Здравейте всички,
Аз съм любител на офроуда и наскоро започнах да използвам OFRM картата за маршрути с GPS устройства и мобилни приложения. Имам няколко въпроса и бих искал да чуя мненията и съветите на форума — може би някой вече се е сблъсквал с подобно:
Въпроси, с които се занимавам:
Incredibox
Аз съм любител на офроуда и наскоро започнах да използвам OFRM картата за маршрути с GPS устройства и мобилни приложения. Имам няколко въпроса и бих искал да чуя мненията и съветите на форума — може би някой вече се е сблъсквал с подобно:
Въпроси, с които се занимавам:
- Какъв е най-добрият начин да конвертирам GPX тракове (например от Komoot или Strava) в OFRM карта, така че да запазя точността на следата и пътищата? Има ли инструменти или софтуер за това, които форума препоръчва?
- При използване на OSM (OpenStreetMap) данни — как става синхронизацията между OSM и OFRM, за да се визуализират офроуд пътеки, които може да не са включени в официалната OFRM карта?
- Има ли опит с използване на OFRM карта в офлайн режим на GPS устройства (Garmin / OruxMaps / други)? Как се осигурява, че картата е актуална и работеща без интернет?
- Използвам GPS устройство Garmin, качвам GPX трасета, но често траковете не съответстват точно с офроуд пътищата на OFRM — има разминавания.
- Пробвах приложението OruxMaps с OSM+OFRM, но не съм сигурен дали това, което виждам на екрана, отговаря на реалната пътека (на терен).
- Опитвам се да намеря решение, което работи добре офлайн, с точна карта, за да мога да навигирам безопасно през горски пътеки и труден терен.
- Съвети за софтуер / приложения / методи, които работят добре за конвертиране и синхронизиране.
- Препоръки за GPS устройства, които поддържат OFRM добре (виждат се офроуд пътеки, лесни за навигация).
- Примери от практиката — някой, който е тествал OFRM карта офлайн, през тежък терен, и какви са наблюденията (точност, покритие, надеждност).
Incredibox
Коментар