Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между Изо 25 и Топографска карта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е разликата между Изо 25 и Топографска карта?

Здравейте,

Нещо не ми е ясна разликата между карта с изолинии през 25 метра и топографска карта... Нали точно изолиниите правят картата топографска?

Имам 2 подвъпроса:

1. Каква информация я има в топографската карта, но я няма при ИЗО25 картата?

2. Или обратно, каква информация има в ИЗО25, която я няма в топографската..?

Благодаря.

До: Каква е разликата между Изо 25 и Топографска карта?

Топо-то показва релефа със светлосенки и има информация за надморската височина - като си създадеш някакъв маршрут можеш да му видиш и профила, за да знаеш какво катерене/спускане да очакваш.

Топо 25 освен светлосенките и възможността да си видиш профила на маршрута има и хоризонталите на релефа като на обикновена хартиена карта.

Коментар

Истинските топографски карти трябва да отразяват много подробно не само релефа, но и ситуацията върху терена. Т.е. единични дървета, стълбове, единични постройки, сухи дерета, скали и всичко що се вижда и може да служи за ориентир при стрелба с артилерия.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
        като си създадеш някакъв маршрут можеш да му видиш и профила, за да знаеш какво катерене/спускане да очакваш
        e това ако ми кажеш как става ще черпя ...

Коментар

Ако си с GPS който има барометър я има такава екстра за другите модели мисля че я няма но кажи точно за кой модел става дума и те интересува дали става?

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
            Ако си с GPS който има барометър я има такава екстра за другите модели мисля че я няма но кажи точно за кой модел става дума и те интересува дали става?
            етрекс виста HCx

Коментар

Да тази екстра важи и за него има го описано в ръковдството там при описанието на маршрутите и техните свойства, по принцип по спомен мисля че беше точно в настройките за дадения маршрут му посочваш да ти изчертае профила на маршрута по DEM данните от картата. За целта даже ако имаш само базова DEM карта която е сложена на апарата да ти изчертае профила за дадено място покритието на картата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X