Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руснаците май сложиха окончателен край на Мапсорса

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Руснаците май сложиха окончателен край на Мапсорса

След като духът от бутилката е вече пуснат ще направя малко разяснения. При първоначалното кракване на моите карти се омаза регистъра!!!... щото и аз не знам защо! Вероятно от това , че бях със специалния мапсорс - кракнатото екз, вероятно щото вече е имало регистрирани карти. Деинсталирах всичко свързано с мапсорса- проглами, карти и т.н. През регедит изчистих всичко свързано с Гармин. Изчистих регистъра. Наново качих Мапсорса и картите, НО НЕ ГИ РЕГИСТРИРАХ!!! Кракнах и всичко тръгна! Добавих карти, пак кракнах! И те захапаха! Така работи! Дано при вас не се омаже в началото , но няма страшно!...

Коментар

Не разбрах нито дума((( Ако някой не го мързи, да каже три минутна лекция за пълни невежи.
      Не как се прави, ами за какво изобщо става дума.

Коментар

Простичко - трудът на всички който правят карти за ГПС отива по дяволите. С тази програмка се декодират и не е необходимо да си ги купуваш. За тези за които софтуера е бизнес пореден удар под кръста за всички други радост в къщи. Отдавна чаках подобно нещо и това е една от причините да се дърпам от производство на ГПС карти за масова употреба.

Коментар

Ммм ... До сега всички карти са били с парола, а това е универсален ключ, така ли?

Коментар

Аз мисля,че като българи трябва да си пазим българското.Произведеното в България!А и не само...(независимо колко много недостатъци има и колко още мн работа има по него!!!...г-н Събин...)Наистина най-искрено призовавам всеки,който поне малко се чувства отговорен не злоупотребява с откритията си в нета,а помогне за доизграждането на тази карта.Защото и аз като клиент ползващ тази карта искам нещо качествено...

Коментар

Жалкото е че сега усилията ще трябва да се насочат към нова защита вместо към усъвършенстване на картите.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                Аз мисля,че като българи трябва да си пазим българското.Произведеното в България!А и не само...(независимо колко много недостатъци има и колко още мн работа има по него!!!...г-н Събин...)Наистина най-искрено призовавам всеки,който поне малко се чувства отговорен не злоупотребява с откритията си в нета,а помогне за доизграждането на тази карта.Защото и аз като клиент ползващ тази карта искам нещо качествено...
                В изказването си определено съжалявам за тези хакерски подходи, защото слагат край на Мапсорса като такъв. Ще бъдем принудени да купуваме отделни чип карти/не парите са проблема/, а възможността да си качваме в уредите повече от 1-2 карти! Когато е качена вече в нета и то на такъв сайт, информацията става световно достъпна до 1 седмица!... Просто няма начин да се правиш на ударен.... За това и не искам тези кракове да се появяват на форума ни...
                По отношение на българското - нееднократно съм се изказвал в негова защита, а на практика - бях от първите които си закупиха картата с новия софт!
                За което пуснах и тема във форума!
                Наистина здраво съм се стреснал за бъдещето на Мапсорса като такъв!
                Последно редактирано от gtsvg; 22-02-08, 07:07.

Коментар

gtsvg - това въобще не е крак за МапСорса - той въобще не пипа самият МапСорс. Не си следял руско-китайските форуми отдавна. Не че те критикувам, но много прибързано отписа сумати неща, че и даже "удари едно рамо" на Събин.

Това е ЕДНА от отключвачките на карти за Гармин. Има още поне 2, и преди тях един стар XOR метод. С тях (почти) всяка карта може да се направи от защитена (няма значение към какво привързано) в незащитена карта, включително и от IMG, заключен към определена карта. При това отключването на картите излезна по руските форуми още преди генератора на ДжетМаус.

Имаше и наистина разбит МапСорс, мисля че версия 6.4, която беше хакната така, че не се интересуваше от това дали картата е зуключена или не. Това е съвсем друго нещо. За "съжаление" с кейгена решиха че става най-елегантно.

Според мен този форум е особено обвързан с картата на Събин (и със Събин естествено), и в много голяма степен с картите на Гармин. Щеше да е добре да има такъв само за GPS, но този на pocketbulgaria пък е обвързан предимно с РРС-та и други програми, които хората тук пък не ги интересуват. Това го казвам, като "разрешение" Събин да изтрие не само каквото пиша аз сега, ами и разни други неща, които счита, че биха навредили на правенето на карти на България.

Моето мнение е, че който иска, има време и възможности, може да намери всичко в нета по други форуми. Също си мисля, че тези хора, които могат да го намерят това, не са от тези клиенти на Събин, от които той би загубил пари, или би загубил някаква бройка купувачи.

Също си мисля, че е по-правилно картата на Събин да има собствен сайт и собствен форум за поддръжка (както примерно картата на Петър, или на navitel - нещо официално просто), така че "нормалните клиенти" да могат да получават там "нормална официална поддръжка". Който иска да "задълбава", или да "ходи настрани" от Garmin+Geotrade (примерно да пита за Ozi, за карти за други държави, за Magellan, PPC и PC в колата, за обменяне на тракове и т.н.) тук да е мястото. Щото както едните викат "Браво Събине!", други се оплакват че не им работи нещо, така и някой вика "Ебнахме МапСорса" , "Как да отворя 4 GB руски топографски карти на Nuvi-то?" и т.н. (казвам го без никакви чувства към никой това - аз лично не съм в БГ и вече не ме интересуват много карти за БГ, освен "за колекцията"). Просто мисля, че не трябва да е всичко "в една кофа".

Личното ми мнение едва ли е много важно, но гледайте в един момент да не загуби(м/те) всички - всеки може да види "докъде" (т.е ДОНИКЪДЕ) са картите за БГ на другите производители (iGO, teleAtlas, Destinator, TomTom и т.н.) - това е защото никой няма интерес да ги прави, защото всеки може да си ги свали и инсталира разбитото iGO. На практика купувачите на тези карти сигурно са чужденци, и те пък я разберат колко е зле картата - я не.

Но ще си кажа личното мнение, така за да ми е спокойно, или поне някой да не изтълкува много грешно думите ми:

1. Не съм привърженик на Гармин, смятам че тази фирма държеше години наред много високи цени без да влага достатъчно. Разчита предимно на голямата си слава, силен маркетинг, рамото на САЩ, и добре стоящи в ръката машинки. Самите вие виждате (най-добре Събин) - що чудеса и мъки са за да работи нещо нормално, и колко далече от гъвкавостта и удобството са Гармин-ските "произведения". Тук не говоря за хардуер (пласмаси, корпуси и т.н. - само от софтуерна гледна точка).

2. Имам Гармин, и си го купих само и само да може да ползвам карти на Гармин като хората (тогава не беше разбито ХТ-то, и дори да имаш отключена карта - трябва да се мъчиш на QUE). Т.е. картите за Гармин са №1 определено- по бройка, покритие, и т.н. Освен това форматът им е почти "отворен", което спомага за това.

3. Считам, че от един момент нататък една карта трябва да се прави без пари, ей така за кеф, с данни от много хора, събирани по всякакъв начин (тракове, сканирани карти, кадастър, ако ще краден). Знам, че звучи безумно, но трябва да знаете, че на света няма нищо хубаво, което да е направено за пари. Е, ясно е, че Гармин не поддържат тази идея по принцип, а и никой няма излишно време, че да го губи, и да не печели от труда си. Така че това ми мнение си остава чисто философско. като компромис, мисля че един Trackware е нещо като оптимална форма: който спомага за развитие на картата, да се води че е част от екипа, и за него да е безплатна. Като картата на Малайзия и Сингапур.

Не искам да рагарям някаква дискусия -кой е крив, кой е прав. Просто не е зле да се мисли от време на време, нищо че историята е показала, че от това полза няма .
                  Последно редактирано от ynopum; 22-02-08, 08:10.

Коментар

Уважаеми колеги, този форум е свободен за всички които искат да пишат и обсъждат мнения за всякакви карти, gps-и и технологии. Не съм забелязал досега някой да е пречил на каквито и да са други обсъждания които касаят нещо различно от гармин. Както забелязвате тук се обсъжда всичко че дори и начините как може да се открадне картата на самият Събин... това ако не е достатъчно уверение за свобода на словото не знам какво би било...

Но разбира се е обвързан със Събин и ви уверявам че ще си остане така и за в бъдеще. Едно че Събин е основател и доайен на всичко свързано с GPS и офроуда и друго че единствен той прави това което най-силно ни касае а именно карта която включва черните пътища... и въобще офроуд информацията... Не смятам и че за в бъдеще това ще се промени... няма по света фирма която да се заеме с подобна задача... просто няма да има смисъл - ние сме шепа хора и толкова ще си останем и за в бъдеще и нашите интереси са твърде скромни в аспекта комерсиалност...

Ние имаме уникалният шанс Събин да е намерил начин хем да прави истинска професионална карта хем да обслужва пряко и нашите интереси. И аз ви уверявам че ще правя всичко което зависи от мен за да му помагам... включително и ако е необходимо ще започна да му плащам месечна вноска само за да продължи да прави и развива картата... Който си мисли че една карта може да се развива на любителски начала да ми посочи пример който да е сравним с нашите изисквания...? Досега Събин е похарчил десетки хиляди евра само за софтуера и освен това вече държи на работа седем човека които работят по картата... Ако има доброволци да работят всеки ден без пари да се обадят... ако ли не трябва да правим максимума да му помагаме... В случая е достатъчно само да си плащаме за картата която ползваме. Да не говорим че аз не си представям че сред нас може да има човек който да краде от другите... Защото да не си платя картата на Събин е напълно равнозначно на това да ида и да открадна от Стефан нещо дето ми трябва... например... Тъй че каквито и защити да се свалят, ако ще и въобще да ги премахнат аз ще си плащам картата на Събин... поне докато той не измисли как да я прави без пари... и бъдете сигурни че ако той измисли как да я прави без пари ще ни я дава без пари...
                    Последно редактирано от Венцислав Петров; 22-02-08, 10:23.
                    VPetrov.photography

Коментар

Подкрепям! Ако ползвам кейген или крак, той ще е за карти за чужбина. Все пак (поне аз мисля така) не е оправдано за ходене един път в годината до Гърция да речем, да си купувам карта на същата цена като някой, който постоянно я използва. А догодина и на Турция, Румъния и т.н.

Картата на Събин я ползвам всекидневно, и за мен е важно да я има и да се развива, затова ще продължа да си плащам абонаменти, ъпдейти, и изобщо всичко, което би ми свършило работа.

За добро или за лошо, при информационните технологии всичко се крепи на желанието на ползвателите на даден информационен продукт да си плащат за него. И това не е само от уважение към труда на другите, а и чисто прагматично - когато за един продукт се плаща, той ще се развива, а от това имат интерес клиентите, които го ползват. OpenSource проектите, които са наистина на добро ниво, все още са малко, и може би така и ще си остане. Пак за добро или за лощо.

Аз имам интерес картата да се развива, затова и ще си плащам каквото трябва.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi1606 Преглед на мнение
                        Жалкото е че сега усилията ще трябва да се насочат към нова защита вместо към усъвършенстване на картите.
                        Няма лек с тези работи, не мисля да им отделям време. ако имаше начин да се защити софтуер, Microsoft щяха да са го въвели

Даваме си газ напред и не се ядосваме излишно, който има възможност и му харесва ще я плати. Аз как си плащам куп софтуер, въпреки възможността да го открадна - ще разчитаме на свестните хора и няма да ги наказваме заради гепачите.

Коментар

Добре колеги виждам,че всички искаме да си плащаме. Но какво мислите по въпроса за това,че си плащаме а не получаваме това за което сме платили. В смисъл преди 6 месеца си взех картата с цел да я ползвам в града, но какво се получи. Нито един точен адрес. Маи забравих да кажа,че става въпрос за Варна. И сега какво, чакаме ! Последно разбрах,че новата версия с Варна е отложена за март. Ами ако я отложат още малко ще трябва пак да плащаме за UPDATE !
                          В смисъл картата е много хубава, но за мен на този етап без приложение!

Коментар

Да нещо като универсален ключ, разбира се със своите предимства и недостатъци.
                            В крайна сметка какво се получава производителят на даден продукт е принуден да търси начин да защити труда си отделя време и ресурси от всякъкъв вид включително финансови, от това следва не само излишно завишаване на цената но и влошаване на качеството на продукта един път поради това, че се отделят огромни усилия за защита вместо за подобряването му втори път, че доста често защитните схеми пречат на работата на самия продукт.

Коментар

Напълно съм съгласен с колегата sandosan!
                              Картата ще се развива с години наред! Сигурен съм, че по нея се работи и че много хора изпращат тракове, коеркции, грешки и т.н.
                              Също съм съгласен, че обработката им отмнема време!
                              Но трябва ли толкова дълго да се чака от ъпдейт до ъпдейт /за последната година са само 2/
                              Не е ли възможно на месец, два или три да се пуска такъв и да се опишат промените спрямо предишния! Така ще има много и по доволни хора и по бързо ще се сигнализира за грешки и т.н.
                              ИНАЧЕ ТЯ РАБОТАТА КРАЙ НЯМА!!!

С уважение към разработчиците на картата и спорна работа!

Коментар

А при руснаците има слух, че скоро щели да сменят формата, и може би затова са пуснали това, та да зарибят народа. Като Майкрософт, който си затваря очите за крадените домашни уиндоуси нарочно.
                                Егати кашата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X