Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да извадя данните за POI от гарминска карта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да извадя данните за POI от гарминска карта?

Здравейте,

някой може ли да ми препоръча програма, с която да мога да измъкна (extract) данните за всички вградени POI в дадена карта за Mapsource / Garmin в някакъв читаем формат, примерно GPX, XML, CSV, каквото и да е.

Примерно - бензиностанции, ресторанти, водопади, т.н.

Благодаря!

До: Как да извадя данните за POI от гарминска карта?

Първоначално публикуван от nspirov Преглед на мнение
    Здравейте,

някой може ли да ми препоръча програма, с която да мога да измъкна (extract) данните за всички вградени POI в дадена карта за Mapsource / Garmin в някакъв читаем формат, примерно GPX, XML, CSV, каквото и да е.

Примерно - бензиностанции, ресторанти, водопади, т.н.

Благодаря!
    Здравейте,

Мога ли да попитам каква е идеята на въпроса и за коя карта става въпрос? По принцип ако се отнася за някой български продукт, препоръчам първо да се обърнете към разработчика на дадената карта.

Поздрави,

Коментар

Става въпрос за домашен проект, който правим със сина ми. Проектът е уебсайт. В бъдеще разбира се ще дам подробности, ако представлява интерес на хората тук, а той (мисля) ще представлява интерес.

Междувременно, разбира се, че няма да нарушим ничии права и много ясно, че е по-лесно да си поискам POI-тата от авторите на картата, отколкото да я "хаквам", заради което вече потърсих контакт с екипа на OFRM, а с К2 се познаваме от планинарските форуми. Още повече, че на мен ми трябват малко точки, а не всяко магазинче.

Между другото моралът в случая е излишен, защото ако някой се е заел да краде данни от картите с някаква комерсиална цел, мисля че ви е ясно, че ще го направи така или иначе. Въпросът ми е очевидно аматьорски.

А между другото ако някой ако иска да отговори и на въпроса ми, ще му бъда призателен. Аз, разбира се, междувременно си разцъквам разни демо софтуери, но все пак тук има експерти по въпроса.

Коментар

Става въпрос за домашен проект, който правим със сина ми. Проектът е уебсайт. В бъдеще разбира се ще дам подробности, ако представлява интерес на хората тук, а той (мисля) ще представлява интерес.

Междувременно, разбира се, че няма да нарушим ничии права и много ясно, че е по-лесно да си поискам POI-тата от авторите на картата, отколкото да я "хаквам", заради което вече потърсих контакт с екипа на OFRM, а с К2 се познаваме от планинарските форуми. Още повече, че на мен ми трябват малко точки, а не всяко магазинче.

Между другото моралът в случая е излишен, защото ако някой се е заел да краде данни от картите с някаква комерсиална цел, мисля че ви е ясно, че ще го направи така или иначе. Въпросът ми е очевидно аматьорски.

А между другото ако някой ако иска да отговори и на въпроса ми, ще му бъда призателен. Аз, разбира се, междувременно си разцъквам разни демо софтуери, но все пак тук има експерти по въпроса.
        Здравейте,

Не съм искал да интерпретирате коментарът ми по този начин. Много се извинявам за недоразумението. Горният коментар бих желал да се приеме като един вид съвет (отправен не само към вас), а не като опит за заяждане

Поздрави,
        Последно редактирано от asterix85; 09-07-09, 15:49.

Коментар

Не, защо, това дето ти си го написал, други са си го помислили, така че винаги е добре да се каже.

Проблем няма никакъв, само дето още не съм намерил отговор за ваденето на данните...

Коментар

Да интересен въпрос за експорт на данните обратното лесно става да се вкарат но намерих решение на въпроса де, но идеята е наистина добра за експорта на точки но това само се приема в случай че се ползва от собствена разработка или със съгласието на автора. Например сега като се сетя аз съм си правил една карта на която съм слагал доста точки от различни източници като данни и ако трябва да ги търся данните поотделно дето съм ги ползвал ще е трудно така че ако ми потрябват само точките да речем за направата на waypoints и ако искам да си ги ползвам със друг софтуер който не поддържа къстъм карти това е един от начините. Иначе за експорт в CSV данните може да се ползва програмата Global Mapper в която се зарежда mp файл който имаме само с точки от Мапедит и после директно експортираме с програмата точките в CSV или GPX формат.

Колега можеш ли да загатнеш какъв тип ще е сайта че ми стана интересно.
            П.С.
            Ако някой смята че този коментар някърнява нечии интереси нека модераторите да го изтрият ако сметнат за необходимо.
            Последно редактирано от icpart; 09-07-09, 21:13.

Коментар

Само да попитам, навсякъде из форума като пишете "MapEdit", програмата GPSMapEdit (на Geopainting) ли имате предвид?

Коментар

Абсолютно същата имаме впредвид просто за по съкратено така

Коментар

Да отговоря на въпроса си, операцията става точно както icpart каза, за което благодаря!

1. Отвяряш картата с GPSMapedit и я записваш в "Polish Map .mp" формат
                  2. Отваряш този .mp файл с Global Mapper и там има CSV export, както и много други формати.

За съжаление, не виждам начин да се направи това със заключена карта - GPSMapedit не иска да я отвори. (Напомням, че събирам точки от разни карти за света, които съм събрал оттук-оттам).

Също така не можах да отворя картите на [законния ми] City Navigator Europe NT 2010 - програмата казва, че "NT" карти не отваря. Някой ако може да помогне по въпроса? Възможно ли е това ограничение да идва от факта, че не ми е купен GPSMapedit, или просто е нарочно ограничено?

Коментар

Да отговоря на въпроса си, операцията става точно както icpart каза, за което благодаря!

1. Отвяряш картата с GPSMapedit и я записваш в "Polish Map .mp" формат
                    2. Отваряш този .mp файл с Global Mapper и там има CSV export, както и много други формати.

За съжаление, не виждам начин да се направи това със заключена карта - GPSMapedit не иска да я отвори. (Напомням, че събирам точки от разни карти за света, които съм събрал оттук-оттам).

Също така не можах да отворя картите на [законния ми] City Navigator Europe NT 2010 - програмата казва, че "NT" карти не отваря. Някой ако може да помогне по въпроса? Възможно ли е това ограничение да идва от факта, че не ми е купен GPSMapedit, или просто е нарочно ограничено?
                    Здравейте,

MapEdit (няма значение лицензиран или не лицензиран) за момента не може да отваря NT карти! Макар аз лично да не съм провал, знам че евентуално може би тази полска програма би могла да го прави. Все пак си мисля, че е по-възможно да изкарате POI точките от City Navigator Europe non NT, отколкото от NT версията Също полезна информация може да намерите и на - http://sourceforge.net/projects/garmin-img/files/

Поздрави,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X