Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и проблеми при работата с GPSMapEdit

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпроси и проблеми при работата с GPSMapEdit

    Значи всички знаете програмата, но проблема при мен е следният - използва навигационна карта за България и върху нея нанасям нови пътища и променям такива когато са грешни. Но след това тези нови промени остават видими само когато задам видимост на картата от 150 до 350 м,

    като ако зададем по малко или повече се показва оригиналната карта без промените.

    Защо е така?
    И още едно въпросче - как мога да копирам част от пътищата от една карта в друга с MapEdit?
    Мерси предварително за отговорите (съжалявам ако съм сбъркал мястото на питането, но съм нов и не намерих друго подходящо място)

  • #2
    До: Въпрос за MapEdit

    Здравейте,
    Когато добавяте нов обект ( път, пътека, точка) трябва да настройте видимостта според леърите. След, като сте въвели обекта с дясното копче изберете опция modify -->extend all elemets up to level ( вариантите са от 0 до 6) принципно за пътища и пътеки level 3 върши работа. а за точки примерно 2

    Коментар


    • #3
      До: Въпрос за MapEdit

      Здрасти wolf4o, Редекс правилно ти е обяснил как да си разположиш елементите до даденото ниво и когато правиш дадени промени гледай да работиш само в един като го фиксираш само него да виждаш при увеличение и намяляне на мащаба на видимост на картата, защото нормално ако се приближ да виждаш по добре обектите отиваш на по нисък level и ако промениш нещо по него ще стане мазало. Затова най добре си остави един слой от оригиналната карта и в друг си прави промените, че да не става объркване. В последствие ако ти трябват повече слоеве много по лесно става рязнасянето им по слоевете вече като си готов за крайния вариант на картата. Иначе копирането от един файл на друг е най добре и двата файла да имат еднаква структура на видимост (да речем имаш няколко level и те трябва да са видими и в двата файла да са разнесени по същия начин в този файл в който ще копираш)и брой слоеве, ако не е спазено това то ако има разминаване в слоевете то това което се копира от единия файл и той се намира в друг слой, то при копирането на елемента в новия файл (тоест в този който искаш да поставиш копирания елемент) то той ще създаде без да се усетиш нов слой и става една каша в крайна сметка.
      P.S.
      Имам една идея да си направим нова тема в която само да се обсъждат проблеми и начин на работа с тази програма тъй като въпросите относно Mapedit се увеличиват и доста хора отварят все нова тема като имат проблем при работа с нея.

      Коментар


      • #4
        До: Въпрос за MapEdit

        Мерси за отговорите -много са полезни
        Само на тези две въпросчета ако може да ми отговорите ще сте безценни!
        Как мога да копирам част от пътищата от една карта в друга с MapEdit?
        И как може да се изтрие леър от карта?


        (((P.S. от icpart
        Имам една идея да си направим нова тема в която само да се обсъждат проблеми и начин на работа с тази програма тъй като въпросите относно Mapedit се увеличиват и доста хора отварят все нова тема като имат проблем при работа с нея. )))
        Подкрепям идеята ти

        Коментар


        • #5
          До: Въпрос за MapEdit

          В по-горния си пост се опитах да обясна как става копирането, или не си ме разбрал или аз не съм бил много ясен с обяснението По точно и с конкретен пример как става копирането на елементи от различни карти можеш да прочетеш тук на английски език: http://www.malsingmaps.com/wiki/inde...rom_Other_Maps

          Коментар


          • #6
            До: Въпрос за MapEdit

            Здравейте, визуализирам си пътеките и пътищата, по които съм карал. Тях ги няма в картата и аз съм направил моя карта. Имам следния проблем: когато конвертирам траковете в полилайн вариантите за визуализация, които ми предлага мапедит не ме устройват. Искам пътеките да са в червен цвят, а пътищата в светло син. Доста рових в програмата, но не намерих опция за промяна. Моля ако някой има представа как става да сподели. Благодаря.

            Коментар


            • #7
              До: Въпрос за MapEdit

              Отговора е използването на собствен typ файл в Гармина. Упътване на руски тук: http://v-dorogu.narod.ru/article/createtyp.htm
              И лесен онлайн едитор на такива файлове: http://ati.land.cz/gps/typedit/
              И една помощна програма за компилирането на файловете:
              http://cypherman1.googlepages.com/genTYP

              Коментар


              • #8
                До: Въпроси и проблеми при работата с GPSMapEdit

                Често ми се случва когато трябва да export-на картата към cgpsmapper да ми каже че в Level 0 не може да бъде празно ( няма информация) когато реално има инфо във слоя!
                Решение: Отново да направя картата

                ПС: не правя кой знае какви карти и направата на нова не ми отнема повече от 40 сек.

                Коментар


                • #9
                  До: Въпроси и проблеми при работата с GPSMapEdit

                  При експортване на картата към cgpsmapper задължително условие е когато правиш нова карта освен нулевия слой (Level 0) е небоходимо да има поне още един слой на по-голям зум в картата.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X