Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на България?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карта на България?!

Гледам в Шел, подробна карта на България, качена на диск - 60 града, стотина лева...
    Гармин...
    Обаче отзад пише, "не става за вградени ГПСи, коит оне са Гармин"

Въпроса ми е, имам Рейндж Спорт 2007, специално го поръчах с навигация, из цяла Европа се чувстам като бял човек, но влезна ли в Словения, край! Някой знае ли кой вгражда ГПСите на ЛР Спорт, защото имам някакво усещане, че има връзка с Гармин, дали са съвместими тия технологии...

А тия от бензиностанцията не ми дават да разопаковам диска и да го завра под седалката...

Не ми се рискува със 130 лв, по-добре да платя с тях сметката на тайфата в кръчмата!

До: Карта на България?!

То картата я прави човек от този форум, та сигурно най-добре ще знае... Но поне аз не съм чувал за вградени гармински GPS-и... Още по-малко пък дето си четат сами дисковете, а не трябва да им качваш от компютъра.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Под седалката има нещо като ДВД, дето се слага диска...
      Моите познания стигнаха до там да го мушна вътре, даже не ми стигна акъла да запазя опаковката на диска, да видя какво пише на нея/диска дето си дойде с колата/..

Коментар

То повечето вградени навигации са така, защото не е задължително да имаш компютър, за да си ползваш колата. Не съм чувал обаче за гармински модел дето прави така, така че се съмнявам да можеш да ползваш картата с него.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Извадих диска /трябва да си йога или жената каучук в ръцете/...
          Пише DENSO CORPORATION - Land Rover.
          Това синхронизира ли се с Гармин?

Коментар

Nippon Denso е нещо като японския Robert Bosch - правят какво ли не за автомобилната индустрия, т.е. нищо общо с Garmin, даже конкуренти
            Разпитвал съм за чалъм да се подкара карта от един производител на автомобилни навигационни системи на друга апаратура и досега няма надежда - в Балкан Стар срещу 700 лв дават карта на България (мисля че на MB Command системата е на Blaupunkt) и нищо не може да се направи да я изкорубиш софтуерно да приеме друга карта
            бях се обнадеждил, защото на телефонче HTC (Qtek) му смених TomTom с Destinator, ама то си е на универсална ОС Windows Mobile ... пазят си паричките, гадовете ама някои и срещу пари нямат - Тойота в това число
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Купуваш това и картата на BG работи на твоята навигация:
              https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134&pID=10573
              https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=361

Коментар

Аз не мога да го прочета, ти викаш - готов си!

Не може ли примерно да се конвертира Гарминската информация в четима от японската щайга?

Защо да завирам още кабели и щайги под седалката, ако може с диск да се оправи работата..

Коментар

Не може . Тия още кабели ти трябват, за да можеш да използваш този диск с твоята навигация.

Коментар

Тия технологии, защо не са унифицирани?!
                    Всички ползват еднакви спътници, дето са общодостъпни, няма ли норматив да ги задължава да са съвместими?!

Все едно всеки да произвежда електрически крушки, ама на различен волтаж, аз примерно на 280 волта, а друг на 136, защото като кихнал му казали това число ....

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Тия технологии, защо не са унифицирани?!
                      Всички ползват еднакви спътници, дето са общодостъпни, няма ли норматив да ги задължава да са съвместими?!..
                      Не е така, всички ползваме еднакви пътища, ама не можеш да налееш бензин на дизеловия двигател, нито да монтираш велосипедни капли, вместо джантите на джипката.

П.П. Не, че някой не опитват постоянно, ама резултатите не са готини...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Дизеловия двигател се захранва със стандартно дизелово гориво, в цял свят...

ГПС е единствена по рода си, Галилеото още е евпорейска полюция, защо си позволяват да кодират сигнали, които са осигурени от един източник?!

Коментар

Не кодират сигналите на GPS-ите. Те са свободни за всички. Кодират самата карта, за която има авторски права, като при книгите и филмите. Но в случая не е дори и това. То е просто различен формат. Както не можеш директно да пуснеш програма за Уиндоус на Макинтош и обратното. Или както не можеш да пуснеш бетамакс видеокасета на VHS плеър. Или както една и съща книга я има на английски, китайски и български, но ти не можеш да прочетеш китайската... За съжаление на някои липсва превод на езика, на който можеш да четеш, така че се налага да ползваш преводач. В случая допълнително устройство.

Коментар

Разбрах...

Тъжно и жалко, май сме в ролята на този който е с гръб към онези от големите които си мерят "авторските права"!

Така ли е в Европа, нямат ли някакъв контрол на тази разпасаност на стандарти?!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              Разбрах...

Тъжно и жалко, май сме в ролята на този който е с гръб към онези от големите които си мерят "авторските права"!

Така ли е в Европа, нямат ли някакъв контрол на тази разпасаност на стандарти?!
                              Не. GPS-а е свободен, но той ти дава само координатите, на които се намираш. От там насетне някой трябва да направи картата, която да се показва на екрана ти, а тя има общо с GPS стандарта, колкото и хартиената карта...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X