ИЛи аз съм некадърен или нещо липсва... не мога да я отключа (unlock) тази карта и тва си е.
Иска ми "product key" от обложката на диска... къде бъркам?
Добре бе, ще откАча...
Свалих Navcity-2012.04_Trk_indirdivx1967 от FTP-то.
Инсталирах си го в мапсорс-а, отключих го с Garmin unlocker - работи си чудесно - търси, рутира... всичко е ОК.
Ноооо, когато я качих в колорадото, то писнА, че картата е заключена.
Реших, че не е проблем - познаваме се с г-н Джетмаус, генерирам хапче, правя си unl файл, всичко по инструция, ама ЙОК....
И така цяла нощ вчера...
Щях да се побъркам. В четвъртък пътувам за там...
Но все пак ме човърка защо не става през мапсорс-а.
Някакъв нов начин ли има за лекуване, или аз съм поропуснал нещо...
Явно уменията ми са прашасали, отдавна не ми се беше налагало да правя таква неща и съм изостанал от новостите в бранша
А и след като качих имидж файла с цялата Турция гпс-а почна да се влачи като пребит, предполагам му е тежък файла.
Дайте идея как да изрежа само Истанбул...
Или какво да му сторя в мапсорс, за да мога да си качвам исканите парчета.
Е това съм го направил.
Отключена е с unlocker-а и си работи прекрасно на компютъра.
Ама не можеше да се качи в ГПС-а.
Писка, че е заключена картата.
Оправих се де, с помощта на колегата ISG, за което съм му изключително благодарен.
Колега аз ти казвам за ТОЗИ Fast IMG Unlocker , с него няма как да не отключиш турската карта за навигацията ти. С него се отключва без да са ти необходими unl файлове за картата.
Благодарим на колегите. Първи впечатления :
В линка на ISG има отключен img, както и MapSource версия. Пълен комплект.
Важно : FID = 4604, а не както в последните няколко версии 848. Все пак не е новост : 2010.06 и 2010.09 също бяха с 4604.
В MapSource се състои пак от 40 части с общ обем 195.8 МБ срещу 181.5 в предната версия 2012.04.
След бърз преглед с MapSource видях, че второстепенните улици и пътища са по-тесни и с по-тънки линии, което я прави малко по-прегледна. Въобще като визуализация ми се струва по-добре.
Забелязах, че има допълнени улици, както и повече POI. Това обяснява и по-големия обем на картата (с около 8 %).
Както и в последната версия, териториите на населените места не са означени със сив цвят.
Още не знам как е в уреда.
Въобще полезна новост. Още веднъж благодарим.
Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.
Коментар