До: SAS.Планета - въпроси и проблеми
Четенето на кеша на Google Earth е съвсем експериментално за момента, и на практика не работи.
Mapbuilder се справя отлично с тази задача, аз ползвам него. Само че от известно време сайта на програмата изчезна. Качил съм последна версия (1.9) на спелеото, защото трудно се намира из нета.
Четенето на кеша на Google Earth е съвсем експериментално за момента, и на практика не работи.
Mapbuilder се справя отлично с тази задача, аз ползвам него. Само че от известно време сайта на програмата изчезна. Качил съм последна версия (1.9) на спелеото, защото трудно се намира из нета.

Между другото относно преноса на кеша във форума на Саспланета са измислили нов вариант за архивиране който да не е в rar или zip файл, а да е с tgz формат който се явява компресиран tar като нивото на компресия не е голямо около 10-15%, предимството е че се архивира и дезархивира много бързо и може да съдържа хиляди файлове без проблеми и информацията може да е в терабайти в архива. Пробвах не него формат и чист tar при него също много бързо става опаковането и разопаковането на архива така че може и спокойно да се ползва той, поддържа се от 7zip. Мисля че и други подобни отворени архиватори го поддържат. А и наистина ще е полезен, в Мапедит много по-добре се работи с кеша като основа за Гугъл Мапс отколкото с готови калибрирани изображения тъй като при работа на по-слаб компютър с по-малко РАМ това се явява проблем.
?
. Изтрих папките с калибрираните снимки, но пак не позволява да качвам. Затова съм направил ftp на моя компютър и съм сложил файловете и в него:
Коментар