Здравейте колеги,
Понеже съм сравнително нов във форума и все още не съм го изчел целия, та се ограничавах с въпроси и мнения.
Та искам да споделя, следния проблем който ме мъчи от няколко месеца.
Значи става въпрос за картите - истинските де.
Начи с географските координати в система П.1942 няма проблем.
Въпроса е как да накарам GPS'a/GARMIN Legend hcx/
да вади коректните километри.
Демек с настройките за формат уцелвам дължината, но широчината нещо нещо ми куца.
Стотиците километри са ми добре, ама хилядите - не.
Според мен проблема ми е в ЦЕНТРАЛНИЯ МЕРИДИАН за наща област но разпитвах и никой не може да ми каже нищо по въпроса.
Мъчих го как ли не, накрая прочетох някъде че се отчитало от другата страна на земята 180 ама + или - не ми е ясно.
Много моля ако някой по в час, има практика по въпроса да ме светне да се оправя.
Много ме е яд кога има нещо на картата и да не знам кво е и за чииии.
Предварително благодаря.
Стефчо
Понеже съм сравнително нов във форума и все още не съм го изчел целия, та се ограничавах с въпроси и мнения.
Та искам да споделя, следния проблем който ме мъчи от няколко месеца.
Значи става въпрос за картите - истинските де.
Начи с географските координати в система П.1942 няма проблем.
Въпроса е как да накарам GPS'a/GARMIN Legend hcx/
да вади коректните километри.
Демек с настройките за формат уцелвам дължината, но широчината нещо нещо ми куца.
Стотиците километри са ми добре, ама хилядите - не.
Според мен проблема ми е в ЦЕНТРАЛНИЯ МЕРИДИАН за наща област но разпитвах и никой не може да ми каже нищо по въпроса.
Мъчих го как ли не, накрая прочетох някъде че се отчитало от другата страна на земята 180 ама + или - не ми е ясно.
Много моля ако някой по в час, има практика по въпроса да ме светне да се оправя.
Много ме е яд кога има нещо на картата и да не знам кво е и за чииии.
Предварително благодаря.
Стефчо
Коментар