От: Карта на Гърция за Garmin - Auto drive Hellas
Да, този проблем съществува, това го бях забравил. Конкретно при мен направената с Gmaptool инсталация за Мапсорс не се визуализира ВЪОБЩЕ при мащаб над 100 км. Ако е в режим Map отделните съставни части на картата се виждат. но понякога те са взаимно застъпващи се правоъгълници и кашата е голяма. И още нещо - в режим на маркиране на отделните съставни части често Мапсорса се разпада. Да, наистина това са досадни неща. Аз си мислех, че са от версията на Мапсорса, която при мен е 6.16.3 пачната., но след последните информации, които получих съм склонен да мисля, че са от упражнението с оригиналното img. Въпреки несгодите, според моя опит сглобките, получени по този начин рутират коректно и както писах в предния пост, мен лично това ме устройва тъй като аз винаги си набелязвам предварително местата, които ще посетя, както и тези, които евентуално ще посетя ако остане време и поставям на тези места Waypoints, които вкарвам във Favorites за съответното пътешествие. По този начин после търся само във фаворитите и никакви адреси и прочее не ми трябват. Този метод има още две предимства :
- проверявам дали наистина желаните места са там, където картата указва (последното не винаги е така) и ако не е така ги поставям на реалното местоположение.
- Waypoints поставям на най-близия път, защото понякога те са в нищото и могат да шашнат уреда. Пример : много от планинските манастири са на места, където няма път и за да не шашкам рутирането в уреда задавам най-близката точка, която е на път и като стихна до нея преценям докъде да карам след това.
Първоначално публикуван от kles
Преглед на мнение
- проверявам дали наистина желаните места са там, където картата указва (последното не винаги е така) и ако не е така ги поставям на реалното местоположение.
- Waypoints поставям на най-близия път, защото понякога те са в нищото и могат да шашнат уреда. Пример : много от планинските манастири са на места, където няма път и за да не шашкам рутирането в уреда задавам най-близката точка, която е на път и като стихна до нея преценям докъде да карам след това.
Коментар