Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на GPS - Garmin eTrex 20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на GPS - Garmin eTrex 20

Аз го ползвам с акумулатори.Изкарва над 24ч нонстоп. Иначе, ако не му счупиш екрана, ще изкара много повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      ...Иначе, ако не му счупиш екрана, ще изкара много повече.

Да се счупи не е толкова лесно, все пак не е стъклен като на телефоните.
      Обаче на един Орегон го бях одрал зверски. По диагонал почти от край до край дълбока резка. Не му пречеше по никакъв начин, работеше си и се виждаше добре.
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
        Обаче на един Орегон го бях одрал зверски. По диагонал почти от край до край дълбока резка. Не му пречеше по никакъв начин, работеше си и се виждаше добре.
        Още повече че екрана на етрексите е предпазен с платсмасата на корпуса което е допълнителна защита като цяло, на Орегон и Дакотата там под тъча е директно сложен екрана и при пряк удар например в камък може да замине като нищо екрана докато при етрекса най много да смениш един корпус и има по-големи шансове екрана да оцелее. Верно на другите два модела екрана не е толкова лесно чуплив и предполагам е армиран по някакъв начин но според мен е по податлив в сравнение с останалите гармини които са без тъч скрин. Така че едните модели и другите си имат своите предимства и недостатъци. Наистина и аз се замислям да си сменя стария etrex Vista Hcx и дилемата е точно между Дакотатата и Етрекса, ако от Гармин бяха турили малко по големи екрани нямаше да е зле но ако съпоставя с Дакота 20 нищо че е с по-голям екран все тая тъй като резолюцията на екрана е даже по малка от на етрекса така че няма да се види нищо повече в сравнение с него единствено малко по-едри ще са обектите и дотам. Ако някой който е ползвал етрекса и Дакота ще ми е интересно ако може да сподели кой от двата приемника изчертава картата по-бързо което ще е предпоставка за това кой приемник е с по-добър процесор ако може така да се изразя.
        Едно интересно видео за тъча на Орегон:
        От това което ми направи впечатление на Орегона е че не е много влагозащитен, първия недостатък е както видях е слота за microSD картата, вижда се че той е директно заопен на платката на самия ГПС и при наличието на някакво разхерметизиране на уплътнението на отсека на батериите и водата ще навлезе вътре и чао ГПС-че. На старата серия етрекс гарантирам че microsd слота и отсека на батериите са херметизирани допълнително и ако навлезе вода там то тя не можа да проникне по навътре в корпуса. За жалост пи новите етрекса и там е същата работа като на Орегона слота.
        П.С
        Забелязах от видеото че Гармин се сетили да направят едно уплътнение на задния капак на корпуса който като допира до слота и платката уплътнява околното пространство за да не навлезе вода, но на старите етрекси е по-добре направено тъй като слота не е на платката а е интегриран в самия корпус.
        Последно редактирано от icpart; 16-10-12, 21:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
          В крайна сметка стигнах до извода че все пак екрана на т.е. тъча на Орегона и Дакотата си е баш стъклен (поне се надявам да е такъв а не пластмаса), като отгоре има мек резистивен слой кото служи за натискане а вече най отдолу е самия LCD екран, така че първо се чупи тъча и после евентуално екрана ако е достатъчно силен удара. На тази картинка доста добре е онагледено конструкцията на един такъв подобен тъч скрин
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:resistive.jpg
Прегледи:1
Размер:30.4 КБ
ID:5419215

Коментар

Не знам дали мястото е тук. Но искам да попитам

Купих си Etrex20 с карта на кирилица е . Когато запаметявам точки имената ги пиша на кирилица щото друга клавиатура няма .(когато менюто е на български де)
            Но като закача устройството към Компа . в Мап сорса ми се свалят само траковете .. Не и точките .. Може ли да е защото са написани на кирилица ???

И друго ...има ли възможност да се изведат на екрана на устройството 2 или 3 трака и да ги виждаш едновременно + текущия който се записва в момента ??

Благодаря предварително ..
            Поздрави на всички
            Ако човек не прави избор за нещата от живота си, друг ще го направи вместо него!

Коментар

Първоначално публикуван от nasko petkov Преглед на мнение
              Не знам дали мястото е тук. Но искам да попитам

Купих си Etrex20 с карта на кирилица е . Когато запаметявам точки имената ги пиша на кирилица щото друга клавиатура няма .(когато менюто е на български де)
              Но като закача устройството към Компа . в Мап сорса ми се свалят само траковете .. Не и точките .. Може ли да е защото са написани на кирилица ???

И друго ...има ли възможност да се изведат на екрана на устройството 2 или 3 трака и да ги виждаш едновременно + текущия който се записва в момента ??

Благодаря предварително ..
              Поздрави на всички
              При свалянето на информация от гпс-а към Мапсорс нали ти излиза едно прозорче с няколко отметки? Там трябва да си селектираш какъв тип данни да свали. Явно в твоя случай е избрано само тракове.
              Няколко трака могат да се показват.
              Отиваш в меню tracks и на всеки от тях, който искаш да се показва избираш "Show on map".

ПС. А ако си прочетеш ръководството ще откриеш още много полезни неща за машинката
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Четох ръководсвото. Но там не пише нищо по този въпрос .. )
                А в Българското ръководство всички надписи имащи връзка с менютата на устройството са на латиница ..
                И това ме наведе на мисълта дали имената на точките на кирилица не са проблем .????
                А в Мапсорса си слагам тикчета на routes ,tracks и waypoints..(това последното трябва да са точките май )
                И пак нищо ....
                А не ми се играе да преименувам всички точки на Латиница ...
                И за клавиатура на английски май трябва менютата да са на английски ..

Пък тя картата е на кирилица и предполагам ще стане една ....
                п.п За траковете разбрах .. Грешката е била моя .. Просто съм давал да ги визуализира на картата и затова при избор на следващ скрива първия
                По надолу в менюто имало опция да ги показва за постоянно ...
                Последно редактирано от nasko petkov; 04-03-13, 14:50.
                Ако човек не прави избор за нещата от живота си, друг ще го направи вместо него!

Коментар

Здравейте,
                  Наскоро се сдобих с e trex 20. Машинката според мен е добра.
                  Исках да попитам как става калибрирането на компаса, защото от упътването не можах да се ориентирам?
                  От други форуми разбрах, че се прави всеки път при пукане на устройството, но не разбрах как точно се прави това.
                  Ако има писано вече по този въпрос по темата моля пратете линк за да прочета.
                  Благодаря.

Коментар

Даденият модел - eTrex 20, няма вграден компас. Такъв е наличен в модела eTrex 30.

Посоката на движение и съответно ориентацията на картата се определят правилно при движение. При престой на едно място, показваната посока може да се счита за невярна в почти всички случаи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X