Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари карти на Варна

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Стари карти на Варна

    Здравейте, регистрирам се днес за да попитам нещо конкретно, но иначе чета форума от 2-3 години. Много полезни неща съм намерил за Etrex Legend-а, който ползвам понякога.

    Тъй... имам един любителски сайт за Варна, в който основната част е история. От известно време съм намислил да направя някаква анимация (още не ми е съвсем избистрена идеята) за развитието на града и района от едно време до сега, с кратки историйки и картинки за периода - как се е изменяла бреговата линия преди хилядолетия, първите селища в района, крепости и т.н.

    Семпла загадка за идеята е тази малка анимация: http://varna.info.bg/varna_anim_large.gif

    Във връзка с това издирвам всякакви карти на Варна от всяко време. Вече имам някои събрани от книги и билиотеки, а тук във форума видях, че се споменава карта от 1933 година (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=85376).

    Въпросът ми е има ли вариант и какви са условията да се сдобия с някакво изображение на тази карта за района на Варна? Или на всяка друга стара карта, ако някой може да предложи.

    Борислав

  • #2
    До: Стари карти на Варна

    Хех, безнадежден случай ли съм?

    Коментар


    • #3
      До: Стари карти на Варна

      Браво за страхотния сайт който сте направили. Отдавна съм го разглеждал и има много интересна информация за историята на града.
      За жалост наистина много е трудно да се намерят такива документи особено карти, освен ако някой няма от някъде останало нещо като наследство. Вече не знам дали военните нямат такива архиви но сигурно имат за техни си цели.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X