Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карта на nuvi 255

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карта на nuvi 255

Здравейте имам nuvi 255 с фабрична карта на Европа 2010.10 след като го регистрирах в сайта на гармин имам възможност да обновя картата с оригинална 2011.10 от гармин проблема е следния на самото нуви няма достатъчно място за качване на новата карта като други карти няма, в такъв случай как се процедира за да може да се обнови картата

п.п да добавя на нувито има 1.70 ГБ а новата карта е кам 1.80 ГБ има ли начин как да направя да я прехвърля на микро сд примерно
    Последно редактирано от veskox; 22-06-10, 17:24.

От: Проблем с карта на nuvi 255

Купи си една sd карта 4GB махни 2010.10 от паметта на Нувито и си изтегли една 2011.10. Не виждам как ще я събереш на паметта на Нувито????А пуска ли те да я обновиш????

Коментар

Слагаш си карта (най-добре 4 GB), форматираш я по FAT32, правиш папка с име Garmin и слагаш картата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с име gmapsupp.img
      Последно редактирано от Pacific; 24-06-10, 22:06.
      GARMIN nuvi 2350 LT
      GARMIN nuvi 250W - broken display

Коментар

Имате предвид да сложа микро СД карта да прехвърля картата (gmapprom.img - така се казва файла в навигацията) която се намира в паметта на навигацията, да я копирам на СД картата и да я преименувам на gmapsupp.img, някакви други файлове дали ще са необходими да се прехвърлят питам защото има още един файл който е със същото име като името на картата gmapprom.sum дали и него ще трябва да се преместя на картата. И след тази интервенция дали ще мога да ползвам безплатния ъпдейт от сайта на гармин да се обнови картата до 2011.10 на европа.

Коментар

Няма да стане така. Картата ще се заключи. Тя е само за апаратчето. Ето линк за готова отключена. http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=652&t=125917
          Най-лесно е да не се чете, но трябва. Тук има знаещи хора и толкова много са писали по въпроса. Предполагам за това не се включват.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Това което го предлагаш е най-лесното да си сваля карта и да я отключа и да я забия на една СД карта, но въпросът е следния след като човек си закупи навигация и я регистрира в сайта на Гармин и получи възможност в срок от 60 дни да си свали последната карта на Европа напълно легално защо трябва да прибягвам до тези интервенции, няма ли легален начин да накараш упдейтера да инсталира картата не на устроиството ами на СД карта с повече свободно място от устройството.

Пробвах да преместя картата от навигацията на СД картата също и и всички файлове който са със същото име на картата, прейменувах ги на gmapsupp всичките като им запазих техните разширения... и ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!

Коментар

Много просто. Модела на апарата е стар. Имам го същото, не се обиждай. Предполага се, че щом дават безплатно обновление, то този апарат вече е излязал от продажба, а новите са с по-голям капацитет. Дано си копирал оригиналната карта за да си я върнеш. Другия начин е да се свържеш с Гармин и да обясниш проблема. Аз също разсъждавам като теб. Предпочитам легалните продукти. Оригиналната карта е отключена само и единствено за твоя GPS. Ако се снабдиш по някакъв легален начин с карта на SD, то тя ще бъде отключена само за тази SD карта, но ще може да се ползва във всеки Гармин приемник. Обясних ти го за една минута. На мен ми трябваше една седмица да схвана принципа.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

И още нещо. Не се копира директно пътната карта на SD. Първо създаваш една и единствена папка Garmin на SD картата памет и я пускаш вътре. Това е за твоя модел. При новите е различно.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  Много просто. Модела на апарата е стар. Имам го същото, не се обиждай. Предполага се, че щом дават безплатно обновление, то този апарат вече е излязал от продажба, а новите са с по-голям капацитет. Дано си копирал оригиналната карта за да си я върнеш. Другия начин е да се свържеш с Гармин и да обясниш проблема. Аз също разсъждавам като теб. Предпочитам легалните продукти. Оригиналната карта е отключена само и единствено за твоя GPS. Ако се снабдиш по някакъв легален начин с карта на SD, то тя ще бъде отключена само за тази SD карта, но ще може да се ползва във всеки Гармин приемник. Обясних ти го за една минута. На мен ми трябваше една седмица да схвана принципа.
                  firema160 модела не е излязъл от продажба 1-во закупен е от Англия преди 1 седмица 2-ро в сайтът на garmin.com има модел нуви 255 с цена към днешна дата 25.06.2010 от (£ 119.99) и трето не се обиждам всеки се простира според чергата си . От цялата паратдия исказвам негативното си мнение към една голяма компания световно известна защото никаде в нета не успях да намеря решение на този проблем (не казвам че няма) в моя случай проблема се реши със изтриване на лицензната карта от нувито и слагане на .... в една СД карта.

Поздрави и успешен ден колеги

Коментар

На твое място щях да благодаря за съвета. Както виждаш бях единствения.

Коментар

как да кача повече от 2- карти на гармин нуви 255W в основната памет а не в карта с памет
                      имам нови карти на гърция и турция но постоянно трябва да ги копирам от картата в паметта на гпс-а защото са с еднакви обозначения [ gmaprom1.img] как мога да ги ползвам и двете пробвах с най различни имена но не тръгва

Коментар

Чети:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...EA%E0%F0%F2%E8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X