Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Собствени карти ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Собствени карти ?

От 47 дни съм горд притежател на Garmin Vista HCx. Няма да говаря за апарата, за наличните топографски карти, POI,... де що има форум го изчеох. Дали не открих решение или няма - не зная, но се сблъсках със следния проблем:
    правя си карти за моите си нужди (по руските топаграфски на генщаба) с Ozi..., GPSMapEdit. Всичко е ОК, докото не ги кача в джиджавката. И... тогава ми изчезват иконите на точките - стават си просто точки (в MapSource ми ги променя, но все пак има някакви икони).

Питането ми е как да задам собствени икони в картата?

До: Собствени карти ?

Защо не POI-тата не си ги извадиш(извън картата) в отделен .gpi файл (в директорията Garmin/POI).
    Тогава можеш да направиш отделни категории със собствени икони.
    Сигурно има някакъв начин и да останат в картата, нека кажат знаещите.
    Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
    GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

С Виста този номер не минава. Пробвай да истриеш всички твои POI от GPS и да ги залиеш пак от Мапсорса. Ама първо да ги запишеш в Мапсорс.

Коментар

Този номер с POI го правя и работи без никакви проблеми.
        Но идеята ми беше да си направя прозрачна карта на някой квадрат (на Узана да речем) с коти, извори, характерни скали и някои пътеки, които лисват на основните карти и да ги зареждам заедно с основната.
        Мога да го постигна и с Custom POI, но ме човърка да го направя като карта.
        Явно има несъответствие между иконите в GPSMapEdit, MapSource и самия GPS и съответно ги заменя с наличните (или с проста точка), но при положение, че на готовите карти има икони за такива обекти - значи има начин да се укаже какво точно искаш да се вижда...Ама какъв?

Коментар

Виж дали това ще помогне
          http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=4334
          Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
          GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Открих, че за съжаление няма как да стане това, което ми се иска.

http://v-dorogu.narod.ru/article/points_clr.htm

Коментар

Не помня точно, но в МапЕдит май можеше да се филтрират иконите, според машинката, която ще се използва. Иначе Виста няма място за допълнителни икони по картата. Не могат и да се използват собствени икони.
              Вариантите са два:
              Да се заредят характерните точки като уейпойнти - Виста има място за собствени икони, могат да се зареждат с програмата xImage на Гармин. Тук има ограничение за максимален брой точки - 500. Също и за броя на иконите - 24 мисля, не съм сигурен ...
              Да се заредят като ПОИ с ПОИ-лоудъра. Тогава точките могат да се групират и за всяка група може да се прикачи икона. Тук няма ограничение за броя на точките, нито за броя на иконите, единственото ограничение е капацитета на наличната памет в чипа (мемори-картата). При това положение машинката може да претърсва и по групи и в рамките на дадена група. Така може да се прецизира търсенето само до определен вид точки.
              Както забелязваш, и двата варианта нямат нищо общо с картата. Аз, когато си правя карта за нещо и нямам подходяща икона за определен обект, слагам кръстче, кръгче или точка. Така, щото да не ги бъркам с други видове обекти.

Коментар

Здрасти GMT77. За твоя радост има решение на твоя проблем с Custom POI и да се сложат като карта и това става с помощта на typ файл който се зарежда в GPS a и променя изгледа на стандартните POI на Garmin по начин който искаш да изглеждат. Даже имам такъв преправен файл направен от руснаците и допълнен от мен символите на който да съвпадат точно с тези на руските топо карти и който съм сложил на моята Vista HCx. Ако искаш мога да ти го пратя. Линка към оригиналния сайт е http://www.petrovich-san.nm.ru/typ-sk42.htm
                А на този сайт http://ati.land.cz/gps/typedit/ има лесен онлайн едитор на такива файлове, работи се много лесно с него и всичко става за минути.
                Единствения проблем е че ако правиш карта с възможност на търсене на POI по категории то тогава става обърквация поради различните типове точки.

Коментар

Благодаря, icpart, точно това исках да постигна!
                  Изпоробвах го с typ_sk-42_v10.typ - получава се почти. Още не съм си поиграл с он-лайн редактора, та ако не ти представлява трудност - прати ми твоя коригиран typ на gmt@mail.bg.
                  Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X