Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руснаците май сложиха окончателен край на Мапсорса

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Руснаците май сложиха окончателен край на Мапсорса

Сигурно има нещо такова, защото от гармин дойдоха за среща по проблемите които имаме. Обясних всичките простотии с които се сблъскваме по правенето на картата. Явно набират инфо за да направят новият формат по международен, защото сегашният си е свързан със техните си американски методи за адресиране.

Що се отнася до честотата на излизане на новите версии, тя ще е на 3 месеца.

Какво е новото се посочват главните неща. Не мога да описвам всяко нещо защото са стотици!

Коментар

"Който си мисли че една карта може да се развива на любителски начала да ми посочи пример който да е сравним с нашите изисквания"
      Сещам се за проекта за карта на Нова Зеландия, който се тегли безплатно и е отворен тип. Компилацията се извършва през мапцентъра. Разбира се не съм наясно колко е точна и актуална - това само на място може да се оцени.
      Една съвсем простичка защита при случая със Събин - свободното сваляне на копията на картата трябва да спре, тези, които имат валидни и активни абонаменти да получават ъпдейтите по пощата (електронна или класическа) и всеки, които иска копие от картата го получава само след заплащане.
      Спомням си, че така процедираха с баща ми, който си беше закупил интерфейс за връзка с бордови компютри на автомобили. Отникъде не можеше да се свали програмата официално, беше си обвързана с конкретното устройство и отказваше да работи с други и ъпдейтите пристигаха с пратки по пощата на дискове.
      Такава една идея предлагам аз ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
        "Който си мисли че една карта може да се развива на любителски начала да ми посочи пример който да е сравним с нашите изисквания"
        Сещам се за проекта за карта на Нова Зеландия, който се тегли безплатно и е отворен тип. Компилацията се извършва през мапцентъра. Разбира се не съм наясно колко е точна и актуална - това само на място може да се оцени.
        Една съвсем простичка защита при случая със Събин - свободното сваляне на копията на картата трябва да спре, тези, които имат валидни и активни абонаменти да получават ъпдейтите по пощата (електронна или класическа) и всеки, които иска копие от картата го получава само след заплащане.
        Спомням си, че така процедираха с баща ми, който си беше закупил интерфейс за връзка с бордови компютри на автомобили. Отникъде не можеше да се свали програмата официално, беше си обвързана с конкретното устройство и отказваше да работи с други и ъпдейтите пристигаха с пратки по пощата на дискове.
        Да това ще го направя, даже мисля и да маркирам картата индивидуално, с цел да спирам абонаментите на тези които разпространяват картата.

Коментар

Това с маркирането е интересна идея, но как ще се реализира технически ... !?
          Въпросът е реторичен - фокусникът никога не издава тайните си.

Коментар

И това не е защита. Събират се 5 човека и си купуват картата, отключват я и си я инсталират всеки на свойто устройство.

По принцип на всичко може да се намери цаката, ако има достатъчно желаещи за това. Личното ми мнение по принцип е че щом си купуваш устройство от някой, и то работи само с неговия софтуер, трябва да върви с достатъчно точни и детайлни карти поне за държавата, в която го купуваш (както е в момента с Colorado-то). Ако ти трябват карти за други държави, те да са на символични цени. Самият GARMIN трябва да плаща на разработчиците достатъчно, за да могат да развиват картите и да имат интерес да го правят. По този начин ще е безсмислена защита на картите, продажбите ще се вдигнат, заради достъпните карти (а те с времето ще станат и доста качествени), вдигайки продажбите, гармин ще имат повече печалба и ще дават повече пари на разработчиците.

И клиента доволен, и на разработчика платено, и GARMIN с увеличени продажби.

Но това си е мое мнение. И със сигурност не зависи изцяло от Събин или Геотрейд.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да - онзи ден видях Гармин да четат из форума ... Вероятно ще прочетат и твоя пост и ще си кажат - я колко мъдро !!!
              Не се заяждам с теб - искам да кажа, че Гармин идея си нямат за тези съображения ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                А ти като си купуваш нещо от магазина първо плащаш и тогава виждаш какво си си купил или първо искаш да видиш за какво си даваш парите и тогава плащаш?? Ако се премине на такъв вариант, за който ти казваш, трябва да се измисли някакъв друг начин за демонстрация на картата. Какъв е смисала да се стига до ситуации като при

Коментар

Първоначално публикуван от sandosan Преглед на мнение
                  Добре колеги виждам,че всички искаме да си плащаме. Но какво мислите по въпроса за това,че си плащаме а не получаваме това за което сме платили. В смисъл преди 6 месеца си взех картата с цел да я ползвам в града, но какво се получи. Нито един точен адрес. Маи забравих да кажа,че става въпрос за Варна. И сега какво, чакаме ! Последно разбрах,че новата версия с Варна е отложена за март. Ами ако я отложат още малко ще трябва пак да плащаме за UPDATE !
                  В смисъл картата е много хубава, но за мен на този етап без приложение!
                  Ами по реда си... Истината е , че картата е още бедна на данни, а за неточности да не говорим. В Плевен рутирането е абсолютно невярно, има географско разминаване в обектите и местоположението на ЖПСа от 100м до 1 км!!! За търсене при това и дума не може да става. Но не става и изведнъж - ще чакаме и плащаме, стига картата да се развива достатъчно бързо! Това е ...

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                    Сигурно има нещо такова, защото от гармин дойдоха за среща по проблемите които имаме. Обясних всичките простотии с които се сблъскваме по правенето на картата. Явно набират инфо за да направят новият формат по международен, защото сегашният си е свързан със техните си американски методи за адресиране.

Що се отнася до честотата на излизане на новите версии, тя ще е на 3 месеца.

Какво е новото се посочват главните неща. Не мога да описвам всяко нещо защото са стотици!
                    Това означава ли че ще трябва да се сменят GPS устройствата в смисъл със софтуерен ъпдейт дали ще могат да поддържат новия формат? Не ми се дават 1000 лв. за Colorado и след една година да се чудя какво да правя.

Коментар

Първоначално публикуван от chakarov_vladimir Преглед на мнение
                      Това означава ли че ще трябва да се сменят GPS устройствата в смисъл със софтуерен ъпдейт дали ще могат да поддържат новия формат? Не ми се дават 1000 лв. за Colorado и след една година да се чудя какво да правя.
                      Естествено че не. От цветните модели насам, предполагам че ще има ъпдейт на софтуера на гпс-са. Това с новият формат ме съмнява да се реализира в близките 2 години, така че не се косете.

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
                        Ами по реда си... Истината е , че картата е още бедна на данни, а за неточности да не говорим. В Плевен рутирането е абсолютно невярно, има географско разминаване в обектите и местоположението на ЖПСа от 100м до 1 км!!! За търсене при това и дума не може да става. Но не става и изведнъж - ще чакаме и плащаме, стига картата да се развива достатъчно бързо! Това е ...
                        Само в Плевен да беше зле

Е, от както съществува проекта поне обновленията са безплатни, и тъй като(засега) приходите покриват разходите обмислям вариант и новата версия да е безплатна за всички стари клиенти, именно поради незадоволителното (според мен) качество на картата

И аз се дразня да съм бета-тестър и вместо да ми плащат да ми искат пари затова. Срамно, но реално клиентите ми в момента са си бета тестъри, ама няма как да съществува проекта по друг начин - татко не е милионер

Коментар

Момчета, темата е интересна за четене, но се казва "Руснаците май сложиха окончателен край на Мапсорса". Предлагам - или по темата, или нищо
                          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Аз предлагам "НИЩО" по темата.
                            Има писано достатъчно по другите форуми кое как се прави относно Гармин, както и относно много други неща.

А на Събин мога да му дам циганската идея да си направи платен телефон за поддръжка. И да си назначи една телефонистка с приятен глас на него.

Коментар

"А ти като си купуваш нещо от магазина първо плащаш и тогава виждаш какво си си купил или първо искаш да видиш за какво си даваш парите и тогава плащаш??"
                              Колега, когато си в магазин е съвсем друго - там нещата са изложени и лубезният магазинер ще ти даде да разгледаш, нали ?
                              А когато купуваш от Интернет-магазин - тогава не е съвсем така, нали? Може да се каже, че при Събин случаят е подобен - купуваш през Интернет. Сигурен съм, че ако отидеш в магазина му, той с удоволствие ще ти покаже устройство, с инсталирана на него въпросната карта, за да видиш за какво става въпрос. Освен това докоркото разбрах, има и демо-версия на картата...

Коментар

Няма човек който да си е купил картата от мен и после(в рамките на няколко месеца) да ми е казал, че картата е боклук и не иска да я ползва и аз да не съм му върнал цялата сума! Повече от това, няма какво да направя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X