Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

    Здравейте, искам да ми помогнете при избора на GPS. Главно ще се ползва за планински преходи или вело разходки. Спрял съм се на тези модели според функциите които имат, също и цената. Чел съм във форума за проблемите на Виста- отлепящата се лента, проблемния софтуер на Дакота, за Орегона не знам дали има някави проблеми. Та помагайте, кой спред вас е най-добър в съотношението цена/екстри/надежност. А може да предложите и някоий друг модел.Ако ви трябват още пояснения питайте


    Поздрави,

  • #2
    От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

    За мен е все още Vista Hcx ненадминат като модел за планината! Имам го над три години, и със страх мисля, че когато той ще умре, няма да му се намери равноценната замяна.

    Коментар


    • #3
      От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

      Ползвам Oregon 300 и 550. Преди време имаше доста проблеми с тях, докато се опитваха да им изчистят бъговете в софтуера. В момента с последните версии всички проблеми са оправени, уредите работят както трябва, така че мога да препоръчам Орегон 450 (същия като 550 без фотокамерата). Механично са безпроблемни, при 300 екрана е податлив на надраскване, при 450 много по-малко. Но добре е да се залепи скрийн-протектор.
      "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

      Коментар


      • #4
        От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

        Аз съм с Виста. Лентата си я залепих със двоен Скоч. Други проблеми нямам.

        Коментар


        • #5
          От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

          Балгодаря, че се отзовахте! Сега да напишем малко инфо. Примерно Дакота20 и Орегон450 имат 100лв разлика а като функции Дакотата е по-евтина и няма-Преглед на снимки(незнам с какво могат да са ми полезни), игри( ами не са ми важни), малко повече памет за маршрути и любими дестинации.НО за рзлика от Виста-та имат и програмата HotFix(мисля че ще е много полезна, но нека някой който е имал гпс с и без програмата да каже дали има чак толкова голям ефект).Та въпросът ми е помага ли тази програма и има ли някаква друга съществена разлика м/у Орегон и Дакота.И надеждни ли са Орегон и Дакота колкото Виста. Засега толокоЗ.

          Поздрави.

          Коментар


          • #6
            От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

            То тази програма помага единствено за по бързото намиране на сателитите тъй като данните за алманасите на сателитите ги дърпаш директно от нета (това се отнася за AGPS при телефоните, но мисля че тук чипсета на приемника си дърпа сам информацията и прави необходимите изчисления за предвиждане на траекторията на сателитите но не съм много много запознат с подробности около тази технологи), а иначе ако самия GPS не е ползван доста време после му е необходимо да си дръпне тази информация от самите сателите директно и му отнема значително повече време. Та затова е тази програма но ако питаш мен и без нея не е болка за умиране, само може понякога да ти се наложи да почакаш повечко време докато засече сателити приемника . Това се отнася при работа с Вистата.
            Като че ли това е най-доброто обяснение на технологията което успях да намеря http://voyager8.blogspot.com/2009/08...red-by-rx.html
            Аз съм с вистата и съм супер доволен от нея като размери и начин на работа, единственото предимство на новите модели които искам да имам на Вистата са поддръжката на растерни карти и може би триосевия компас но и обикновения си върши добре работата, сравнявал съм го с триосев на телефон и бих казал че този на Виста е по-точен. Иначе ако ти трябва по компактен модел дакотата е с предимство иначе, орегона има в повече от Дакотата поддръжката на изобразяване на 3D терен и по-голям екран което помага определено за по лесната работа с него. Ако питаш мен ако ти се дават малко повече от 100лв. от цената спрямо модела Дакота вземай Орегона без да се замисляш. Както е посочил и по-горе dhv то в последните версии на фърмуеъра на новите приемници са отстранени бъговете които ги имаше в началото като излязоха така че предполагам че работят доста стабилно.

            Коментар


            • #7
              От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

              Аз мога да кажа едно приложение на Преглед на снимки - много е полезно за геокешинг.
              В това отношение Вистата тотално отпада от класацията. Не поддържа "paperless" геокешинг.
              Аз ако трябва да избирам, ще ми е малко трудно да реша Дакота или Орегон.
              Орегона е с повече функции, но пък Дакотата е по-компактен.
              И тъй, като предпочитам да имам само един, но мултифункционален гпс, още не мога да реша за себе си кое е по-добре - Дакота, който винаги е с теб и лесно се побира по джобове, но трудно се използва в колата заради малкото екранче. Или пък Орегона с повече екстри, но по-трудо да носиш винаги с теб.
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

              Коментар


              • #8
                От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

                Ами, благодаря ви момчета! Най-вероятно ще е Дакота, но има е малка вероятонст за Орегона!

                Поздрави,

                пп:Темата може да се заключи ако модераторите преценят.

                Коментар


                • #9
                  От: Избор- Garmin VistaHcx, Dakota20 или Oregon450 ?

                  Може да е късно за препоръка, но според мен е добре да е орегона. По голям екран с по добра резолюция. Визуализира се много повече информация. А като го ползваш ще ти се иска да има още, но за в ръката толкова.
                  Тръгнал си към по добрите, намери едни 100 лева отгоре
                  http://drakavarna.hit.bg/
                  GPS GARMIN OREGON 450 - на 1075 km пеша :)

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X