Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да определяме ФИД и ИД на картите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да определяме ФИД и ИД на картите

ФИД е идентифик. номер на картите, които сме инсталирали в Мапсорса от екзе или папка с регистрационен файл на картата.

ИД е индентифик. номер на картата в формат .img

ФИД се определя по безброй начини, но най-лесният за мен е чрез програмата GenTyp! ФИДа се определя от .tdb фала в инсталираната карта. В програмата ГенТип /там където пише тдб файл/ даваме път към картата, която ни интересува и ФИДа излиза в съответното прозорче!

ИД на картата също се определя чрез безброй програмки, но най-добре е да ползваме една програма за всичко - gmaptool. Даваме път към имг-то на картата и искаме в съответния прозорец информация за нея.
    Прилагам и двете програмки.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от gtsvg; 30-06-08, 13:29.

До: Как да определяме ФИД и ИД на картите

Аз пък за карти инсталирани в MapSource ползвам програмката MapSetToolkit. Само я стартираш и в един от прозорците (Mapset installed) се виждат всички инсталирани карти с техните FID. (и CODE)
    http://cypherman1.googlepages.com/

Коментар

И така става... много са програмите, но постоянно питат.... Да хванат нещо и да прочетат... Все едни и същи въпроси във форума!

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
        И така става... много са програмите, но постоянно питат.... Да хванат нещо и да прочетат... Все едни и същи въпроси във форума!
        започнах да пиша нещо като кратка инструкция кое как се прави

оказа се, че кратка не става

оказа се, че точно сега имам повече работа, от нормалното

въпреки това, ще я има, с молба да бъде отредактирана от знаещите и можещите, в ползе роду

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
          Аз пък за карти инсталирани в MapSource ползвам програмката MapSetToolkit. Само я стартираш и в един от прозорците (Mapset installed) се виждат всички инсталирани карти с техните FID. (и CODE)
          http://cypherman1.googlepages.com/
          Хммм, изключително удобно
          Може също и с Fid Finder!
          И колко малко хора знаят за онзи чуден горе кът, а колко много долу скитат, невиждащи нагоре път!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X