Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рекламните лога в картата

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Рекламните лога в картата

    Здравейте,

    Наскоро се сдобих с нов GPS с вградена карта на България. За мое най-голямо съжаление обаче откривам, че картата не отговаря напълно на моите очаквания. Понякога по време на навигация виждам през броени метри да се редуват логата/фирмените знаци на различни магазини и банки. Освен че информацията е излишна, тя е разсейваща и дразнеща, а за платен продукт не на място.

    Рекламите намаляват и функционалността на картата. Иконките им са двойно по-големи от стандартните и обикновено ги препокриват. В уредите на Garmin стандартния символ за магазин е чанта или количка за пазаруване. За банка това е символа "$". Логото на Техномаркет, Германос или Уникредит Булбанк в случая е неуместно и закрива всички обекти в определен радиус (в зависимост от увеличението). Ако погледна София отдалече прилича на рекламна брошура. Десетки лога едно върху друго, и никакво място за стандартните символи.

    Мисля че обикновения потребител, които е платил за този продукт трябва да има възможността да ползва изчистена версия на картата. Лично аз намирам рекламата за изключително дразнеща и неприятна. Освен това не ми дава чувството че ползвам платен продукт.

    Пускам темата за да изразим на едно място мнението си по въпроса.

  • #2
    До: Рекламните лога в картата

    Звучи логично....Все пак имам чувството,че това май можеше да се изключи някъде от GPS-a Какъв модел имате?
    Последно редактирано от asterix85; 04-12-08, 22:34.

    Коментар


    • #3
      До: Рекламните лога в картата

      Ако има такава опция, със сигурност съм я пропуснал.

      Моделът ми е Garmin Oregon

      Коментар


      • #4
        До: Рекламните лога в картата

        Напълно съм съгласен. След като излезе версия 4.60 беше само "Германос" и въпроса беше повдигнат в една друга тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...D%EE%F1&page=2

        тогава темата бе отклонена доста "йезуитски" от OFRM team
        .................сега нещата вече доста загрубяха - Булбанк, Техномаркет!!!
        TLC 90 1KZ-TE 2000г.
        "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

        Коментар


        • #5
          До: Рекламните лога в картата

          В 60CSX има една опция declutter on/off, която мисля че точно за това служеше, обаче за Oregon не знам...

          Коментар


          • #6
            До: Рекламните лога в картата

            Не няма! - поне в Nuvi.... можеш да дадеш опция с най-малко детайли, при което изчезват, НО изчезват и повечето улици, остават само главните артерий, при следващата опция (защото са 5 възможни) се появяват "рекламките", но улици пак "йок", чак при нормални детайли излизат улиците, но и всички възможни рекламки
            TLC 90 1KZ-TE 2000г.
            "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

            Коментар


            • #7
              До: Рекламните лога в картата

              Колкото повече рекламки , толкова повече кинти за изграждане на картата, така че си трайте.
              По-добре детайлна карта с реклами , отколкото бедна без реклами
              [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

              Коментар


              • #8
                До: Рекламните лога в картата

                Пазарът у нас е изключително ценово ориентиран и картовите продукти за GPS навигатори не са изключение от тази тенденция. Това, което дразни една малка част от потребителите, прави картата по-достъпна за потребителите с по-ограничен бюджет. Както неведнъж сме казвали, винаги ще има и недоволни потребители защото всички хора сме различни и всеки си има своите разбирания за нещата от живота.

                Съдържанието на картовия продукт (в това число и фирмените лога) се определя от нашата фирмена политика и не е обект на дискусии. Въпреки това, в желанието ни да удовлетворим колкото се може повече от потребителите на картата ще отправим следната оферта към регистрираните потребители, които на всяка цена желаят да не виждат фирмени лога по картата:

                Срещу доплащане от 199 лв с ДДС можете да получите специално компилирана за Вас версия на картата без фирмени лога. Ако има желаещи, свържете се с нас на е-мейл адреса на който сте регистрирали Вашата карта.

                С това считаме темата за изчерпана. Бъдещите коментари относно фирмените лога ще се разглеждат като нарушение на т.2 и т.5 от правилата за раздел ОФРМ от форума със съответните последствия.
                OFRM Team
                Отдел за Борба с Организираните Клиенти

                Коментар


                • #9
                  До: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

                  Ще се опитам отново да изтълкувам думата "дискусия" и за това поствам тук, понеже темата която пуснах беше заключена. Считам, че не може да бъде забранена допълнителна дискусия в демократично общество, където всеки има право на мнение. Без да нарушавам добрия тон искам да кажа следното.

                  Относно рекламите, аз не съм чувал за платена карта с реклами. Ако някой е чувал, моля да ме коригира.

                  Първоначално публикуван от OFRM_Team
                  Съдържанието на картовия продукт (в това число и фирмените лога) се определя от нашата фирмена политика и не е обект на дискусии.
                  Както вече изложих по-горе аз просто изразявам личното си мнение. Не виждам защо реагирате така крайно.

                  Първоначално публикуван от OFRM_Team
                  Това, което дразни една малка част от потребителите...
                  Явно във форума не е желателно да се дискутират подобни теми, съответно са и "малка част" тези които дръзват да споделят. Повечето мои приятели, които имат навигация са на друго мнение обаче.

                  Първоначално публикуван от OFRM_Team
                  Срещу доплащане от 199 лв с ДДС можете да получите специално компилирана за Вас версия на картата без фирмени лога.
                  Звучи нелогично версия без реклама да е 3 пъти по-скъпа от версия с реклама.

                  Първоначално публикуван от OFRM_Team
                  С това считаме темата за изчерпана.
                  Цензурата става все по агресивна, но това няма да промени моето или нечие друго мнение. Така, че отново не виждам смисъл в нежеланието да се дискутира темата.

                  Първоначално публикуван от OFRM_Team
                  Бъдещите коментари относно фирмените лога ще се разглеждат като нарушение на т.2 и т.5 от правилата за раздел ОФРМ от форума със съответните последствия.
                  Тук вече опираме до заплаха. Предполагам какво може да пише в точки 2 и 5, но да получа бан във форум където нямам право на мнение (о пак ли се повтарям?) няма да е особено голяма загуба за мен. Помня, че по стар комунистически тертип хората с мнение бяха "превъзпитавани" набързо - уволнявани, лишавани от членство в тази и онази организация и т.н. Да не би това да е някакво дежа-ву?

                  Коментар


                  • #10
                    До: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

                    С настоящата Ваша публикация се опитвате да провокирате дискусия по въпрос, по който вече ясно изразихме нашата позиция. Нито сме реагирали крайно, нито сме цензурирали Ваше мнение, а още по-малко сме Ви заплашили с нещо. "Навигационна карта на България (ОФРМ)" е частен раздел от форума, който е предназначен за поддръжка на клиентите на карта ОФРМ и предоставяне на информация, свързана с картата. В този раздел има ясно дефинирани правила, с които потребителите трябва да се запознаят. Актът на публикуване на мнение в този раздел е израз на съгласие с установените правила. Публикуваната от Вас тема "Рекламните лога в картата" не е в разрез с правилата на раздела и всички публикувани мнения в нея са непокътнати. По конкретния въпрос фирмената ни политика е категорична и ясно предоставихме този факт на вниманието на участниците във форума, заедно с алтернатива за потребителите, които на всяка цена желаят да не виждат фирмени лога на картата. Евентуалната последваща дискусия (тонът на която може да се предусети и от Вашата настояща публикация) би била само запълване на раздела с ненужно съдържание и поради тази причина темата бе заключена. Желанието Ви за изразяване на лично мнение е нещо чудесно, но методите с които си служите за да изразите Вашето мнение не допринасят за неговата авторитетност и тежест. Тенденциозното представяне на ситуацията, цитирането на части от нашия отговор извън общия контекст и използването на квалификации не са "добрият тон", към който претендирате да се придържате. В заключение искаме да Ви обърнем внимание, че карта ОФРМ е частна инициатива и авторите на продукта имат всички права да упражняват собствената си фирмена политика, без да са длъжни да обясняват причините за нея или нейната логика. Целият екип ОФРМ работи добросъвестно и в интерес на потребителите на картата, като влага много лично отношение в работата си по проекта. Този раздел от форума е част от проекта ОФРМ и сме изключително благодарни на всички приятели на карта ОФРМ, които допринасят за нейното развитие и подобрение. Поради това, нашият стремеж е да предложим един раздел с добра функционалност и без излишно съдържание.
                    Последно редактирано от OFRM_Team; 06-12-08, 04:56.
                    OFRM Team
                    Отдел за Борба с Организираните Клиенти

                    Коментар


                    • #11
                      До: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

                      Не мисля че провокирам дискусия, а водя дискусия в раздел озаглавен "въпроси и дискусия". Не мисля и че се опитвам да изкривя нещата по какъвто и да е начин, още по-малко да представя вашия екип в някаква неблагоприятна светлина. Цитирането на части от мнение е с цел да е ясно кой за какво говори.

                      Относто предварителното заключване на темата вие няма как да знаете какъв ще е тонът нито съдържанието на моя бъдеща публикация за да реагирате преждевременно.

                      Единственото ми желание бе да дам място за дискусия по определен въпрос. Ако вашият екип не желае да чуе желанията на клиентелата си, това си е ваше решение. Аз обаче не знаех в началото дали това е така, но след като се изяснихме смятам да приключа дотук.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

                        Къде каква информация слагаме в картата си е абсолютно и само наша работа. Вашето мнение е взето под внимание, до колкото може да бъде взето под внимание мнение на човек написал следното:

                        Тук вече опираме до заплаха. Предполагам какво може да пише в точки 2 и 5, но да получа бан във форум където нямам право на мнение (о пак ли се повтарям?) няма да е особено голяма загуба за мен. Помня, че по стар комунистически тертип хората с мнение бяха "превъзпитавани" набързо - уволнявани, лишавани от членство в тази и онази организация и т.н. Да не би това да е някакво дежа-ву?
                        Вие явно не сте си направили труда, нито желаете да прочетете правилата на раздела, повтаряте че нямате право на мнение и съответно го изказвате за пореден път, губейки ни времето и спамвайки раздела.

                        Само за протокола: Твърдението че през броени метри имало рекламни лога на фирми е абсолютно грешно! Нито са през броени метри, нито са рекламни лога. Това са фирмените знаци на съответните магазини и банки които СА ТАМ - НА ТОВА МЯСТО! GPS софтуера е този които решава кога да ги показва и кога не. На някой модели това може да се конфигурира а на други не.

                        Днес специално обърнах внимание колко "пречат" и "разсейват" и не съм съгласен и с двете твърдения! Единственото което ще направим за следващата версия е че ще оставим само логата, и ще махнем надписите, които съм съгласен че понякога пречат.

                        Цитат:
                        Мнение на OFRM_Team
                        Срещу доплащане от 199 лв с ДДС можете да получите специално компилирана за Вас версия на картата без фирмени лога.

                        Звучи нелогично версия без реклама да е 3 пъти по-скъпа от версия с реклама.
                        Съвсем логично си е, след като искате да направим версия специално за вас, а и позволете ми да знам по-добре кое колко ми струва...

                        Интересно като си купувате вестници и списания дали се оплаквате на издателите им?

                        И в заключение ще ви посъветвам, когато започвате диалог (ако наистина това ви е целта, което ме съмнява) се въздържайте от хиперболизирани изказвания и вероятно ще имате по голям успех

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X