Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е рутиране по ЖП линия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможно ли е рутиране по ЖП линия?

Всъщност, не знам дали въпросът ми има общо с версията на ОФРМ, нито пък изобщо с ОФРМ.
    Класът RAILROAD в коя да е карта допуска ли рутиране по него?
    Извинявам се ако питам глупости, но...
    Поздрави.
    Георги Тонев

До: Възможно ли е рутиране по ЖП линия?

за Гармин не допуска. За други системи не знам.
    "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

И аз такива съмнения имах.
      Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
        Всъщност, не знам дали въпросът ми има общо с версията на ОФРМ, нито пък изобщо с ОФРМ.
        Класът RAILROAD в коя да е карта допуска ли рутиране по него?
        Извинявам се ако питам глупости, но...
        Поздрави.
        Да допуснем, че картата има тази възможност. Как го виждаш на практика : Какво правим като ти каже "завий наляво"? Звъним на стрелочника?...
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ако си пешеходец какъв е проблема...
          "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Първоначално публикуван от dhv Преглед на мнение
            Ако си пешеходец какъв е проблема...
            Нямаш работа по ЖП-линията...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

...пък и малко неудобно се върви по тези траверси...
              Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                Да допуснем, че картата има тази възможност. Как го виждаш на практика : Какво правим като ти каже "завий наляво"? Звъним на стрелочника?...
                Е, хайде сега...
                Представи си че се возя с влак и искам да си направя някакви проучвания на базата на средна скорост, оставащо време и разстояние до дестинацията. Като как да стане това нещо, ако не мога да пусна един route по линията?!
                Георги Тонев

Коментар

... Като как да стане това нещо, ако не мога да пусна един route по линията?!
                  Опасявам се, че това си е твой проблем.

Иначе не се сещам за нито една смислена причина да се направи възможно рутирането по ж.п. линии. Ако някой производител вземе да го направи, най-много да си сложи таралежи в гащите ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Е, хайде сега...
                    Представи си че се возя с влак и искам да си направя някакви проучвания на базата на средна скорост, оставащо време и разстояние до дестинацията. Като как да стане това нещо, ако не мога да пусна един route по линията?!
                    Ще си запишеш трака и така половината от нещата ще ги имаш. Иначе поддържам мнението на Чавдар. И аз не виждам смислена причина жп линиите да са рутиращи. А това с таралежа в гащите си е вярно. Освен ако рутирането не стане два вида : едно за автомобили и друго за релсови... Иначе току виж, че пуснал колата по релсите. Или още по-зле : влака по пътя... Въобще темата май стана абсурдна. Хайде, модератори, затворете я или дори я махнете изцяло.
                    Последно редактирано от zippel; 09-05-10, 21:15.

Коментар

Как предлагаш да си запиша трака? Да се телепортирам в бъдещето, когато вече съм минал по пътя, след това да си запиша трака и да се върна отново в момента, когато се качвам на влака?
                      Рутирането понастоящем е много повече от два вида, затова има и опция да укажеш с какъв аджеба транспорт си. Иначе то сега как да се справим с проблема камиона да не се качи по туристическата пътека???
                      Георги Тонев

Коментар

City Explorer картите за Garmin могат да рутират в режим пешеходец по трамвайни и автобусни линии. Темата за карта на градския транспорт в раздела Разработка на карти може да ви е интересна. Обаче такива карти за Garmin могат да правят само NAVTEQ.

Коментар

Интересно е - защо ще закривате темата - та нали по ЖП-линията си е точно ОФФ-РОУД

Vector
                          , рутирането с цел предсказване на движението на влак е доста ненадеждно нещо. В крайна сметка влаковете "избират" да се движат по различни жп-линии не според това, как би им прекарал маршрута едно компютърче по някаква карта. Оптималното трасе на БДЖ би съвпаднало с това от хипотетичната навигационна карта само при много прости маршрути. Най-добре си начертай маршрута предварително на картата/компютъра.

Относно картата - може би има някаква логика човек да може да върви по (до/покрай) ЖП-линия. Теоретически би могло да се прокара пътека на картата, която да съвпада с линията, и за участва в рутирането. ОБАЧЕ, има места, където не може да се мине, или е много опасно. Т.е. едно машинално дублиране на ЖП-то като пътека може да се окаже опасно - един краен пример са някои мостове, по които и Брус Уйлис не би посмял да мине, за да спаси света.

Коментар

Аз продължавам да не разбирам защо железният път, трябва да е с окастрено рутиране?
                            Vector, рутирането с цел предсказване на движението на влак е доста ненадеждно нещо. В крайна сметка влаковете "избират" да се движат по различни жп-линии не според това, как би им прекарал маршрута едно компютърче по някаква карта.
                            Това затруднение може лесно да се пребори, като се построи маршрута с няколко допълнителни междинни точки. Това не е проблем да се свърши на място с ГПС-а в ръка.

Така или иначе, railroad-a при Гармин не рутира. Не е болка за умиране, просто ми беше любопитно какви са мотивите за това. Аз продължавам да го смятам за недомислица,
                            Георги Тонев

Коментар

Рутирането е за автомобилните шофьори - мислено е за тях, и е направено да работи за тях.

Нищо не пречи да се направи отделна карта на ЖП-мрежата, и тя да се начертае като автомобилен път - тогава ще имаш рутиране.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X