Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преди да уведомите за пропуски и грешки в Картата прочетете тази тема

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Преди да уведомите за пропуски и грешки в Картата прочетете тази тема

    Уважаеми клиенти,
    Благодарим ви че ползвате нашият продукт!

    Ако смятате че сте открили неточност в картата ще бъдем много благодарни да ни я съобщите. Важното обаче е да сте сигурни, че действително проблема е в картата

    В тази тема ще се опитаме да ви обясним някой главни грешки, които допускате и съответно не може да ползвате картата както подобава. В края на това мнение, ще обясним и как да ни посочите намерените от вас грешки.

    ВАЖНО: При уведомяване за какъвто и да е проблем, моля напишете с коя версия на картата сте.


    1. Проблеми свързани с търсене

    Когато търсите по адрес, трябва да сте сигурни че в съответното населено място има информация в картата за адресите. Ако търсенето по адрес не връща резултати, може да намерите населеното място, но трябва да търсите по Град (City). Това не е проблем с картата. Ако търсенето на Град не връща резултат, то проверете дали не сте заредили картата 2 пъти, но на различни носители. Това може да се получи при моделите с 2 памети (Nuvi, Zumo и др.) – вътрешна в устройството и външна SD карта. Също така проблем с търсенето е силно вероятно да се появи ако по паметите на устройството има повреден файл с карта, независимо каква. Ако движейки картата по екрана виждате точката на населеното място, това означава, че го има в картата.


    2. Грешен път/улица.

    Ако не виждате новопостроени и офроуд пътища, проверете дали сте си изключили оригиналната гармин карта, която понякога се показва върху нашата.

    3. Маршрутизиране

    При изчисляване на неправилен маршрут проверете:

    - да не сте избрали в Avoidances (отбягване) типовете пътища по които искате да минете. Тази функция на GPS-а е какво да отбягва. Ако там изберете някоя позиция, то маршрута ще заобикаля съответният тип път. Обикновено там трябва да е включено само U-turns (обратни завой) и евентуално Unpaved Roads (черни пътища). Лошото обаче при избирането на U-turns е че за обратни завой GPS-a брои и някой кръстовища при които завоя е остър. Това можем да го коригираме, ако ни уведомите.
    Ако маршрута упорито не иска да премине през определено място, то вероятно пътя е прекъснат, или е зададен в картата с грешна(обратна) посока. Моля, уведомете ни за подобни места.


    4. Уведомяване за грешки в картата

    Моля, когато ни уведомявате за грешки ако разполагате с MapSource отбележете точка или начертайте маршрута за който става въпрос. Може и трак да приложите, ако имате такъв. Възможно е и използването на безплатни системи в Интернет с карти на България. В http://bgmaps.com/ има функция „временен линк”. Линк-а е валиден 1 седмица.

    5. Изпращане на корекции на пътища.

    Тази е най-проблемната точка. Тъй като има вече много случаи, където едни и същи пътища ги оправяме по няколко пъти, се налага да въведем малко повече изисквания спрямо стандартните до сега, въпреки че с тази процедура рискуваме да откажем много хора от желанието им да изпратят някоя друга корекция.

    При записването на трака, трябва да спазват няколко неща:

    - Да си изключите функцията "Lock On Road".

    - Да сложите ГПС-а на предното стъкло с хубава видимост на небето, и да сте сигурни че грешката в момента не надвишава 5 метра (на екрана със сателитите го пише)

    - Желателно е да минете по пътя повече от веднъж.

    - Да си настроите интервала на трака на "Most Often" ако сте с горски GPS.

    - Да карате бавно когато пътя е с много остри завой. Колкото по-бързо се движите, толкова по-голяма е грешката при записване на трака. При остри завой по проходите, по обратните завой скорост над 5-10км ще даде голяма грешка.

    - При многолентови пътища да се движите по средата.

    6. Изпращане на нови пътища.

    Желателно е да се спазва всичко от горната точка, но и един трак върши работа – като за начало


    Поправките се изпращат на и-меил info мaймункa karta тoчкa bg

    Благодаря за разбирането и желанието да помогнете да направим нашата карта още по добра!!!
    Последно редактирано от sabin; 03-11-16, 08:03.

  • #2
    До: Преди да уведомите за пропуски и грешки в Картата прочетете тази тема

    Вече има и нова идея за изпращане на тракове, моля прочетете и тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23163

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X