Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрете рекламите в OFRM

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Спрете рекламите в OFRM

    С интерес заразглеждах новата карта 4.90 с очакване да видя един още по-добър и развит продукт, плод на колективните усилия на разработчици и потребители. Вместо това с огорчение открих че комерсиализмът и меркантилността не са простили и на този положителен замисъл. Картата е задушена от рекламна информация. Реклами имаше и в предишните версии, но новата карта е направо поразена от тях. Реших да хвърля едно око как изглеждат някои познати квартали в новата версия. Вместо обичайния картов пейзаж за миг си помислих че GPS-а ми е започнал да лови ефирна телевизия. Пред очите ми изникнаха реклами на всевъзможни банки и магазини. Реклами на Германос, на Уни Кредит Булбанк, Happy Bar & Grill, Техномаркет, Технополис и какво ли още не! Улици и топографска информация почти не се виждаше. В един прозорец в сравнително голям мащаб (на GPSMap 60CSX) преброих най-малко 11 обекта. Всички се показват с търговските си логота, неестествено големи, несъразмерни и покриващи всичко друго. Пробвах да включа функцията declutter (изчистване на детайли) - не помогна. Увеличих още мащаба - нищо. Офисите на Уни кредит в този район са много нагъсто и покриват целия пейзаж. А ресторанта Happy Bar & Grill е показан с оригиналното си квадратно лого което покриваше 4 преки и един булевард! Ще рече човек че е градския стадион! Иди навигирай в таква среда. Всичко е силно разочароващо! Уверен съм че картата има много силни страни, най-малкото защото е наследник на предишните версии, за които може да се каже само добро. Но пътя по който са поели разработчиците ще ги изкара до това потребителите да се ориентират към безплатните версии - не защото там има повече, а защото има по-малко! Проблемът има и чисто търговско измерение - потребителите на тези карти са си платили. И не са платили да гледат реклами, а да ползват продукта! Според приетите търговски практики безплатните продукти имат реклами, за да се издържат, а платените продукти са изчистени от тези тежести. В БГ пак е обратното. Мога да приема че има рекламна политика, която допринася за развитието на продукта, но не мога да се примиря когато това е за сметка на качеството и функционалността.




    Ч.А.
    Последно редактирано от charovni; 23-07-09, 22:34. Причина: added pic

  • #2
    До: Спрете рекламите в OFRM

    Много си краен. Това не са реклами,а точки на които има реални дистрибутори и магазини.
    Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

    Коментар


    • #3
      До: Спрете рекламите в OFRM

      Charovni,
      В този форум се обсъждат предложения и в този смисъл намирам апелът ти за много краен и неоснователен.

      Това което за теб е Реклама за мен е Информация-neptun61 е посочил разликата .
      Последно редактирано от Красимир Найденов; 23-07-09, 23:41. Причина: допълнение
      0+,Bombardier DS650,Discovery II.

      Коментар


      • #4
        До: Спрете рекламите в OFRM

        Тази тема и идея е дъвкана....дъвкана и предъвкана...

        Mr. Charovni, като заклет фен на 60CSx не виждам такова "огромно" неудобство. И за мен този тип/клас обекти са лесно раличими и намираеми ориентири.

        Не сте първият, който "открива" най-новата медия за реклама - картните продукти на Garmin!

        Но .... да оставим тази тема-извод настрана... Бихте ли посочили друг продукт "картна подложка" за Garmin платформа с такива POI-образи ...?!?

        И отпосле си самозадайте поредица от въпроси и се опитайте да самозключите и направите логични изводи. Дали има логика - да е предмет на особеностите на компилаторът и разликата му с използваните при други карти?!

        Успехи, Цецо.
        Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

        Коментар


        • #5
          До: Спрете рекламите в OFRM

          ГПС-а се ползва за ориентиране. Колкото повече подобни точки има толкова по-пълна информция съдържа картата. Когато искам да отида до сътветното място, банка, магазин и съм в район, който не ми е познат тези точки са ми от полза (както и на всички, които ползват ГПС-а по предназначението му). Ако знаех къде е дадената банка например, няма да ми е нужен ГПС-а с подробна карта, а дирекно отивам на познатото място.

          Найстина твърде крайно е мнението ти!
          Светът на Владо

          Коментар


          • #6
            До: Спрете рекламите в OFRM

            Вие какво го нападнахте така човека.
            И 2те страни имат право.

            charovni има право, тъй като ако не вижда на къде да свие(примерно), то картата му е безполезна...разбирам че е с голям дисплей, ок, ами тези с малък какво да правят в такива ситуации?

            От друга страна, информацията кое/къде/какво си е полезна винаги да я вижда човек

            Поздрави,
            Amareto

            Коментар


            • #7
              До: Спрете рекламите в OFRM

              Ето я темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EA%EB%E0%EC%E0 в която въпроса беше дискутиран и мнението на екипа по въпроса :
              Първоначално публикуван от OFRM_Team Преглед на мнение
              Пазарът у нас е изключително ценово ориентиран и картовите продукти за GPS навигатори не са изключение от тази тенденция. Това, което дразни една малка част от потребителите, прави картата по-достъпна за потребителите с по-ограничен бюджет. Както неведнъж сме казвали, винаги ще има и недоволни потребители защото всички хора сме различни и всеки си има своите разбирания за нещата от живота.

              Съдържанието на картовия продукт (в това число и фирмените лога) се определя от нашата фирмена политика и не е обект на дискусии. Въпреки това, в желанието ни да удовлетворим колкото се може повече от потребителите на картата ще отправим следната оферта към регистрираните потребители, които на всяка цена желаят да не виждат фирмени лога по картата:

              Срещу доплащане от 199 лв с ДДС можете да получите специално компилирана за Вас версия на картата без фирмени лога. Ако има желаещи, свържете се с нас на е-мейл адреса на който сте регистрирали Вашата карта.

              С това считаме темата за изчерпана. Бъдещите коментари относно фирмените лога ще се разглеждат като нарушение на т.2 и т.5 от правилата за раздел ОФРМ от форума със съответните последствия.

              На мен лично не ми пречат, ще се радвам обаче да видя логата на Петрол, ОМВ, Лукоил.... че често ми трябват
              П.С.
              Логата на Бензиностанциите са важни за хората с Карти към дадена верига бензиностанции.
              Последно редактирано от alex_markov; 24-07-09, 09:05.

              Коментар


              • #8
                До: Спрете рекламите в OFRM

                Наистина изглежда ужасно. Нека ги има като точки, лошо няма, но не може ли нещо да се направи да не пречат - по-добре направо без картинки, ако не може да се направи да се скалират?
                Ето в БГМапс също ги има, но само на максималното приближение и не пречат изобщо!
                Прикачени файлове
                Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

                Коментар


                • #9
                  До: Спрете рекламите в OFRM

                  Може би, ако са по-малки иконките или се появяват при по-голямо приближение, би било по-добре... Иначе зъм ЗА да ги има... Също така тези на бензиностанциите, хипермаркетите, банките, иституциите и др.
                  [B]Videos of [U]Vidin[/U], the [U]Vidin-Calafat bridge[/U] and the [U]region[/U] - here: [URL]http://www.youtube.com/user/gusterbo[/URL][/B]

                  Коментар


                  • #10
                    До: Спрете рекламите в OFRM

                    подкрепям charovni.
                    Последно редактирано от Rabin; 24-07-09, 10:12.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Спрете рекламите в OFRM

                      още едно мнение ПРОТИВ тия POI-та.
                      Първо са много големи картинките, и пречат; после - това нали беше OffRoad карта? Сума полезни предложения за подобрения се отхвърлят с този довод.
                      Рекламки обаче може

                      Какво ги интересуват офроудерите толкоз офисите на Булбанк или на Германос?
                      Пълен смях. Абсолютно е невероятно някой да ползва карта за да намери магазин за GSM апарати - WTF!!

                      В крайна сметка това е карта -ако ще се въвеждат POI на банки, то поне да са на ВСИЧКИ банки, и със стандартната картинка.

                      Както е тръгнало, по добре картата да се раздели на OFRM и CityNavigatorBulgaria (примерно).
                      Последно редактирано от tarambuka3500; 24-07-09, 10:14.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Спрете рекламите в OFRM

                        Подкрепям идеята на tarambuka3500 и даже повече: да се раздели картата на повече за различни цели на приложение(включителн туристически маршрути и др.) с възможност да се обидиняват. По този начин ще се получи по гъвка система за употреба. От практиката съм достигнал до извода, че не може да има универсален метод(една карта), който да решава и постига различни цели. Най-малкото ако го има той става неефективен от определен момент нататък. Не съм специалист за да оценя практическото изпълненение, а това е мнение в подкрепа на tarambuka3500.

                        Коментар


                        • #13
                          До: Спрете рекламите в OFRM

                          Уважаеми потребители,

                          Въпросът с фирмените лога вече беше поставен и ние ясно изразихме становището си по него (колегата Алекс Марков е постнал линк към старата тема няколко мнения по-нагоре). Темата е заключена.

                          Поздрави,
                          OFRM Team
                          Отдел за Борба с Организираните Клиенти

                          Коментар


                          • #14
                            До: Спрете рекламите в OFRM

                            Само искам да добавя малко информация от "кухнята"

                            Това са Custom икони, които Нювитата показват винаги по незнайни за мен причини. Настройката им е да се показват само на максимално приближен мащаб, но уви не е така. Ако имаше опция да ги скрием щяхме да го направим.

                            Ако наистина искате да направите нещо по въпроса да изчезнат, пишете на garmin.com с въпрос защо Custom icons на POIs се виждат при положение че оригиналният набор от икони е скрит ... или там както искате да го формулирате.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X