Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с MapSource и OFRM Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с MapSource и OFRM Bulgaria

А дано да е това причината, че следващият въпрос не знам какъв би бил...
    Пък и хората от OFRM казаха, че се готви вариант за MapSource, макар и с доплащане за лиценза. Нека бъдем търпеливи. Като го направят, който желае ще си доплати и ще си задава въпросите по друг ред, а не полу-криминално.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

За сплитване в MapSource от версия 5.11, след направените опити става CITY варианта на картата. И TOPO версията се сплитва, но след като се инсталира в MapSource и се избере тази карта, програмата забива.
      Аз съм с версия 6.15.10 на MapSource.
      Предполагам, че проблема в TOPO версията е в втория слой с информацията за релефа или каквото е там.
      Картата, вкарана по този начин, става за рутиране. Единствено не работи Find Places, по разбираема причина. Но може да се търсят POI та.
      www.panoramio.com/user/752959

Коментар

ТОПО версията не забива със старата 6.13.7. Бях писал май в съседната тема.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=73

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
          ТОПО версията не забива със старата 6.13.7. Бях писал май в съседната тема.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=73
          Благодаря за инфото.
          Ще го пробвам със старата версия.
          www.panoramio.com/user/752959

Коментар

Първоначално публикуван от nenko70 Преглед на мнение
            За сплитване в MapSource от версия 5.11, след направените опити става CITY варианта на картата. И TOPO версията се сплитва, но след като се инсталира в MapSource и се избере тази карта, програмата забива.
            Аз съм с версия 6.15.10 на MapSource.
            Предполагам, че проблема в TOPO версията е в втория слой с информацията за релефа или каквото е там.
            Картата, вкарана по този начин, става за рутиране. Единствено не работи Find Places, по разбираема причина. Но може да се търсят POI та.
            Е добре де на мен защо няма проблем с нито една версия ???
            каде бъркате.......... в момента съм с 6.15.11.

[OFRM Team: в темата се разисква карта ОФРМ България, а не ОФРМ Геотрейд!]
            Последно редактирано от OFRM_Team; 23-02-10, 04:58.

Коментар

Аз с тази не съм пробвал. А как е с 6.15.4 ?

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_kosev Преглед на мнение
                Е добре де на мен защо няма проблем с нито една версия ???
                каде бъркате.......... в момента съм с 6.15.11.

Ок извенявям се. MapSource 6.15.11 и OFRM Bulgaria.Си вървят без проблем.
                Прикачени файлове

Коментар

От: До: Проблем с MapSource и OFRM Bulgaria

Излезе ли вече платената версия на OFRM за MapSource? В karta.bg гледам че има инструкция за инсталация но нищо повече.

Коментар

От: До: Проблем с MapSource и OFRM Bulgaria

Когато инсталационният картов продукт ОФРМ Геотрейд е готов и излезе на пазара, ще публикуваме информация за него както тук във форума, така и на нашия уебсайт www.karta.bg. Благодарим Ви за проявения интерес и за Вашето търпение.
                    OFRM Team
                    Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

От: Проблем с MapSource и OFRM Bulgaria

Първоначално публикуван от zaharyg Преглед на мнение
                      Здравейте колеги, яви ми се следният проблем - при ъпдейта на последната версия на MapSource ми се заключи картата OFRM Bulgaria 4.90а. Намерих си оргиналния ключ на картата, програмата го приема но не отключва картата или я отключва поне частично, долу вдясно седи надпис maps detail locked. Пробвах да изтрия новата версия на MapSource и да сложа по стара но проблема си остава. Досега съм прави ъпдейти няколко пъти и не съм имал проблеми. Някой има ли идея как да оправя проблема.
                      Здравей колега и аз като теб имах същия проблем след ъпдейта на мапсорса от Гармин.С новата програме неще да върви и се върнах на стара версия 6.15.11 с карта 4.90а,като използвах тая програма Garmin_MapSource_FIX_0.2e за поправка на грешки.Имая във форума.Успех.

Коментар

Изчетох всичко.. в момента съм с MapSource 6.15.7 и успях да си активирам ОФРМ 5.40. Има една уловка - не трябва да се ползва serial.txt, ами съдържанието на gmaptool00.unl от сплит директорията.
                        Не знам дали това отключва всичко, но след 3 часа опити съм доволен, че поне детайла се вижда

Коментар

Първоначално публикуван от bobbyd Преглед на мнение
                          Изчетох всичко.. в момента съм с MapSource 6.15.7 и успях да си активирам ОФРМ 5.40. Има една уловка - не трябва да се ползва serial.txt, ами съдържанието на gmaptool00.unl от сплит директорията.
                          Не знам дали това отключва всичко, но след 3 часа опити съм доволен, че поне детайла се вижда
                          Доколкото си спомням за закупените от България Нувита с ОФРМ карта в този файл serial мисля че беше ID номера на самия GPS ако не ме лъже паметта а в unl файла по принцип се съдържа кода който е привързан към серийния номер и служи точно за отключването на картата в самия GPS.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                            Доколкото си спомням за закупените от България Нувита с ОФРМ карта в този файл serial мисля че беше ID номера на самия GPS ако не ме лъже паметта а в unl файла по принцип се съдържа кода който е привързан към серийния номер и служи точно за отключването на картата в самия GPS.
                            Всъщност точно това имах предвид (объркал съм се в предния пост) - когато използвам кода от UNL-а, който имам в GPS-а - не се получава. Казва ми "Map product not installed", а иначе дава, че е unlocked, но пак е заключена реално, но когато пробвам с unl-а, който е в split директорията ми го отлючва без проблем и си разпознава продукта: OFRM Geotrade City V5.40 CYR.

Коментар

Дори в момента update-нах Mapsource до последна версия 6.16.3 и карата ОФРМ версия 5.40 си е отключена без проблем. Много странно, че не се отключва нито с оригиналния .unl файл, който имам в Garmina (Nuvi1350), нито със serial.txt, а работи перфектно с gmaptool00.unl, който се генерира след сплит-а на картата с GMapTool - само с него инсталира продукта. Важното е, че си работи и рутира! Има само един проблем, който не е много голям - Find Places е неактивно. Не знам дали това може да се оправи, предполагам, че липсват някакви индекси (доколкото можах да се образовам по темата в последните 3 дни). Но пък чрез Find Nearest Places може да се търсят всякакви POI, което за мен е достатъчен ориентир да си направя route.

Коментар

В MapSource 6.15.6 опцията "Find Nearest Places" е активна.
                                Последно редактирано от boyaniliev; 31-12-10, 15:09.
                                --------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X