Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Easy Trace Pro

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Easy Trace Pro

    Странно съобщение, пробвай да преинсталираш драйвера но предполагам че ще трябва и да се почистят малко регистрите за по-сигурно, иначе ако имаш малко повечко RАМ на компютъра (поне 1 GB може и с 512MB но ще върви по мудно) така че да не си играеш на друг компютър то може да пробваш да го подкараш на своя компютър виртуална машина например с програмата virtualbox. Иначе след рестарт и вкючване на драйвера пак ли ти го изписва същото съобщение?

    Коментар


    • #17
      До: Easy Trace Pro

      Да и след рестартиране не се оправя. Преинсталирах драйвера и пак същата работа. Компютъра ми е с 1Gb Ram. В началото Касперси не го искаше, но но това се оправи. Всъщност с Install HASP Emulator Driver няма проблеми, но си остава DEMO версия.

      П.П Ще използвам Rater Design, тя е със същите възможности.
      Последно редактирано от tabak; 19-09-09, 09:11.

      Коментар


      • #18
        До: Easy Trace Pro

        В идните дни и аз ще пробвам да векторизирам автоматично някой друг хоризонтал по технологията описана от руснаците да видя какво ще постигна, но според мен Изитрейс разполага с по-добри инструменти от Растер Дизайна при специфичната обработка на топокартите тъй като той има специализирани инструменти за това.

        Коментар


        • #19
          До: Easy Trace Pro

          В идните дни и аз ще пробвам да векторизирам автоматично някой друг хоризонтал по технологията описана от руснаците да видя какво ще постигна, но според мен Изитрейс разполага с по-добри възможности от Растер Дизайн при специфичната обработка на топокартите тъй като той има специализирани инструменти за това.

          Коментар


          • #20
            До: Easy Trace Pro

            IcPart може да работиш върху K_3_44(200). Ако при тази карта се справиш с векторизирането, за всички останали ще бъде много по-лесно. Според мене няма смисъл да се векторизират К25, защото информацията няма да бъде повече от това на Астер картите.

            П.П Ще ти пратя един .tif на горния файл. На практика е bional.Отваря се с Adobe Photoshop и AutoCad. Отговори ако обичаш дали се отваря с EASY TRACE. Не e bional , а Grayscale.
            П.П И същия в BItional
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от tabak; 19-09-09, 12:50.

            Коментар


            • #21
              До: Easy Trace Pro

              Здрасти Табак искам да питам тази карта е от 5 хилядните нали? Също така искам да те питам това с Растер Дизайн ли си отделил хоризонталите или например с фотошоп, а иначе и още едон малко въпросчет този последния файл е с инвертиран цвят спрямо Grayscale?
              А иначе векторизирането на 25000 хилядните има смисъл не че се получава повече информация спрямо Астер а от това че е по "реална" т.е. по се доближава до реалния релеф и освен това по-добре са очертани хоризонталите при тях например в сравнение с руските 50 хилядни карти.

              Коментар


              • #22
                До: Easy Trace Pro

                Здравей Icpart,
                Да тази карта е от 5000 и са отделени хоризонтаите с RasterDesign. За увеличаване на силата на изображение в отделни етапи използвах и MsfPicture Mamnager. Да посления файл е инвертиран спрямo Grayscale. Този .tif файл съм го правил пробно.

                P.S В темата за RasterDesign съм ти пратил линк за да изтеглиш част от подробен Help за възможностите му.
                Последно редактирано от tabak; 19-09-09, 15:59.

                Коментар


                • #23
                  До: Easy Trace Pro

                  Табак днес си поиграх малко с векторизирането на един малък фрагмент от картата за тестване, като основата е да се отделят предварително хоризонталите което както се вижда е най-важната част за автоматично векторизиране. По долу съм приложил един примерен скриншот като в жълто са автоматично векторизирани линии не е целия участък от картата поради ограниченията на използваната от мен демо версия на програмата 8.6 и с направено последващо автоматично свързване на малките прекъсвания на тополиниите. В случая не са правени филтрация на линиите със специалните филтри с които разполага Еasytrace. В другите дни може да си погирая и с по-старата версия 7.9 дали може да се постигнат подобни резултати при подготовката на растера, жалко че по новите версии ги няма пълни тъй-като те имат доста подобрения вкарани
                  В прикачения файл "test vectors" съм прикачил оригиналния фрагмент който се опитах да векторизирам и неговото битонално копие със хоризонтали. Между другото се чудя дали не може с фотошоп да се постигне подобно цветоотделяне , например като сравня отделянето на хоризонталите направено от Еаsytrace и твоето предоставено и направено с Raster Design се вижда че Изитрейс се справя по-добре със задачата.
                  Прикачени файлове

                  Коментар


                  • #24
                    До: Easy Trace Pro

                    Здравей Icpart,
                    Това което си представил, наистина е по-добре за векторизиране. Мисля , че и с RasterDesign, могат да се постигнат същите резултати. Ще пробвам спазвайки модела описан в руските обучаващи файлчета. Освен това при RasterDesign векторизирането става автоматично, но за само за определен хоризонтал.
                    Лично мнение - Недей векторизира "заврънкуките". Сперед мен те са символен елемент. Освен това ще са с една и съща кота.

                    П.П - Повторно опитах да инсталирам EasyTrace, но със същия "успех".

                    Коментар


                    • #25
                      До: Easy Trace Pro

                      Аз даже ти препоръчвам направо ако искаш пробвай с фотошоп тъй като разгледах един документ с туториали за Растер Дизайн и определено останах с впечатление че той е по-добър ако ще се векторизират чертежи но не и нещо повече. Иначе относно обработката на изображението неговите функции повече се доближават с тези на фотошоп така че е напълно възможно да се направи и с него цветоотделянето даже руснаците са дали на сайта на Еаsytrace скрипт който да прави това автоматично. Но според мен основното предимство на Еаsytrace е че има вграден един инструмент за отделяне само на даден канал на изображението и именно който извършва в случая основната работа. А ето тук малко повечко инфо http://www.easytrace.com/site/russia...photoshop.html
                      Само скрипта нещо не го видях на сайта им, но ще го потърся да мога да го прикача по-късно.
                      Лично мнение - Недей векторизира "заврънкуките". Сперед мен те са символен елемент. Освен това ще са с една и съща кота.
                      Табак тези заврънкунки много добре знам че са символ и показва стръмен каменист участък но просто това го направи автоматично програмата при векторизирането и не можах да разбера кой инструмент е използван в обучаващите филмчета както там е даден един полигон с който се задава да не се векторизират такива участъци от картата и затова стана така.

                      Коментар


                      • #26
                        До: Easy Trace Pro

                        Здравей IcPart,
                        Благодаря за информацията. Прилагам един скриншот също на част от К_3_44(200). Представлява генерирани хоризонтали(minor-5, major25) от повърхнина получена от хоризонталите на растер изображението. За Dem файл е изключено да се генерира с Civil3d. Получават се много големи файлове и е бавна обработка.Може би сдруга програма а стане.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от tabak; 23-09-09, 01:04.

                        Коментар


                        • #27
                          До: Easy Trace Pro

                          Здравейте,
                          По-долу картинка, като част от векторизиран растер(К3_44(200) и самия векторизиран файл. Програмата, която е извършила векторизирането е WinTopo.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от tabak; 23-09-09, 12:55.

                          Коментар


                          • #28
                            До: Easy Trace Pro

                            Първоначално публикуван от tabak Преглед на мнение
                            Здравейте,
                            По-долу картинка, като част от векторизиран растер(К3_44(200) и самия векторизиран файл. Програмата, която е извършила векторизирането е WinTopo.
                            Здравей tabak,

                            Ужасно векторизирани хоризонтали! Но проблемът не е в теб, а в WinTopo Междудругото тази сравнителна таблица между различните векторизиращи програми може да ти е интересна, ако не си я преглеждал вече разбира се!
                            ...
                            По долу прикачвам векторизирани хоризонтали от карта K-3-34-(200) с Easy Trace 7.9. Междудругото, тъй като разбирам че все още не си се преборил с пускането на разбитата версия, пробвай с кей генератора hardlock за хасп емулатора. Предполагам, че от там идва проблема.
                            ...

                            П.П: Лека промяна! Прикачените хоризонтали са отново във формат shp, но вече със добавена Z координата към тях + 30 точки!
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от asterix85; 26-09-09, 22:13.

                            Коментар


                            • #29
                              До: Easy Trace Pro

                              Здрасти Астерикс85 искам да попитам дали си ги векторизирал ръчно или с помощта на някой от описаните автоматични методи, интересно ще е да споделиш малко опит Иначе 5 хилядните карти са най-добри за векторизиране на хоризонтари от тях защото я няма и самата координатна мрежа която вкарва допълнителни главоболия при векторизирането. Иначе за задаването на височинен модел е го може и easytrace но не съм пробвал как стоят точно нещата. Иначе според мен алтернативната програма която може да се ползва за векторизиране и построяване на DEM модел е R2V като че ли с нея най-лесно става построяването на височинен модел директно от нея. За упътване как става с нея ето тук инфо: http://www.ablesw.com/r2v/contour1.html Ако на някой му трябва последната версия да се обади.

                              Коментар


                              • #30
                                До: Easy Trace Pro

                                Здрасти icpart. Да, ръчно съм ги векторизирал хоризонталите с Easy Trace 7.9. Не ми отне много време. Както знаеш програмата може и автоматично да векторизира, но просто все още не мога да преценя кой метод е най-ефикасен, най-малко трудоемък, отнемащ най-малко време и изобщо най-подходящ за векторизиране на хоризонтали на една растерна карта. Затова реших да пробвам получавоматично една част да видя какво е . Да си призная първоначално целата ми беше да си направя DEM, но за съжаление изглежда че работата по векторизирането е един от най-лесните проблеми Колегата табак в предишни коментари беше писал, че това е възможно и с програмата Civil 3D, който вариант също ми е любопитно да пробвам. То е ясно, че трябва да се чете още, но...!!! Малко по късно ще ти пиша да ми пратиш R2V да видя дали с тази програма ще успея да се справя с поставената задача

                                Поздрави,

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X