Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предлагам информация и помощ за подобряване на OFRM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предлагам информация и помощ за подобряване на OFRM

Здравейте.
    Преди време писах на мейла по поддръжка на картата с предложение за инаформация, но нямаше обратна връзка. Затова пускам тема тук.

Работата ми е свързана с обработка и систематизиране на доста картографска информация. Тъй като картографията ми е и хоби, се занимавам с разработка на карти за собствени нужди. Не мисля да издавам поредната безименна карта, и за да не отива нахалост толкова вложен труд, предлагам подобрение на съществуващи продукти.

До момента имам готова напълно фунционална карта на Враца. Правена е по кадастър на града, топо карти 1:5000, тракове и естествено лична обиколка на града. Карата е възможно най-точна и подробна. Има всички еднопосочни и затворени улици, правилен руутинг, и абсолютно всички сгради в целия град.

Тук съм качил работна версия:
    http://mapcenter2.cgpsmapper.com/map...hp?author=5166
    но по картата се работи постоянно. Ще предлагам актуална версия, ако влезе в OFRM. (Тази карта вече е част и от BG Routing Map). Имам и много корекции за пътната мрежа, където съм забелязал неточности.

Работя и по доста по-голям проект за топо карта, но той ще се развива постепенно. Ще включва всички подробности от руските 50 хилядни карти на Генщаб, както и от българските 1:25000, 1:5000 (каквото имам налично), както и от сателитните снимки на гугъл с висока резолюция. Естествено, работата е гигантска, и едва ли ще види някога край, но до 1 месеца ще имам район с радиус 20-30 километра около Враца. Пък ако има ентусиасти за разделяне на работата... имам идея да векторизирам релефа от топокартите, от него после може да се направи DEM модел многократно по-точен от SRTM данните. Сам мога да векторизирам един лист 1:50000 за около седмица. Но за всичките ще ми трябват години... Работя по 2-3 часа на ден в свободното време.

Търся някакви координати за връзка със Събин
    Моя ICQ номер е 232495491.
    мейл: dhv маймуна abv.bg

Поздрави!
    "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

До: Предлагам информация и помощ за подобряване на OFRM

Събин е член тук, направо може да му пишеш на лично. На мейла твоето писмо ще е едно от хиляди, та докато стигне до него, ще мине време. Проблемът е, че имат доста писма на опашка и ги обработват по ред на пристигането им ...
    Поздравления и похвала за ентусиазма ти, предполагам, че биха били ценни всички тези данни, които си натрупал до момента. Успех ти желая!

Коментар

Колегата все още не може да пуска ЛС, но съм сигурен, че Събин е прочел или ще прочете мнението му.
      И аз му пожелавам успех в начинанието .
      Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
      GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Да, проблема е че не мога да пускам лични съобщения. Затова давам моите координати за връзка.

Освен Враца, имам готови карти и на маките градове в областта: Бяла Слатина, Мездра, Козлодуй, Криводол, Роман.
        Работата по топокартата си продължава. Ценното в нея ще бъдат черните пътища нанесени по топокартите и особено проверените в гугъл (и по тракове). Тъй като OFRM е именно с такава насоченост.

п.п. и да уточня - всичко правя гратис.

Коментар

Събин в момента е на състезанието "Баха Саксония" в Германия и ще се върне другата седмица.

Коментар

Бих искал да използвам темата, тъй като и аз от близо година събирам тракове и правя карта на всички пътеки около Враца. Събрал съм страшно много пътеки, които могат да се включат към картата. Обработвам ги с GPSMapEdit. Качвам една картинка, на която може да се види моята карта (тъмносивите дебели линии - правя ги така, защото на ГПС-а се показват тънки и червени и се виждат по-лесно), насложена върху OFRM 4.70.
            Обновявам картата постоянно и включвам нови тракове.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/A...Untitled-2.gif

Коментар

Здравей dhv! Ако имаш топо карти/кадастри под 1:50 000 за района на Бойчиновци, Мърчево, Ерден, Владимирово или Монтана може да ми ги пратиш и да си разделим работата по направата на карта за този район
              Ако имаш интерес ще ти дам e-mail си

Коментар

Района на Бойчиновци и Ерден, както и около Монтана ги имам на 1:5000. Картите не са първа младост, доста неща не са актуални, но са добра основа.
                Може да ми пишеш на мейла.

Коментар

Здрасти отново dhv, нещо не можах да ти видя мейла затова ето го моят pisma@mail.bg , прати ми твоят e-mail за да се чуем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X