Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Милстане, влез в скайпа и ме намери. Имаш данните да обсъдим нещата! за мен картата е сбъркана още при компилацията....

Коментар

Сградите са заложени като 3D обекти, кой GPS как си ги полазва е друг въпрос. Според мен уредите които не поддържат 3D сгради трябва да ги показват като нормални полигони. За тази версия сме пуснали и TOPO LT, която е без 3Д-та и без растително покритие, но не е гаранция дали ще продължим да я правим тази версия занапред. Може да се иска от съпорт-а.

gtsvg, щом ти казваш сигурно е така

Коментар

Не , не ги разпознава като нормални полигони и това е грешка при компилацията. Трябва да се оправи и за напред е нужно да се правят картите за типове 2хх, 1ххх, 3ххх и т.н., както е при нормалните хора - Украйна с 3 карти, Белорусия, Чехия, Словакия, Полша /става въпрос за националните карти/, Молдова /с най-добрата карта в Европа!!!/Естествено , че сградите за серията 1ххх са 2Д...
        Щом уредът поддържа някаква информация, която имате , то трябва да поддържате и картите за него, така както ги и продавате тези уреди срещу финикийски знаци!!! Другото е - "купувайте си най-новите уреди и не претендирайте!...", което не е подход при нормалните хора

Сигурно е така!...
        Последно редактирано от gtsvg; 11-12-10, 18:41.

Коментар

Бъдете добри и не се карайте.

Проблемът, ако може да се класифицира като проблем, според мен не зависи от картата, а от фърмуера на 13хх серията. Същото оплакване може да се прочете и в други международни форуми от други хора. Ако не се лъжа с топо версията на картата се виждат полигоните на сградите, докато със сити не. Същото може да се забележи и с Adria Route - топо версия и нормална. Та накратко вината идва от гармин. Предполагам тази функционалност, (коригиране на този проблем), трябва да се очаква в бъдещите фърмуери.
          Последно редактирано от asterix85; 11-12-10, 21:16.

Коментар

Asterix85 много добре го обясни. Гармин не за 1-ви път пускат уред, който в последствие го доразвиват с много нови функции. Вечно сърдитите ще кажат "ами защо трябва да чакаме за тези функции а не са ги направили още в началото, толкова пари платих!!!", но ще има и такива, които ще се радват на поддръжката, подобрената функционалност и на това, че има хора които работят да подобряват нещата и след като са им взели парите

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
              Ако не се лъжа с топо версията на картата се виждат полигоните на сградите, докато със сити не.
              Не се виждат.
              П.П. Въпросът беше чисто технически!
              Последно редактирано от milstan; 12-12-10, 11:45.

Коментар

А трафик информацията на кои модели работи ?

Коментар

Малко информация за корекции в гр. Русе и района:

Ремонтът на ул. Николаевска приключи и вече има връзка с бул. Скобелев. Основният трафик вече минава от там.

Преди моста над р. Янтра в посока Русе-София вече има отвратително кръгово кръстовище, на което за 10-дни успяха да се пребият сума ти народ. Не е лошо да се сложат някакви предупреждения за там - профилът на пътя е много лош: спускане с голям наклон и след един завой без видимост следва кръговото преди моста.

Коментар

Първоначално публикуван от vorbara
                    Въпросните 3Д сгради на моето Нуви 765Т само пречат. С тях машинката сече и движението е на подскоци. В резултат на въпросните подскоци, при преминато де факто от мен кръстовище, Нувито ми дава, че съм все още преди него. След което подкача, (насича) и ме прехвърля от другата страна. Адски дразнещо. Искам си 2Д сградите.
                    На какъв детал е настроено Нювито?

Ако се обърнете към поддръжката може да ви дадем Lite версия без 3Д-тата и зеленините.

Коментар

При Нуви 205, след като съм взел завоя Сити-картата по-бавно се "изправя" и виждам количката и отстрани. При 5,30 това го нямаше, изправяше се на момента. Детайлите са на нормално, но и на по-малко също лагва.
                      Все още не мога да преценя добро или лошо е това. Но пък се виждат очертанията на някакви сгради.

Коментар

За лица "Августа Траяна" в Стара Загора позволява(намира) номерата до 32!
                        От там нагоре( до около 160)- няма никой!

Коментар

Гармин май са на път да загърбят една от силните си страни. Именно якия хардуер (чувствителни приемници) и подробните и изчистени карти... Именно нещата, които харесвам. Във влака из планините преди София само аз имах обхват (Nuvi 660). Преди това един ми се хвали колко хубаво 3D излизал Софийски Университет с IGo. В ръцете ми един китайски приемник от конкурентна марка изгуби обхват още на Цариградско шосе. Ама колко красиво изглеждаха сградите на екранчето...
                          С други думи - не бих наброил 3 цифрена сума за нов хардуер, само за едните 3Д сгради. А Lite версията май е доста орязана.
                          Последно редактирано от Rabin; 15-12-10, 13:41.

Коментар

Аз съм с 3790 и с новата карта е Страхотно преживяване!!! Сградите са 3D! Приемника е много чуствителен и Бърз, Преизчисляването - Мигновенно!!!
                            Единственото което ме дразни (но то май няма връзка с картата) е Пълната неработоспособност на "My Trends" - който по идея трябва да Учи устроиството за мойте предпочитания при рутиране - Но или аз нещо не правя като хората или просто НЕ РАБОТИ - 100 пъти минавам все по един и същ маршрут (единствените асфалтирани улици в квартала), а то не се научи и винаги преизчислява 5-6 пъти - Трафика ЩЕ Е ВЪРХА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Аз съм с 3790 ...
                              По - добре богат и красив, отколкото беден и грозен! Казвам го с най-добри чувства, и има връзка с предния ми пост.

Коментар

До Събин.
                                Днес си идвам от Добрич и да кажа, че улица отец Паисий , в тази част която излиза на бул. Добруджа, вече е еднопосочна. Някакво пълно слабоумие са направили там. Главна улица и път с предимство го нахакват в един жилищен квартал в който на всяко кръстовище трябва да спираш защото си без предимство вече. ГПС-а постоянно иска да те върне на посочената улица. Явно му е зададена като двупосочна.Проблема е че ако не познаваш Добрич директно отиваш в циганската махала и там улиците свършват. Кеф.
                                GW Steed5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X