Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военни карти в нета - срока беше до юни...?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

    Ъпдейт след три години. Системата работи, след регистрацията и заявяването на услуги на другия ден ми се обадиха по телефона да уточним какво точно искам и как да го получа. Човекът, с който разговарях беше от службата в Троян и беше изключително любезен и подробен в обясненията, въобще разговорите ни бяха много приятни и ползотворни. Понеже бях объркал нещо при заявката той го поправи, потвърдих окончателната заявка, направих банков превод и след ден-два нещата ми бяха сложени за изтегляне. Бях си поръчал старите топокарти от 1933-34 (по-точно работните планшети, от които после са направени картите) на моя град, както и самолетни снимки от 1942 и 1958 г. (има и други по-късни години). Единствено неприятното беше цената, но пък получената от картите и снимките информация си заслужаваше. Също така недостатък е, че не знаеш какво точно поръчваш - като изображение и обхват - например кои/колко карти и снимки покриват града, как изглеждат и др.п., които човек би искал да знае, преди да поръча.

    Коментар


    • #47
      От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

      Ще споделиш ли цената, че и аз се интересувам от същото.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

      Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

      Коментар


      • #48
        От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

        Здрасти,

        би ли споделил конкретно как заявяваш продукт стара карта от 1933-а?

        Коментар


        • #49
          От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

          За цените - http://mgs.armf.bg/Tarifa/37.html но има и 10 лв обща такса за услугата, независимо от цените на копираните материали. Ако в следствие на кореспонденцията и уточненията не се поръча нищо - тази такса отпада.

          За заявяването на карти и снимки, наречени услуги - https://gis.armf.bg/Services Преди всичко трябва да се направи регистрация с истински данни и телефон, на който се свързват с вас. От менюто в ляво се избира желаното нещо и се натиска "Заяви". За "Вход" става и с име и парола, без електронен подпис. После е малко неясно и е трудно за обяснение, излиза карта, по която се маркира желаната площ, попълват се разни полета, най-важното е, че има поле "Допълнително описание", където може да се опише желанието и да се прикачи файл/снимка. Дори и да има неяснота или грешка в заявката като се чуете с хората ще се уточни и те ще върнат за корекция и одобряване. После в системата качват какво е поръчано и колко ще струва, плащате, сканирате и прикачвате платежното, след ден, като видят парите в тясната сметка качват за изтегляне файловете. Всичко става за 3-4-5 дни.

          "Топографски планшет" е оригинала, на който са чертали топографите на място, и от който после са направени картите. Аз си бях поръчал точно планшети. Черно-бели са, 1:25000, обхващат малка площ, като формат са около А3 (с големи полета отстрани), но са много информативни, особено откъм стари имена на местности, разбира се и релеф. Пише кой и кога ги е правил на полето, моите са от 1933-34. За един средно голям град и околността му ще трябват примерно пет-десет планшета. Мисля, че картите ("архивни (стари) карти") обхващат по-голяма площ и биха дошли по-евтино. Аерофотоснимките също обхващат неголямаплощ и за един град ще трябват няколко. При тях неприятното е, че качеството на изображението е различно, ориентацията различна, времето различно и малко трудно се наслагват и уеднаквяват, ако трябва. Но се виждат нещата реално и много им се кефя.

          Карти могат да се купят и от Геокардфонд https://kais.cadastre.bg мисля, че цените са същите. От там си бях взел стари цветни топокарти, на които пише, че са съставени през 1950-те по топографска снимка от 1933-34. Предполагам, че разликата с тези от 1930-те е разграфката и актуализацията към 1950-те. Също и по-бедни на наименования, в сравнение с паншетите.

          Коментар


          • #50
            От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

            Никъде не видях планшети? Вероятно са тези 1:25000. Благодара все пак.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

            Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

            Коментар


            • #51
              От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

              Въпрос на време е да тръгнат по торентите. Ако ги има в офлайн вариант. Ако пък не - не стават за офроуд.

              Коментар


              • #52
                От: Военни карти в нета - срока беше до юни...?

                Надявам се скриншотът да даде яснота. Първите два реда са планшетите, не знам каква е разликата с и без землищни граници. Аз взех със. Предполагам, че самите готови карти са на третия ред. Отдолу в ляво е как изглежда планшетът от 1933 г. на 100% на екран (клик да се отвори голяма). В дясно е на 100% същата област на карта "съставена през 1952 г. по топографска снимка в м. 1:25000 от 1933 г. - реамбулирана през 1951 г." Цветната е купена от Геокартфонд, там ги категоризират като "Баланс на земята".



                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X