е мое дело, denislav беше пуснал мнението си само като снимка куриоз, а не като твърдение. Затова и в заглавието има въпросителна. А ако се загледате по-внимателно ще видите, че няма никакъв монтаж, снимките са си автентични и освен това и аз твърдя, че са абсолютно възможни...
                VPetrov.photography

                Коментар


                • #9
                  Венци, благодаря.
                  а какво би могло да е обяснението за тая работа. чух нещо за филтри срещу отразен сигнал при 60, но ако "легенда" беше работил с отразен с-л, щеще ли да ме върне с добра точност на wpts след това, когато "вижда" повече спътници? щото си намирам точките до 3-4м. , а съм сигурен че са там, щото има забити репери .

                  Коментар


                  • #10
                    ХОРА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГЛЕДА ГЕОМЕТРИЯТА НА СПЪТНИЦИТЕ ВИЖДА СЕ И ОТ СНИМКИТЕ LEGEND Е ПО КЪС И ВЛИЗА НАПРЕД В НАКЛОНЕНИЯ ПРЕДЕН ДЖАМ ЗАТОВА Е ХВАНАЛ СПЪТНИК ОТГОРЕ Е ПО ОТЗАД. ОСВЕН ТОВА КОГА И КЪДЕ СА ВКЛЮЧВАНИ ЗА ПОСЛЕДНО ПРИЕМНИЦИТЕ АКО СА ВКЛЮЧВАНИ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА КАТО ШЕЙСЕТКАТА Е БИЛА ПО ДАЛЕЧЕ Е НЕОБХОДИМО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРА СЪЩОТО СТАВА И АКО Е ИЗКЛЮЧЕН ПРИЕМНИКА ПРИ ЗАГУБА НА СИГНАЛ ИЛИ ИЗТРИВАНЕ НА АЛМАНАХА МУ. ПРАКТИЧЕСКИ (НЕ ТЕОРЕТИЧНО) И ДВЕТЕ МАШИНКИ СА ОТ ЕДИН КЛАС НА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ.

                    Коментар


                    • #11
                      Еха, ама тези празници май не ми се отразяват добре
                      Съжалявам, Denislav, приеми извиненията ми, едва на снимката с отражеието на зелената лента в стъклото видях грешката си.
                      Иван е прав, че зависи много от това кой приемник кога е пускан последно. Нямам представа какво е състоянието на двата приемника и дали нямат проблеми от удари и т.н. От тестовете, които съм правил на други подобни приемници видях, че и на теория и на практика серията 60 е по-добра от eTrex по всички показатели.
                      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                      http://ftp.domainbg.com/tuono

                      Коментар


                      • #12
                        И мен ме подлъга тази зелена лента, ама толкова много прилича все едно някой е изрязал снимката от някъде. Изкрено се извинявам и аз

                        Коментар


                        • #13
                          честита нова година

                          отскоро съм с легенд ц. интересна играчка.
                          та, забелязах, че когато съм в колата много зависи къде е поставен - малко да се премести и се забелязва разлика. все още не мога да реша къде да му поставя стойка. за сега съм установил, че най добре лови отляво на таблото - не е най-удобното място - но там най-добре лови сигнал.
                          та по темата - нищо чудно едната педя разстояние между играчките да има отношение. виж, ако и на открито резултата е подобен - ще се учудя.
                          Land Rover Discovery 2,5 TDI 1996

                          Коментар


                          • #14
                            По темата:

                            Мисля че етрекса е с друг тип антена, спрямо 60-тката. Имаше много шум по западният интернет за това как трябва да се държи 60-тката за да приема сигнала максимално добре. Аз винаги съм бил с външна антена и никога не съм си играл с тези неща...

                            Коментар


                            • #15
                              Цялата случка е следната: аз си бачках с "легендата" - маркирам един оптичен кабел и понеже трасето ни върви по един горски път от "Етъра" към вр. Бузлуджа в една гадна клисура, дето нема кьорав спътник, а трябваше да маркирам една муфа на кабела, взех от приятел този 60 щото нали ухаааааа , готина играчка и разчитах, че с него ше си свърша работата. Забучих ги е така, както ги виждате и си работеха отлично и двата докато бях на по-открито, но когато се качих в гората виждате к'во стана. Когато се добрах до муфата, която трябваше да маркирам ги изнесох от колата и висях около три цигари време да чакам, а както виждате на снимките по т'ва време спътници в зенита нема. и в края на краищата си маркирах точката с "легенда", което не значи че няма да си купя МАР 60 (щото "легенда" е служебен), ама не мога да се начудя защо стана така.
                              PS
                              Ако някой се интетесува от горския път мога да дам трак. той не е нещо особено трудно, ама е пряк м/у Габрово и Бузлуджа.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X