Новото в тази версия:
- обновени карти на градове: София, Бургас, Монтана, Велико Търново, Силистра, Шумен,
Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Обзор, с. Минерални бани;
- нови карти на села: Върбица, Бодрово, Скобелево, Сталево, Ябълково, Крум, Въгларово,
Тракиец, Текето, Гълъбец, Николово, Широка поляна, Зорница, Козлец (обл. Хасково);
- добавени полигони на сгради в Димитровград;
- актуализирани полигоните за водни площи по течението на р. Марица в цялата обл. Хасково,
нанесени предпазни диги и хидросъоръжения;
- полски и горски пътиша, топографски детайли и хидрография в района на обновените и новодобавени населени места;
- нанесени проектни и строящи се улици и булеварди в София;
- добавени много детайли в района на Искърския пролом и планината Веслец - махали, черни пътища,
хидрография и топографски детайли;
- отбелязан е новият републикански път III-1602 (бившият общински път VRC1089)
между селата Челопек и Лютиброд, обл. Враца;
- актуализиации по пътната мрежа в много области и настройки на руутинг.
"Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."
Новото в тази версия:
- обновени карти на градове: София, Бургас, Монтана, Велико Търново, Силистра, Шумен,
Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Обзор, с. Минерални бани;
- нови карти на села: Върбица, Бодрово, Скобелево, Сталево, Ябълково, Крум, Въгларово,
Тракиец, Текето, Гълъбец, Николово, Широка поляна, Зорница, Козлец (обл. Хасково);
- добавени полигони на сгради в Димитровград;
- актуализирани полигоните за водни площи по течението на р. Марица в цялата обл. Хасково,
нанесени предпазни диги и хидросъоръжения;
- полски и горски пътиша, топографски детайли и хидрография в района на обновените и новодобавени населени места;
- нанесени проектни и строящи се улици и булеварди в София;
- добавени много детайли в района на Искърския пролом и планината Веслец - махали, черни пътища,
хидрография и топографски детайли;
- отбелязан е новият републикански път III-1602 (бившият общински път VRC1089)
между селата Челопек и Лютиброд, обл. Враца;
- актуализиации по пътната мрежа в много области и настройки на руутинг.
Благодаря за положения труд!
Една дреболия:
На Android като тегля с последния Firefox cyrillic image-а download-ът идва с txt разшрение. На РС си е img, така че остава web server-а да връща шантав content-type си мисля...
Новото в тази версия:
- обновени карти на градове: София, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Враца, Пещера,
селата Лютиброд, Лютидол, Зверино, Очиндол, Злидол, Оселна, Елисейна (обл. Враца);
- подробен релеф от топографски карти 1:5000 в района на с. Горно Озирово (Врачански Балкан);
- голям брой корекции и уточнения по цялата карта (имена на улици и обекти,
премахати несъществуващи обекти, възтановена липсващата хидрография в обл. Благоевград,
подобрена точност на пътища, реки и т.н).
----------------------------------------------------
Днес сайтът ме изненада с "изтекла парола", старата не мога да я ползвам защото е "много кратка". Тъй като новата почти сигурно няма да я запомня (и нямам такова желание), не съм сигурен дали ще публикувам повече постове. Сайтът с картата остава същият, нови версии ще излизат горе долу всеки месец, понякога през два.
Картата е страхотна, но имам една молба.
Ако е възможно да отделите изо линиите в отделен файл, тъй като повечето модели Garmin ги изобразяват твърде дебели. Като влезете в някои дефиле се виждат само изо линии, никаква растителност. Нека който иска да ги ползва да може да качи и активира отделно от основната карта.
Благодаря предварително.
Това е пробвано като идея, но има по-големи проблеми. Гармин не спазва draw-order на слоевете, и ще стане като при OSM:
Релефа се скрива под полигоните, вижда се на случайни блокове и най-често не се показва изобщо.
Картата е топографска и релефът е от най-важните елементи, включително дигитализиран ръчно от 1:5000 с най-висока точност. Линиите са тънки и светли, но някои уреди (най-вече Nuwi) игнорират и потребителските условни знаци, и рендват каквото и както си решат. Картата е предвидена за туристическите уреди (сериите eTrex, Oregon, Montana) както и MapSource и BaseCamp за PC. Във всички тях се рендва коректно и както е предвидено:
Гарминските уреди винаги ще игнорират определени елементи, правила и т.н., затова каквото и да се проектира като map-skin, zoom-levels, няма особено значение. Новите Nuwi-та автоматично скриват всички точкови обекти, и не ги показват при никакви настройки, освен при директно търсене на конкретен обект (тогава показват само него). Също така игнорират зададеният цвят и дебелина на линиите - не само на релефа, също и пътищата текстове и други неща.
Новото в тази версия:
- обновени карти на градове: София, Бургас, Враца, Видин, Слънчев Бряг, Св. Влас, Дунавци;
- нови карти на села: Генерал Мариново, Пешаково, Бела Рада, Дружба, Каленик, Тополовец,
Долни Бошняк, Киреево, Раковица, Подгоре, Цар Шишманово (обл. Видин);
- добавени адреси в нови райони на София (кв. Иван Вазов, бул. Бъгария, бул. Черни Връх, около парк Заимов);
- нанесен новият участък от южната дъга на Околовръстен път София с детайли и пътни връзки;
- подробен релеф от топографски карти 1:5000 на територията на гр. София (в района Младост - Горубляне - Казичене);
- топографски детайли и подробна хидрография на територията на гр. София и в районите на новодобавените населени места;
- нанесени с подобрена точност много пътища в обл. Видин, настройка на скоростни класове на пътища в много области.
Тази версия на картата 2021,07 не се възпроизвежда от моделите nuvi, нито версията с кирилица, нито версията с латиница.
Оправена е и е качена отново. Този бъг се появява когато се редактира слоят с границите и километричните знаци. За съжаление е трудно откриваем, ако забравя да проверя изрично, защото в Мапсорс всичко работи нормално, а нямам Nuwi за тестове...
Новото в тази версия:
- обновени карти на градове: София, Варна, Русе, Сандански, Мелник, Аксаково, Белослав;
- нови карти на села: Невша, Неново, Равна (обл. Варна), Поленица, Дебрене, Белевехчево, Спатово,
Хотово, Зорница, Лозеница, Виногради, Капатово, Кърланово, Рожен, Любовище, Кашина, Долени,
Горна Сушица, Черешница, Ковачево (обл. Благоевград);
- топографски детайли и хидрография около Мелник, и в районите на новодобавените населени места;
- добавени и актуализирани имена на улици във вилните зони около Варна и Русе;
- нанесени с подобрена точност пътища в обл. Благоевград, настройка на скоростни класове на пътища.
Ако не ти е проблем, от време на време пускай по една версия на картата без изолиниите за потребителите с GARMIN nuvi.
Защото изглежда ....
Виж как изглеждат други карти без тези линии.
Здравейте, dhv! Ще има ли нова версия на картата? Да не се отказахте! Очакваме я, още повече, че я ползваме за навигация и във ВВС!. Предварително Ви благодаря!
Коментар