Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търсене на адрес в MapSource?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търсене на адрес в MapSource?

Търсих цяла вечер тема по въпроса, и не открих нищо. Проблема е, че не мога да разбера как да открия адрес в MapSource. Например търся блок 364 в Младост 3, но той е написан като POI vh A bl 364 Mladost 3... Един от ъпдейтите на новата версия OFRM 4.60 e, че за всеки блок има само по един вход, за да се търси по-бързо. Да, но някъде входовете са с цифри - някъде входа е 1, някъде - 3, някъде (както в случая - А)... А някъде пък въобще няма вход, а POI започва направо с номера на блока - bl edi-koi-si, въпреки че блока има няколко входа. Ако не напиша адреса ТОЧНО както е въведен, не го намира.. А аз трябва да гадая в какъв формат е написан? И ако търся например просто бл. 364 в Младост 3 - как да го намеря, без да го напиша точно както е въведен?
    Предполагам, че проблема няма да е само при търсене в Mapsource, но не съм пробвал и в Garmin-a. Няма ли някакъв по-гъвкав начин за откриване на адрес? Аз поне не открих.

До: Търсене на адрес в MapSource?

Проблемът е в самия MapSource, който търси винаги от началото на името на обектите, вместо да търси съвпадение вътре в името. За съжаление, при подобни случаи можете да търсете по квартал в MapSource, а после самия блок ще трябва да намерите на око.
    OFRM Team
    Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

Вместо търсене по адрес, може да пробвате търсене на най-близък обект - първо намирате квартала, заставате там, след което търсите най-близък обект, като за тип задавате всички. В този режим Мапсорс търси съвпадения по цялата дължина на имената, а не само в началото.
      Ако не знаете квартала, тогава просто заставате някъде в града и пак така търсите - тогава ще намерите всички блокове и в кои квартали са.
      В общи линии аз така търся, при мен работи.

Коментар

Благодаря за отговорите. Идеята на optron наистина върши работа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X