Обява

Свий
Няма добавени обяви.

gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

    Здравейте! Имам колебания кой от двата модела да избера...цената е с разлика 10-20лв,така че не е от значение,остават характеристиките и другите му удобства! Помагайте, не съм ползвал такова чудо досега!
    Ще го използвам 99% за пешеходен туризъм.

  • #2
    От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

    Ако ти трябва нещо качествено и надежно доказало се с годините то това е 60CSX. Има добра антена и чувствителност, дуракоустойчив е и надежден. Има удобни хардуерни бутони за работа с ръкавици сега в студа. Като недостатък е че е с ниска резолюция на екрана, не поддържа растерни карти и 3D топокарти също. От своя страна Орегона е по-нов модел с тъчскриин и съответно по лесно се дере и чупи ако се изтърве на камъните, макар че е по здрав от обикновен диспей за сравнение с телефоните. Поддържа 3D и растерни карти и има вградена памет, дисплея е с по-висока резолюция,но и затова по-трудно четлив на силна дневна светлина. Ако имаш повечко пари разгледай новата GPSMAP62x серия която пуснаха от Гармин. Тя е пряк наследник на 60 серията и има 3 осев компас 62s модела и повечко памет. Единствено няма 3D поддръжка за картите.

    Коментар


    • #3
      От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

      Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
      ... Като недостатък е че е с ниска резолюция на екрана ...

      ... дисплея е с по-висока резолюция,но и затова по-трудно четлив на силна дневна светлина. ...
      С оглед на втората констатация, първото не бих го смятал за недостатък ...

      Впечатленията ми са, че в по-новите модели все повече се набляга на шаренията, за сметка на функционалността. Лично аз за гората предпочитам второто.
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • #4
        От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

        А какво ще кажете за чистата 62-ка??gpsmap 62...

        Коментар


        • #5
          От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

          Първоначално публикуван от fena73 Преглед на мнение
          А какво ще кажете за чистата 62-ка??gpsmap 62...
          Не мисля, че чистата 62-ка е добър вариант. Един от съществените й недостатъци е липсата на слот за SD карта. Вярно е, че има 1.7 GB вградена памет, но това не е и чак толкова много. По начало, дори и по-скъпите модели на 62-ката засега не могат да ме накарат да си помисля да сменя 60csx с тях. Едно сравнение между 60csx и 62s има тук (на английски) .
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #6
            От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            С оглед на втората констатация, първото не бих го смятал за недостатък ...

            Впечатленията ми са, че в по-новите модели все повече се набляга на шаренията, за сметка на функционалността. Лично аз за гората предпочитам второто.
            Мда Чавдаре съгласен съм с теб. Това го имах на предвид за сравнение с по-новия модел. Бих даже казал че по ниската резолюция е и предимство тъй като се вижда много добре на слънце екрана в сравнение с висока резолюция който почти винаги е невъзможно да се види добре без пусната подсведка на макс че да се види нещо. Единствентото хубаво нещо на високата резолюция е че се вижда по голямата част от картата и това е в общи линии.
            Фена 73 както е посочил 62-ката би ти свършила добра работа ако ползваш само картата на България и още някоя и друга по малка на съседните или отделни държави. Новите карти например Сити Навигатор Европа е над 2 гигабайта отдавна освен това 62s има и 3 осев компас и барометър.
            Ако искаш разгледай и GPS и те от серия Дакота, например Дакота 20 като ценова алтернатива на 62 е близък по цена и има компас и възможност за допълнителна СД карта. Единствено няма 3Д изобразяване на карти.

            Коментар


            • #7
              От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

              Първоначално публикуван от fena73 Преглед на мнение
              Здравейте! Имам колебания кой от двата модела да избера...
              Привет и от мен. Като ползвател и на двата модела (е честно казано орегона е 300, но разликата е почти незначителна), много често едновремено мисля е редно и аз да споделя впечатления.
              1. Чувствителност - въпреки, че Орегон с времето стана по-добър (в следствие ъпдейти де, не е вино ), все още антената на 60ката си казва своето, средно с по 1-5 метра разлика в точността при двата в зависимост от терена, естествено в полза на 60.
              2. Екран (дисплей) - Лично аз работя по-лесно с орегона, но задължително с защитно фолио. Както каза и колегата Icpart при силна дневна светлина тъмните части от картата се виждат по-трудно на орегона. За сметка на това детайлността на екрана в много случаи е просто задължителна при ползване на топографска карта.
              3. Карти - безпорен голям "+" за орегона са растерните изображения, за много райони (туристически) на страната официалната векторна не е пълна, на места и посбъркана, та винаги е по-добре да има освен нея и една сателитна снимка или растерна топографска карта. Орегона тук има и други предимства, но най същественото е това.
              4. Компас -тук отново печели Орегона. След калибравка компасите и на 2та уреда са що-годе добри, но... При ниска скорост на движение (до към 3-4 km/h) спътника трудно определя моментната посока на движение, за тази цел се включва вграденият в уреда компас. При 60ката за да работи адекватно компаса уреда трябва да се държи хоризонтално, което обаче противоречи на изискването за вертикална антена за силен сигнал. Орегон 450 има триосов компас, т.е. на където и да се върти уреда той си работи, а също типът антена няма изисквания за позицията на приемника.
              Захранване - и 2та ГПСа се захранват с еднакви батерии (АА), но големият екран на Орегона изхабява батериите 3-4 пъти по бързо от 60ката, за това има лек и той е да се нагласи екрана да се самоизключва след време, но предполагам е ясно, че това не винаги е възможно.

              В заключение на сравненията, според мен ако става дума за леки разходки по добре отъпкани пътеки Орегона води в класацията, по удобен е за работа и по шареничък , но ако уреда ще се ползва сериозно и на него ще се разчита много пренебрегвайки някои, реално ненужни екстри, 60ката се е доказала през годините.

              От другастрана, ако аз сега тръгна да си копувам ГПС, бих си взел GPSMAP 62s, теренни наблюдения от него нямам, но по характеристики обединява добрите страни на горните 2 модела, вярно на варианта с карта цената е 80лв. по висока от тази на Орегона, но на тази цена разликата не е фрапантна.

              Коментар


              • #8
                От: gpsmap 60 csx или oregon 450 bg

                Да..дакота-та наистина е добра алтернатива.Ако е и надежден в планината-в дълбоки дерета и под гъста листна маса-си е направо десетка

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X