Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със търсене по номер на блок

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със търсене по номер на блок

Здравейте,
    онзи ден си купих OFRM картата на SD носител и я поставих в моя Garmni GVN53. Картата си работи (поставих си и новия ъпдейт от вчера) но имам следния проблем - не ми намира номерата на блоковете като дам да търси в POI, например пиша 523 давам search и нищо не намира. Ако обаче не напиша нищо в полета и дам search в списъка с POI виждам "VH A BL 523 ...". Пробвах какво ли - смяна на езика на интерфейса от английски на американски , инсталирах си и всяка от трите нови версии - кирилица, латиница и мултиезиковата, изтрих всички други карти от основната памет на уреда ( даже и base map изтрих) и нищо. Търсенето проработи чак когато сложих една версия на OFRM през Map Source, но това това не ме устройва - искам да си ползвам легалната версия, която съм заплатил, затова Ви моля за съвет и помощ
    Поздрави

До: Проблем със търсене по номер на блок

При мен на Nuvi710 при написването само на 523 ми показва долните резултати. Картата е версията само на кирилица.
    Прикачени файлове

Коментар

Това 523 го написах примерно, за да не кажа точния номер на блока си, а иначе се получава с който и да е друг блок. А с търсенето по адрес няма никакви проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от лубомир Преглед на мнение
        Това 523 го написах примерно, за да не кажа точния номер на блока си, а иначе се получава с който и да е друг блок. А с търсенето по адрес няма никакви проблеми.
        Не разбрах. 523 го намирате, но някакъв дръг блок не, така ли?

Какво точно пишете в след spell name?

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Не разбрах. 523 го намирате, но някакъв дръг блок не, така ли?

Какво точно пишете в след spell name?
          Като напиша в spell name който и номер блок да е не намирам никой блок и нищо, което е в POI (заведения, магазини и т.н). Ако обаче оставя празно полето и натисна Done в списъка ми се появяват всички най-близки POI включително и входове и номера на блокове.
          Проблема не е в картата, защото си работи и търси перфектно на мобилния ми HTC .
          Май проблема е в софтуеъра на уреда който е 2.20, но за моя модел GVN53 няма update, а за предния GVN52 има и в него се казва, че има следните подобрения:

Changes made from version 2.30 to 2.40:
          • Corrected some missing address search results in Europe.
          • Corrected a route simulator error.
          • Added support for Canadian traffic.
          • Improved extended postal code search results for the UK.
          Changes made from version 2.20 to 2.30:
          • Improved composite video quality.
          • Improved Italian text translations.
          Предполагам че тук може би е проблема.

Коментар

Махни я от HTC-то, и на Гармина ще тръгне.
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Не ти разбрах идеята да я махна от HTC - това ми е мобилния телефон и за да я поставя в гармина естествено, че изваждам картата от телефона.
              Горе бях написал, че проблема не е в картата, ама май не е точно така или по-скоро проблема е съвместимостта на новата карта ( компилираната с гарминския софтуеър) и навигацията ми, защото както бях писал по-нагоре с OFRM 4.40 инсталирана през мап сорса няма проблем със търсенето. Някаква идея защо е така?

Коментар

Здравейте,
                От вчера и аз съм собственик на Гармин нуви 200, обаче ми изниква абсолютно същия проблем както на колегата. Например търся блок 14 в Студентски град чрез Spell Name и излизат блокове в други квартали, но не и този който е в студентски град, а иначе на картата си го има. Същото важи и с някой блокове в Овча Купел и Младост, предполагам има и други блокове които не излизат,просто още не съм ги открил.
                По принцип блок 14 в Студентски град на картата ми го изписва като:
                BL14 STUDENTSKI KOMPLEX, като напиша да търся STUDENTSKI KOMPLEX ми намира всички блокове в студентски град, обаче ако напиша само BL14 или BL12 не намира нито един от двата/намира други блокове които не са в студентски град/. Та някой дали е намерил решение на този проблем ?!

btw със следната машинка съм nuvi 200 ver. 3.8 и карта: OFRM Geotrade BG V4.40

Коментар

дамм в 4.40 го има този проблем защото нуви 200 дава до 40 резултата мисля че беше при търсене и при търсене по този начин тоест по 1 или 2 цифри дава всички най близки блокове които съдържат тези цифри. трябва да изпишеш цялото име както е въведен в картата за да ти се появи само този блок, докато във 4.50 пишеш БЛ 14 Студентски и ти излиза точно той.Ъпдейтни си картата и няма да имаш проблем, Бтв и аз съм с нуви 200 засега няма проблем в търсенето на блокове с едно изключение с което се сблъсках наскоро- бл105 красна поляна в картата е вкаран като бл105 западен парк!

Коментар

Първоначално публикуван от Johnny81 Преглед на мнение
                    Ъпдейтни си картата и няма да имаш проблем, Бтв и аз съм с нуви 200 засега няма проблем в търсенето на блокове с едно изключение с което се сблъсках наскоро- бл105 красна поляна в картата е вкаран като бл105 западен парк!
                    Оправено

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X