Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ndrive на naviteq и ОФРМ 4.90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ndrive на naviteq и ОФРМ 4.90

някой има ли идея това http://www.naviteq.net/bg/detailed/29.html как е в сравнение с OFRM 4.90? имам предвид картата, дали е по-подробна, по-добра... или не?

До: ndrive на naviteq и ОФРМ 4.90

Това, което разбрах засега е, че тази българска фирма разработва собствена карта на България.
    Фирмата серизно се занимава с геодезия и картографиране.
    Предлагат я за Софтуера и устроисттвата на nDrive.
    Картата им е близка по подробност с тази на Телеатлас. Обещанията са за бързо разрастване на подробните градски карти. Обещават неограничен във времето безплатен ъпдейт на тяхната карта.
    Не съм разглеждал още картата им, но се надявам до дни да направя това.
    Иначе със nDrive се предлага картата на Телеатлас за България.
    www.panoramio.com/user/752959

Коментар

Вчера я разцъках на Пловдивския панаир. За версия на картата пишеше 2.13 , същата като на Telatlas. За местата които познавам не видях никаква разлика. Само май е смененo логото на картата с Naviteq. Обаче за дата на картата пишеше 2009.09. Не можаха (или не искаха) да ми кажат колко е голям файла с картата.
      Последно редактирано от milstan; 01-10-09, 14:46.

Коментар

Пробвах тази програмка.
        Държи се доста добре на PNA Nokia330 и на HTC Touch HD.
        Последната 9.1.24 версия има нови неща.
        Картите покриват голяма част от света. Ползват основно карти на Телеатлас. Има 3D обекти.
        Като новост ми се видя 3D Photo maps. На различни градове в Европа има сателитни изображения, които са обработени така че визията изглежда тримерна. Естествено няма тази "екстра" за България все още.
        Засега не съм виждал какво съдържа българската картата на Naviteq.
        Ползвах последната версия на телеатласката карта(BGR v.2.14 -2009.06 от 2009/07/07), която е с размер 11.8Мб(ако това има някакво значение).
        Цялата информация(карта, POI, 3D обекти) е в един файл с разширение .map.
        Това което са ти показали, като карта на панаира подозрително прилича по версия на телеатласката карта BGR v.2.13
        Самата програма е много опростена за работа. Например не може да записва тракове. Липсват и много от функциите на други подобни, но може би това е целта на създателите и.
        Ще я ползвам известно време и отново ще споделя впечатления.
        Последно редактирано от nenko70; 01-10-09, 16:46.

Коментар

Може да погледнеш и тук:
          http://forum.pocketbulgaria.com/view...p?f=48&t=27537

П.П. От фирмата казаха , че очакват всеки момент да излезе БГ с 56 града (сегашната е с 28 ) и явно не е тази новата 2.14 Teleatlas. Като се появи я взимам.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
            Може да погледнеш и тук:
            http://forum.pocketbulgaria.com/view...p?f=48&t=27537

П.П. От фирмата казаха , че очакват всеки момент да излезе БГ с 56 града (сегашната е с 28 ) и явно не е тази новата 2.14 Teleatlas. Като се появи я взимам.
            Погледнал съм и то не само тук.

Коментар

След кратка, но успешна борба успях да импортна SpeedCam базата данни в тази в навигация. Ако някой се интерисува мога да му обясня как или направо да му дам готовия файл.
              Това което ме изненадва в тази програма е, че върви много леко на всякакви девайси.
              А и с обещанието на Naviteq да пуснат доста подробна пътна карта на България, тази навигация изглежда доста обещаващо.

Коментар

Също така едно от хубавите неща е че върви на всички платформи:
                OC: WM5, WM6, PPC2003, PNA, Symbian, само незнам дали за IPhone разработват версия.
                ще видиме какво ще излезе в крайна сметка -обнабеждаващо е.

Коментар

Има версия и за iPhone.
                  Посничко е софтуерчето, но си има всички основни функциики.
                  Факт е, че наистина работи много бързо и на устройства с бавни процесори.
                  Чудно ми е Naviteq, каква карта на България ще извадят. Засега не съм я виждал тяхната. Ползвам тази на Teleatlas.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X