Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за .mp и .img !?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за .mp и .img !?

    Здравейте,

    Опитвам се да трансформирам растерна карта от .mp формат в Гармински .img формат. Картата сам съм си я калибрирал в Ozi explore и след това обърнал в .mp чрез mapedit. Доколкото разбрах единствената програма, която може да направи това ви cgpsmapper. Използвам безплатната версия на програмата от тук http://www.cgpsmapper.com/. Проблемът е че когато се опитвам да направя тази трансформация се изписва този надпис - "world.mp(4) : Error EO21: Grid definition for layers must be descending (check LevelX keys in [IMG ID])." и не знам как да продължа напред. Аз съм тотален лайк в тази област така че ще бъда благодарен на всеки коментар.

    Поздрави,

  • #2
    До: Въпрос за .mp и .img !?

    Здравей Астерикс,
    щом все пак ти дава коментар че зоом нивата не са наред значи се предполага, че ги има . Както предполагам знаеш (или си видял в речника) descending изначава "намаляващ", следователно просто не си донацелил настройките.
    Ето ти няколко примерни реда от настройки които аз съм правил и не казвам задължително, че това е най-вярното но при мен действа


    ...
    Level2= 22 9.5m 500m Zoom2=2 (3-8km)
    Level3= 21 19m 800m-1.2km Zoom3=3 (8-12km)
    Level4= 20 38m 2km Zoom4=4 (12-30km)
    ...

    Ако някой не е сагласен приемам упровержения без да споря, все пак и аз още се уча

    ПП Астерикс ако си се затъжил за 60ката ти не се притеснявай в добри ръце е. Работи си перфектно

    Коментар


    • #3
      До: Въпрос за .mp и .img !?

      Здравей Астерикс,
      щом все пак ти дава .... перфектно
      Аз като съм написал "тотален лайк", считай че абсолютно нищо не разбирам и че никога не съм го правил! По логически път стигам до извода, че настройките за които си ми писал са за детайлността на изобразяване на картата в зависимост от отдалечаването й? Нали така? Добре де, а тези настройки къде трябва да ги задам, в смисъл в Ozi explore, Mapedit или в cgpsmapper? Предполагам че вече си минал по този път, така че наистина ще се радвам, ако ми напишеш един пример, за да ми стане наистина по-лесно!

      П.П.: Много се радвам че 60тката ти върши работа и няма никакви проблеми

      Коментар


      • #4
        До: Въпрос за .mp и .img !?

        Здравей отново,
        значи това кето ти бях дал
        ...
        Level2= 22 9.5m 500m Zoom2=2 (3-8km)
        Level3= 21 19m 800m-1.2km Zoom3=3 (8-12km)
        Level4= 20 38m 2km Zoom4=4 (12-30km)
        ...
        е именно пример за настройките които трябва да зададеш в МапЕдита.
        Това става по следния нячин:
        File -> Map Properties
        Отваря се съответното меню, от което после избираш ТАБа Levels.
        Инсертваш няколко левела по твой избор (поне аз не открих ограничения) и тогава ще се появят надписи подобни на горните показани в примера.
        От там по аналогичен на показания от мен начин си настройваш твоите, като единственото, което трябва да внимаваш е да ня се повтаря някой параметър и да са във възходящ ред.
        Тук обаче ще трябва да те разочаровам, че ти вече си начертал своите обекти - полигони, полилинии и тнт, които обаче са в левела в който си бил преди настройките им. При опит да конвертираш картата в *.img ще получиш съобщение, че ниво 0 неможе да не съдържа поне един обект (всъщнот в него трябва да са всички). И тук най-лошото, аз поне не открих как да копирам от левел в левел (с копи и пейст при активен желания левел не става).
        В общи линии е това.
        Само да отбележа, че като наслагаш всички обекти на левел 0 (с най-голямо увеличение) можеш дим задаваш кой от какво зоом ниво на ГПСа да се вижда като на всеки отделен обект даваш Properties и в таба elements гледаш най-отгоре.
        Успех

        Коментар


        • #5
          До: Въпрос за .mp и .img !?

          Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
          И тук най-лошото, аз поне не открих как да копирам от левел в левел (с копи и пейст при активен желания левел не става).
          преместването на обекти от левел в левел става със опцията extend all elemets up to level .... ( 1-6) маркира се обекта/тите и в опция modify extend all elemets up to level .... тук е важно че ако има елементи във нивото до което се екстендва или децесва ще се получат дублирания след това. Дано съм бил полезен.
          Успех!

          Коментар


          • #6
            До: Въпрос за .mp и .img !?

            А!! Да прав си redex просто при моите опити след селект на обекта, който съм преместил винаги се е маркирал стария обект останал в предходния левел и чак сега обърнах внимание, че го има и в левела в който съм го пратил. А аз си мислех, че просто при не регистрираната версия не бачка или аз не съм доразбрал за какво е функцията. Благодаря
            Обаче остава въпросът ако не си направил нивата предварително (с което аз згафих на няколко пъти, а май и при астерикс ситуацията е такава), как да върнеш нещо в левел 0 - "extend all elemets up to level .... ( 1-6)" не е (0-6)

            А щях да забравя да добавя Астерикс може ако искаш да погледнеш и тук много добре е описано почти всичко http://www.malsingmaps.com/wiki/inde...ge:Mapping.gif или тук на руски ако за разлика от го разбираш http://v-dorogu.narod.ru/article/mapscreate.htm

            А тук вече има малко писано по темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36724
            Последно редактирано от the_sandman; 26-09-08, 10:19.

            Коментар


            • #7
              До: Въпрос за .mp и .img !?

              Благодаря, Благодаря точно тази информация ми трябваше! Веднага щом ми остане време сядам да чета и почвам да експериментирам. Оставам темата отворена за възникнали проблеми

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X