Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с картата на Гърция или ГПС-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с картата на Гърция или ГПС-а

Пускам тази тема, за да предпазя и други от това, което ми се случи и същевременно да разбера къде съм сгрешил.
    На отиване до Солун нямах никакъв проблем, с Auto Drive Hellas v1.40 съм и Garmin nuvi 255w.
    Проблема дойде в обратната посока, като бях му задал за цел кулата, а в настройките бях вкарал най-кратък маршрут. Отначало карах по магистрала и после ме свали от нея, минах под нея през тунел и от там започна едно лутане по второстепенни пътища в посока изкачване на планината. По едно време ме вкара в черен път, някъде в порядъка от 6-10 км. отсечка. и тогава чак забелязах следата на гармина, направена от идването ми и се качих отново на магистралата. За съжаление се движех повече от час и навъртях не по малко от 40-50 км, но най лошото е, че децата се панираха защото започна да се стъмва.
    Молбата ми е някой да ми каже, мога ли да сваля картата от гармина и то най-вече да видя следата и съответно маршрута, по който съм се заблудил, за да бъда максимално полезен на всеки друг който ще се запъти натам. А също и дали ако бях му задал най-бърз маршрут, щях да избегна този проблем?
    Благодаря

До: Проблем с картата на Гърция или ГПС-а

За да не ти случват вече такива изненади, преди да тръгнеш на такова пътешествие, правиш следното:
    В мапсорс си изчертаваш маршрутите за отиване и за връщане.
    После си ги качваш в уреда маршрутите и вече няма нужда да му посочваш дестинация, направо през "маршрути" му посочваш кой маршрут да спазва и си готов
    [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

Коментар

Тази май е петата тема за картата на Гърция и някой може да я пропусне след време , ако реши да се осведоми. Версията 1.40 вече е стара , но и по-новата 1.50 също има грешки. Затова много хора в другите теми пишат , че за Гърция е по-добре да се ползва новата CityNavigatorEuropa2009NT (изрязана само Гърция).
      Трака (следата) може да я свалиш на PC-то с пощта на MapSource.
      Мисля , че сериите 2XX не показваха маршрут , експортиран от MapSource.

Коментар

Благодаря Ви
        Ще се опитам с моите познания, да видя какво мога да сътворя

Коментар

Първоначално публикуван от adrian_77 Преглед на мнение
          Пускам тази тема, за да предпазя и други от това, което ми се случи и същевременно да разбера къде съм сгрешил.
          На отиване до Солун нямах никакъв проблем, с Auto Drive Hellas v1.40 съм и Garmin nuvi 255w.
          Проблема дойде в обратната посока, като бях му задал за цел кулата, а в настройките бях вкарал най-кратък маршрут. Отначало карах по магистрала и после ме свали от нея, минах под нея през тунел и от там започна едно лутане по второстепенни пътища в посока изкачване на планината. По едно време ме вкара в черен път, някъде в порядъка от 6-10 км. отсечка. и тогава чак забелязах следата на гармина, направена от идването ми и се качих отново на магистралата. За съжаление се движех повече от час и навъртях не по малко от 40-50 км, но най лошото е, че децата се панираха защото започна да се стъмва.
          Молбата ми е някой да ми каже, мога ли да сваля картата от гармина и то най-вече да видя следата и съответно маршрута, по който съм се заблудил, за да бъда максимално полезен на всеки друг който ще се запъти натам. А също и дали ако бях му задал най-бърз маршрут, щях да избегна този проблем?
          Благодаря
          С най-бърз маршрут определено нямаше да имаш проблеми. С къс е голяма шитня, тъй като те прекарва на по-кратко разстояние, без това задължително да става бързо... Така се бях набил преди време на старото околовръстно за Белград през Пожаревац или нещо подобно - разката ми се фамилията от влачене...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
            С най-бърз маршрут определено нямаше да имаш проблеми...
            Тук май направих основната грешка Благодаря
            А и трябваше наистина да пробвам със Garmin City Navigator Europe, какво ще покаже

Коментар

Първоначално публикуван от adrian_77 Преглед на мнение
              А и трябваше наистина да пробвам със Garmin City Navigator Europe, какво ще покаже
              Само версията 2009 година е подробна за Гърция.

Коментар

Първоначално публикуван от gkostadinov Преглед на мнение
                Само версията 2009 година е подробна за Гърция.
                Днес си качих Garmin City Navigator Europe 2009 и зададох дестинация Солун и ето какво се получи и съответно маршрута /следата в дясно/ по която ме прекара най-кратък маршрут с Auto Drive Hellas 1.40, а проблема е че не само е повече като път, но и е второ и трето степен

Коментар

Като гледам проблемната следа, причината не може да е настройка "най-кратък маршрут" .
                  Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                  GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Първоначално публикуван от chavdarlk Преглед на мнение
                    Като гледам проблемната следа, причината не може да е настройка "най-кратък маршрут" .
                    Незнам къде точно е проблема, най вероятно в самата карта на Гърция, но това ще ми е за урок занапред да бъда по внимателен и да преглеждам маршрута преди тръгване

Коментар

MapSource по "най-бърз" и по "най-кратък" си го смята по правилния път във версия 1.40.
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                        MapSource по "най-бърз" и по "най-кратък" си го смята по правилния път във версия 1.40.
                        Незнам честно казано тогава какво се е объркало при мене Пуснах темата, не да се оплаквам, а ако мога да бъда полезен с цел да не се обърка някой друг
                        milstan как си я качил на компютъра?

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...2&postcount=10
                          Търсене по адрес не работи. Само по POI.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X