Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся карта на Рударци/Мърчаево

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся карта на Рударци/Мърчаево

Здравейте колеги,

Започнал съм да правя карта на Рударци/Мърчаево, която накрая разбира се с удоволствие ще споделя с OFRM . За съжаление обаче източниците на информация ми се изчерпаха, така че ще бъда благодарен на някакви идеи.

Поздрави,

До: Търся карта на Рударци/Мърчаево

А кои са ти източниците?
    Най-добрия източник е Google Earth - този район е с висока резолюция. Изтегляш си MapBuilder от тук: http://mapbuilder.narod.ru/
    Задаваш за територия център/радиус, и въвеждаш център: 42 35 12 ширина, 23 10 07 дължина, радиус 2.5 км; в дясно избираш GM.Sat, уровень = 19 и натискаш голямото ОК.

Получаваш (голяма) сателитна снимка калибрирана за OziExplorer, зареждаш във GpsMapEdit и чертаеш, чертаеш....
    "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

А от кои изто4ници си ползвал информация?
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Google Earth добре ги визуализира. Ако може от там да се снеме.

Коментар

Здравейте,

По принцип вече очертах всички пътища по Google Earth, поне тези които се виждат достатъчно добре, както и малко попреписах имената им от наличните в Google Maps За съжаление обаче по подробна информация като номера на къщи, изобщо имена на улиците в Рударци, никъде не успях да намеря същото се отнася и за Мърчаево. Въпросът ми е дали може да помогнете с някакви други карти на този район в електронен вид

Поздрави,
          Последно редактирано от asterix85; 13-05-09, 16:50.

Коментар

Имената на улиците в селата е почти безнадеждно да ги намериш. Аз работя с кадастри на села в нашия регион, и дори там в много случаи ги няма. Или ако ги има са от преди 20-30 години....

На 25 хилядните карти има доста имена на върхове, реки,местности и други обекти. Ако се намерят карти 1:5000 най-добре.
            "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Здрасти Астерикс85,
              Намерих ти подробна карта на Мърчаево с имената на улиците и даже има и номерация . Отваряш този сайт http://maps.diri.bg и като отидеш до с. Мърчаево и продължваш да натискаш бутона + до максималното увеличение докато се видят самите улици и тяхната номерация. За съжаление за Рударци няма. Явно ще трябва да си направиш малка разходчица до там с GPS-а. Надявам се да съм помогнал.
              Последно редактирано от icpart; 15-05-09, 09:57.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                Здрасти Астерикс85,
                Намерих ти подробна карта на Мърчаево с имената на улиците и даже има и номерация . Отваряш този сайт http://maps.diri.bg и като отидеш до с. Мърчаево му даваш максимално увеличение освен това първото което се вижда има и по подробно като продължваш да натискаш бутона + до максималното увеличение докато се видят самите улици и тяхната номерация. За съжаление за Рударци няма. Явно ще трябва да си направиш малка разходчица до там с GPS-а. Надявам се да съм помогнал.
                Много благодаря icpart

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X