Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картата ли не е точна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Картата ли не е точна?

Здравейте колеги! Насочиха ме да пиша в тази тема. Явно не бях запитал на правилното място.
    От няколко дни имам Нуви 255W и все още не съм на ясно с възможностите му (виждам тук за скрити менюта и т.н.). Машинката работи прилично, бързо си намира сателитите - виждал съм навигатори на познати, които търсят по 10 - 15 мин.
    Обаче има проблем, който не знам дали е в настройките, картата или нещо друго. GPS-a ме вкарва в забранени улици, срещу движението или на места до които просто няма физическа възможност да се стигне.
    Ще съм много благодарен ако някой ме осветли по въпроса. Видях, че и преди е разисквана подобна тема, но става въпрос за по-старо Нуви и карта.
    При мен нещата стоят така:
    • карта - OFRM Geotrade TOPO v4.70 CIR
    • режим - автомобилен
    • маршрут - най-бързо
    • отбягвания - обратни завои, трафик, бързи пътища, непавирани пътища
    • детайли на картата - повече

Може на някой да му се сторят тъпи въпросите ми, но все пак това ми е първият навигатор.
    Иде реч за Русе!
    Последно редактирано от Pacific; 12-03-09, 13:08.
    GARMIN nuvi 255W

До: Картата ли не е точна?

Първоначално публикуван от ivopp Преглед на мнение
    Здравейте колеги! Насочиха ме да пиша в тази тема. Явно не бях запитал на правилното място.
    От няколко дни имам Нуви 255W и все още не съм на ясно с възможностите му (виждам тук за скрити менюта и т.н.). Машинката работи прилично, бързо си намира сателитите - виждал съм навигатори на познати, които търсят по 10 - 15 мин.
    Обаче има проблем, който не знам дали е в настройките, картата или нещо друго. GPS-a ме вкарва в забранени улици, срещу движението или на места до които просто няма физическа възможност да се стигне.
    Ще съм много благодарен ако някой ме осветли по въпроса. Видях, че и преди е разисквана подобна тема, но става въпрос за по-старо Нуви и карта.
    При мен нещата стоят така:
    • карта - OFRM Geotrade TOPO v4.70 CIR
    • режим - автомобилен
    • маршрут - най-бързо
    • отбягвания - обратни завои, трафик, бързи пътища, непавирани пътища
    • детайли на картата - повече

Може на някой да му се сторят тъпи въпросите ми, но все пак това ми е първият навигатор.
    Иде реч за Русе!
    Това е проблем на картата на някои места свързан с правилата за движение. Общините постоянно въвеждат реорганизации на движението като цял квартал например го правят с еднопосочни улици. Така е трудно, екипа разработващ картата да отразява своевременно такива промени .... и до голяма степен разчита на обратна връзка с хората ползващи картата. Специално за Русе в 4,80 ще има оправени няколко такива пропуска.
    За настройките .... когато за рутиране се ползва-най бързо е добре да бъде изключена отметката на бързи пътища от меню отбягвания.
    motobattalion

Коментар

Махни отбягванията за бързи пътища и виж как ще е.
      Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Благодаря за обяснението. Надявам се новият вариант - v4.80 да излезе по-скоро. Нямам нищо против да съдействам за подобряване на картата, но не знам как.
        GARMIN nuvi 255W

Коментар

Първоначално публикуван от SunShine Преглед на мнение
          Махни отбягванията за бързи пътища и виж как ще е.
          Махнах го това ограничение и действително някои маршрути сега ги прави коректно, но други продължава да ги бърка. Явно това е от картата. Просто не е вкарана тази особенност на пътя. Става дума за Русе. При движение по бул. Ген. Скобелев не може да се направи завой на ляво при пресечката с ул. Муткурова (както показва навигатора), защото там платната са разделени с бетон висок около 80 см и това е от много години. Това беше само един пример. Не знам дали има значение - този последния опит го правих на симулатора.
          Иначе и машинката и картата са добре. Доволна работа.
          Един въпрос: когато версията 4.80 стане факт, ще може ли да се сваля от тези, които имат 4.70 и са в две годишния срок от закупуването на картата? Моята беше вградена в уреда.
          GARMIN nuvi 255W

Коментар

Ако си се регистрирал, както е указано в упътването получаваш безплатни ъпдейти за 2 години, независимо от това колко на брой версии ще излязат в рамките на 2-те години.

Коментар

Вградената в уреда след регистрация също има 2 години срок за обновявяне.

Коментар

Е, значи остава да чакаме новата версия.
                GARMIN nuvi 255W

Коментар

Първоначално публикуван от ivopp Преглед на мнение
                  Става дума за Русе. При движение по бул. Ген. Скобелев не може да се направи завой на ляво при пресечката с ул. Муткурова (както показва навигатора), защото там платната са разделени с бетон висок около 80 см и това е от много години. Това беше само един пример.
                  Мерси за примера, поправена е тази неточност вече и в 4,80 ще бъде отстранена.
                  motobattalion

Коментар

Колеги изкъм и аз да добавя няколко некоректни точки на картата става въпрос за Пловдив.Едната е когато карате по бул.Марица посока бул.Цар Борис 3 Обединител та на това кръстовище имате задълвителен десен завой,а там ми казва че мога да завия наляво към панайра.А другата е на ул.4-ти Януари нямаме ляв завой по ул.Хан Кубрат просто има сложени кашпи на кръстовището и просто няма как да се направи въпросния завой.

Надявам се съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от nachkoo Преглед на мнение
                      Колеги изкъм и аз да добавя няколко некоректни точки на картата става въпрос за Пловдив.Едната е когато карате по бул.Марица посока бул.Цар Борис 3 Обединител та на това кръстовище имате задълвителен десен завой,а там ми казва че мога да завия наляво към панайра.А другата е на ул.4-ти Януари нямаме ляв завой по ул.Хан Кубрат просто има сложени кашпи на кръстовището и просто няма как да се направи въпросния завой.

Надявам се съм бил полезен.
                      За кой от двата ръкава на бул.Марица става въпрос ( северният или южния) и задължителен десен завой? това означава ли, че освен наляво неможе и направо да се продължи?
                      Моля ако не е проблем отговора на karta majmunka offroad-bulgaria.com или на Л.С.
                      Последно редактирано от sabin; 18-03-09, 12:54.
                      motobattalion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X