Интерсно ми е дали някои е ползвал картата на Георги Иванов / detailmap/ и кави са ви мненията за нея.Какви са и преимуществата и минусите спрямо OFRM
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за картата на Георги / detailmap/
Свий
X
-
До: Мнения за картата на Георги / detailmap/
Аз си купих и двете (Offroad-Събин и на Георги), за да ги тествам и сравнявам... Пък и да подпомогнародното GPS организиране....
И двете имат грешки и са по-бавни при рекалкулиране спрямо Сити Навигатора или МетроГайда... Освен това имат някои досадни грешки, които не мога да се обясня защо са ги допуснали... Така например - при преминаване през тунела от к.Люлин-София към центъра с маршрут завой на ляво след тунела - решават да те прекарат през някакъв стар, вече отдавна изчезнал път и се мъчат да те натикат още преди пресичането на трамвайната линия в насрещното платно, което просто няма как да стане, защото след трамвайната линия и другото платно - насреща стои кротко голяяма бетонна стена...
В замяна на това и ДВЕТЕ карти са безкрайно по-подробни и детайлни от Сити навигатора и Метро гайда и докато не се изработи от Гармин подробна карта на България с всички градове в нея - тези две карти просто нямат алтернатива!!!
Може би с изключение в някаква степен на гр. София, където и оригиналните карти стават...
Картата на Събин (Offroad) e по-добра в следните две насоки:
1. Можеш да избираш адрес с посочване на име на улица, докато тази на Георги няма тази опция. Там трябва да се посочи мястото на картата, или да се използват вече готовите Фаворити....
2. Картата на Събин има доста детайлизирани черни пътища и пътеки в планините и ако ползваш машинката като планинар - определено е по-добър вариант.
Картата на Георги е по-добра в следните две насоки:
1. Самото рутиране в рамките на София е по-добро и по-прецизно като гласови съобщения (по-близка е до оригиналната Гарминовска карта - съобщава и на 300 метра и на 50 метра преди завоите). С изключение на най-последната му версия, където (поне при мен) поради незнайна причина изчезна внезапно гласовата навигация... НО при предишната версия от преди няколко месеца - си работи и в момента.
2. Картата на Георги има възможност да я компилираш и да работи добре и с други рутиращи карти, без да се налага да молиш за нова регистрация. Така например си направих комбинирана рутираща карта на България и Гърция (и с топо мап барабар) и работи прекрасно... Докато ако комбинираш например картата на Събин с ТопоМап на България (дори, когато са на отделни файлове - единия в самия Гармин, а другия във флашката), то изчезват някои детайли на картата на Събин -пример - село Крайморие след Бургас по посока Созопол...
Май станах доста Мара-подробната...
Дано да съм бил полезен...
В края на краищата е въпрос на личен избор за какво ще се използва.
Ако е и за планина - Събин...
Ако е и за Гърция, като не искаш да превключваш от една карта на друга - след компилация на две рутиращи карти на България и Гърция - на Георги...Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !
Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.
-
Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение2. Картата на Георги има възможност да я компилираш и да работи добре и с други рутиращи карти, без да се налага да молиш за нова регистрация.
Нещо не разбрах какъв е проблема? Регистрираш се веднъж, получаваш код и после си правиш каквито искаш компилации с други карти в MapSource.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
Нещо не разбрах какъв е проблема? Регистрираш се веднъж, получаваш код и после си правиш каквито искаш компилации с други карти в MapSource.
Когато в Мапсоурса включа картата на Събин и едновременно с това - картата на Гърция (на Peter v. 7.06) - ми дава грешка в картата на Гърция... Реших да заобиколя проблема, като ги съвместя със Сендмап 2.0. Тогава обаче - машинката не иска да ми отвори картата, поради кода в картата на Offroad v. 4.02...
При картата на Георги Йорданов - тя пък не ще да се отваря чрез Мапсоурса, та хич и не се опитах да я компилирам с Гърция... Няма как...Обаче, когато я съвместих с Гърцията чрез Сендмап 2.0 - работи си, та дрънка...
Защо искам да ги съвместя!!!
Защото в 60CSx не мога да намеря начин (по подобие на Нуви 660) да сложа едната карта вътре в паметта на самия приемник, а другата в microSD карта... И се налага да сменям картата, когато стигна до границата... Или когато искаш да сложиш например топомапа...
Може и аз някъде да бърка, но не ми ражда главата къде????Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !
Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнениеми дава грешка в картата на Гърция...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеКаква грешка точно?
Накрая реших да преинсталирам наново с Мапсоурса гръцката карта и след като направих деинсталацията и новата инсталация - спря да ми дава грешка и се съвмести и с картата на Събин...Сега остана само проблема, че когато сложа и Топомапа на България и гръцката и Събиновата едновременно в един файл - възникват следните два проблема за 60CSx:
1. При опит да изключа топомап ми излиза само гръцката карта, а вътре в нея размесени са и топомапа на България.... (това обаче явно не е проблем на картата на СЪбин, а на съвместимост между топомап БЪлгария и картата на Гърция на Петер)
2. Когато работят съвместно топомап на България и картата на СЪбин - изчезват някои от детайлите на СЪбин, докато не изключа топомапа... (пример с. Крайморие - Бургаско)
И в добавка един въпрос - няма ли от някъде да се вземат само изолинии на България и да се включват и изключват към картата на Събин (по подобие на съвместяването на Събиновата карта и топомап България), за да се избегне по-горе споменатия проблем???Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !
Коментар
-
Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнениеМай грешката ще е в моя компютър...
Накрая реших да преинсталирам наново с Мапсоурса гръцката карта и след като направих деинсталацията и новата инсталация - спря да ми дава грешка и се съвмести и с картата на Събин...Сега остана само проблема, че когато сложа и Топомапа на България и гръцката и Събиновата едновременно в един файл - възникват следните два проблема за 60CSx:
1. При опит да изключа топомап ми излиза само гръцката карта, а вътре в нея размесени са и топомапа на България.... (това обаче явно не е проблем на картата на СЪбин, а на съвместимост между топомап БЪлгария и картата на Гърция на Петер)
2. Когато работят съвместно топомап на България и картата на СЪбин - изчезват някои от детайлите на СЪбин, докато не изключа топомапа... (пример с. Крайморие - Бургаско)
И в добавка един въпрос - няма ли от някъде да се вземат само изолинии на България и да се включват и изключват към картата на Събин (по подобие на съвместяването на Събиновата карта и топомап България), за да се избегне по-горе споменатия проблем???
Коментар
-
Има перфектни изо линии на http://www.navibg.com/map/
Прозрачни са и може да си ги комбинираш с който и да е продукт.
Коментар
-
Първоначално публикуван от GPS_Maniac Преглед на мнениеИма перфектни изо линии на http://www.navibg.com/map/
Благодаря !!!
Свалям!!Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !
Коментар
-
Първоначално публикуван от GPS_Maniac Преглед на мнениеИма перфектни изо линии на http://www.navibg.com/map/
Заспа!!!
Точно това, което ми трябваше!!!
Благодаря и на Събин за коректността и отговора...
Тези дни ще пробвам картата на Събин с топо20м (само изолиниите)... За момента се държи коректно - съвместил съм България, Гърция и топо20м и всичко работи нормално....
Ха - дано!!Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар